A Simicska kirohanása után G-napként elhíresült február 6-a óta nagy változások történtek a Hír TV-nél. Erről mesélt Tarr Péter vezérigazgató-helyettes a Kreatívnak adott interjúban.

Tarr többek közt elmondta, hogyan próbálták a Hír TV kollégáit rávenni arra, hogy átigazoljanak a közmédiába:

Az újságíró csapat tagjait – riporterektől műsorvezetőkön át szerkesztőkig mindenkit – felhívták és megpróbálták őket fenyegetéssel vagy csábító ajánlatokkal elszakítani innen. A fenyegetőzés a régi vezetőktől jött, azt mondták, hogy ez egy süllyedő hajó, az jár jól, aki azonnal elhagyja a fedélzetet, mert itt a rolót úgyis lehúzzák, sőt még sóval be is hintik a helyét. (...) A hivatásos csábítók azt közölték: a megkeresettnek két napja van arra, hogy átmenjen az állami tévéhez, ilyen és ilyen pozícióba, ennyi és ennyi pénzért.

De a szakember mesélt a "régi időkről" is:

Korábban ez a televízió ezer szállal a kormánypártokhoz köthető médium volt. A kormány kommunikációjáért felelős emberek heti rendszerességgel jártak be eligazítani a vezérkart. (...) a Jobbik például ki volt tiltva innen egy soha le nem írt utasítás alapján. Ahogy alig volt nálunk mondjuk DK-s vagy MSZP-s szereplő és így tovább. Témákat állítottak le fentről, ez is megszűnt.(...) ez a tévé lett a szabadság kis szigete a magyar médiában. Az értekezleteken elmondtam mindenkinek, hogy felejtsék el az öncenzúrát, a régi reflexeket, és próbáljanak meg szabad, független újságíróként viselkedni.

A beszélgetés során Simicska Lajos személye is előkerült, akit Tarr "határozott embernek" tart, aki "hosszú távra tervez":

tudja, hogy mi a célja, és annak elérése érdekében hajlandó sok mindent e célnak alárendelni.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
izo
@Aki Én: Nem terelünk csak nem szeretjük a kettős mércét!
izo
@Gonoszgólya: 1504 Orvos látott mostanában?Mert nem ártana!
amaramaistanna
@Aki Én: Azért még működnek náluk a régi reflexek,de látszik,hogy nézik ők is az RTL-t.
Aki Én
@nemkati: 16:13 Ajánlom, hogy nézzed, elég kritikus lett. Én mondjuk néha nézem az m1-et is, mert csak így tudok igazán meggyőződni arról, mennyire ferdítenek, hazudoznak. Kell az összehasonlítási alap.
mate03
@izo: Megint ökörséget írtál! Lázár többet szerepel az ATV-ben mint a királyiban!
világlátó
Milyen bizonyítékok szükségesek még ahhoz, hogy mindenki tudja, értse, elfogadja, a kormány ideológiai, szellemi műhelye és a lakájmédia ördögi munkája végtermékévé tették a magyar társadalmat.
Akkor mi is van a magyar nemzeti attitüddel?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.