Göncz Árpád egy igazi elkötelezett liberális demokrata volt – írta az Együtt elnöksége az MTI-hez eljuttatott gyászközleményében. Bajnai Gordon, a párt volt vezetője úgy emlékezett, hogy Göncz Árpád milliók számára tette szerethető, megérthető és megérinthető rendszerré az újjászülető magyar demokráciát.

Göncz Árpád, a Magyar Köztársaság volt elnöke életének 94. évében, kedden hunyt el.

Göncz Árpád megtestesítette a nemzet egységét, példaszerűen látta el a feladatát, "példát mutatott emberségből, nagy szeretettel és tisztelettel gondolhatott rá minden magyar ember. És gondolhat ezután is" – fogalmazott közleményében az Együtt elnöksége.

A volt államfőt méltatva hangsúlyozták: politikusi pályaképe, írói és műfordítói munkássága, az 1956-os forradalomban játszott szerepe, minden megnyilvánulásából áradó jósága és emberszeretete a magyar történelem legnagyobbjai közé emelték őt. "Egy nagyon nehéz időszakban jelentett igazodási pontot mindnyájunk számára, és ezt jelenti halála után is" – fogalmaztak. Az Együtt közleményét azzal zárta: "politikai közösségünk sosem fogja elfelejteni" Göncz Árpádot, "nem múló nagyrabecsüléssel gondolunk rá".

Bajnai Gordon volt miniszterelnök az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, Göncz Árpádot az elmúlt huszonöt év egyik legértékesebb közéleti alakjának tartja. Államfőként személyisége, viselkedése révén milliók számára tette szerethető, megérthető és megérinthető rendszerré az újjászülető magyar demokráciát – fogalmazott. Hozzátette, hogy erkölcsi kiállásával egy jobb, tisztességesebb politika reményét mutatta fel.

A volt köztársasági elnök szavaival és tetteivel tartalommal töltötte meg és két évtizedre stabilizálta az államfő intézményét. Az általa ösztönösen és tudatosan vállalt szerepfelfogás, az örökül hagyott minta azóta nem talált követőkre, az űr, melyet maga után hagy, betöltetlen marad – írta Bajnai Gordon.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Köszönjük Bajnai Gordon.

Orbán, Áder megszólalását nem találom sehol, ezek még nem tudjá, hogy meghalt a Magyar Köztársaság Elnöke?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.