"Mit kaphatok én ezért?" – kérdezte a 34 éves B. Katalin a rendőröktől, majd részben beismerő vallomást tett egy 17 évvel ezelőtti bűnügyben. Ugyanis 1998. október 1-jén egy halott újszülöttet találtak Székesfehérváron, egy József utcai konténerben – írta a Zsaru Magazin

A lánycsecsemő holtteste ágyneműbe és reklámszatyorba volt bugyolálva, szájába gyerekzoknit tömtek. (...) Képbe került gyanúsítottként egy, a holttest megtalálásának közelében lakó fiatal nő, akiről a környezetében élők elmondták, hogy az eset időpontjában megváltoztak a szokásai, nem beszélgetett azokkal, akikkel korábban megtette, kutyája sétáltatása közben furcsán összefogta magán a kabátját, és mintha alkatában is változás állt volna be, őt azonban egy – nem a rendőrség által elrendelt – nőgyógyászati vizsgálat tisztázta

- mesélte a nyomozásról Papi Koppány őrnagy, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának főnyomozója.

Ám az ügyet félév után mégis eredménytelenül zárták le a hatóságok, később viszont ismét előkerültek a régi akták. Kiderült, hogy csak egy célirányosan a közelmúltbéli terhességre irányuló nőgyógyászati vizsgálat állapíthatta volna meg egyértelműen, hogy a nyomozók látókörébe került nő szült-e a csecsemő megtalálása előtti időszakban. Rendelkezésére állt DNS-minta a feltételezett anyától, és ezt össze akarták vetni az első számú gyanúsított genetikai struktúrájával, így felkeresték B. Katalint.

Győrfi Emese őrnagy, a főkapitányság vizsgálati osztályának helyettes vezetője így mesélt erről:

A fiatalasszony nem lepődött meg, nem kérdezett, beletörődő, együttműködő volt, viselkedése arra utalt, tudja, a játszma véget ért. (...) Elmondása szerint a baba születésekor nagyon megijedt, rossz döntést hozott, megbánta tettét, és azóta várta, hogy mikor derül ki sötét bűne. Akadnak még tisztázandó részletek az üggyel kapcsolatban: a nő vallomása nem minden ponton egyezik a szakértői véleményekkel alátámasztott megállapításainkkal. A székesfehérvári asszonyt emberölés bűntettével gyanúsítottuk meg, szabadlábon védekezik.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szeparepa-
Várta? Mi az hogy várta? Ült a kanapén, keresztrejtvényt fejtett, össze volt csomagolva 17 éven át, és a csengőt figyelte... nem?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.