Aki azt gondolta volna, hogy kimaxolódott a menekülttéma miután volt nemzeti konzultáció, több plakátkampány, kerítésépítés és persze a jogi határzár, az nagyot tévedett. Ugyanis most már sikerült óvodás gyerekeket is bevonni az ügybe – derült ki a Kapospontról.

A zákányi óvoda közvetlenül az események közelében van, így a gyerekek nap mint nap láthatják a rendőrök és a katonák munkáját. Épp ezért döntöttek úgy az óvónők és a gyerekek, hogy meglepik a határon dolgozó szerveket

- írták a "meghatóként" aposztrofált találkozásról.

A gyerekekkel ajándékokat készíttettek a katonáknak, illetve egy dalt is elénekeltettek velük. A riporteri kérdésre, hogy miért csináltak szivecskéket nekik, úgy felelt az egyik kisfiú bizonyosan saját kútfőből:

mert védik a hazánkat.

A kisgyerek később azt is elmesélte, hogy a migránsokat is látták a határnál.

Az ovisok látogatása egyébként annyira nem volt megrendezett, hogy véletlenül az M1 stábja is arra járt és forgatott az alkalomról.

A kicsik kormánypropagandára való felhasználása nem új keletű: Mórahalmon szintén óvodásokkal szavaltattak kormányablakot éltető verset, de volt olyan is, hogy kisgyerekeknek kellett fognia a szalagot, amit Orbánék vágtak át egy híd avatóján.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
zöldszem
"Nem az a dolgunk, hogy megtanítsuk gyermekeinket szembenézni egy kegyetlen és szívtelen világgal. Az a dolgunk, hogy olyan gyerekeket neveljünk, akik kevésbé kegyetlenné és szívtelenné változtatják a világot. "

L. R. Knost
Aki Én
Sokkoló! Milyen beteg lelkület kell az ilyen tettekhez? Milyen ember az, aki a gyerekét ilyenre adja? Milyen ország az, ahol erre van igény?
A legsötétebb korszakot idézi ez a ...
Aki Én
Baróti Gyöngyi facebook!
,,Fáradjon le a mi kis falunkba és talán megérti az itt zajló eseményeket.Addig pedig senki ne itélkezzen sem a gyerekeink sem az Óvónőink felett!!! Köszönjük!"

Higgye el sokan megértjük az ott zajló, illetve egész Európában zajló eseményeket. A kérdés inkább az, hogy vajon az öt éves gyerekek megértik-e, illetve milyen elv mentén használják fel őket ilyen célra? Felháborító, elítélendő mind az óvónők, mind a szülők cselekedete. Komolyan gondolja bárki, hogy ez vezet bárhová, hogy ez segít ,,migráns" ügyben? Szerintem maximum oda, hogy már tíz éves gyerekek migránsozzák és késsel fenyegetik egymást az iskolában. Inkább erre kellene odafigyelni a pedagógusoknak.
Köszönjük!
nemkati
@pbalage: Ha megfigyeled a videót, a kisfiúnak fogalma nincs, mit kell megköszönni. Az ovónéni súgására azért elmondja, hogy védik a hazánkat, bár úgy tűnik egyelőre fogalma sincs arról, mi az a haza. Hozzá is teszi, hogy védik a házunkat, mert ezt a fogalmat legalább ismeri.
Fradigege
A szülők megengedték akkor ez van. A szülők számoljanak el ezzel és az óvódával.
demokrata60
Kisdrágáim! Hazánk ellenségei nem a szögesdróton kívül vannak, hanem a parlamentben lopják meg a hazát, csalnak, hazudnak. Úgy hívják őket: Fidesz-KDNP koalíció. Énekeljetek nekik valami szépet!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.