Egyre többször hangzik el az érv, hogy az öregedő társadalmakban a nyugdíjjogosultságot a felnevelt gyerekek számához kellene kötni, ezzel is bátorítva a gyermekvállalást. Ez nemrég a Nemzetközi Társadalombiztosítási Szövetség szakmai konferenciáján is elhangzott.

A napi.hu tudósítása szerint most a kabinet gyakorlatilag lesöpörte az ötletet az asztalról:

A kormánynak nem volt és most sincs olyan elképzelése, mely a nyugdíjjogosultságot a gyermekneveléshez kötné – szögezi le Korózs Lajos szocialista képviselő kérdésére adott válaszában Rétvári Bence, az emberi erőforrás tárca államtitkára.

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eugen4402
Kényes ügyek ezek. Már megint (még mindig) a mennyiségi szemléletet kellene valahogy összhangba hozni a minőséggel, a társadalmi hasznosság prioritásával. Szóval senki se szeretné, ha a nyolc bűnözőt világra hozó drága asszony előnyt élvezne a két gyerekéből EMBERT nevelő főorvos-asszonnyal szemben. Persze vitatkozni lehet, de minek..?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eriksson
@hetöndöe: Nézz utána, hogy mi lett ellopva. Talán az az összeg, amit az emberek a nyugdíjpénztár helyett a magánpénztárba fizettek? S nem lehet, hogy pont az az összeg hiányzott a nyugdíjbiztosítónak, ami fenntarthatóságához szükséges?
Szerintem a manyup lopta el az emberek pénzét, amit aztán irodaházakat építettek, hozzá infrastruktúrát, osztogatták egymás között a nép nyugdíjra félretett pénzét, s jól éltek belőle az intézmény kiötlői és alkalmazottai. Amit meg nem költöttek el, azt államkötvénybe fektették, mintegy kölcsön adva az államnak szabad felhasználásra, kamatokat remélve cserébe.
S most mi történt? Az állam csak megszüntette a kamatfizetési kötelezettségét, és a magánbefektetéseket visszaadta a nyugdíjbiztosítónak, hogy az továbbra is zökkenőmentesen tudja fizetni a nyugdíjasok járandóságát.
Mézike
@izo: Monnyuk a mai kisemberek lesznek a jövő nyugdíjasai.
izo
@Mézike: Alacsony bér után alacsony nyugdíj lesz ez gondolom mindenkinek világos!
Desischado
Aki nem tudott gyereket szülni, az forduljon fel?! De a járulékokat befizettetik vele is! Aljas ez a gondolkodás! Remélem, ezt már nem lépik meg, bár ezektől minden kitelik! Az okokról kéne gondolkozni, és tenni ellene, hogy vajon miért nem szülnek a nők! Ki az a hülye, aki ebben az országban gyereket vállal, mikor halvány esélye sincs rá, hogy lesz miből felnevelnie!
bundi
@izo: ezt a felosztó kirovót felejtsd már el...a 250 000 átlagbér nyugddíjjáruléka kb havi 40-50 000 ft nyugdíjra lenne elég...az átlagnyugdíj ellenben 115 000 körül van most hozzá csapják azt a pénzt is amit szocho néven az egészségügyre az oktatásra a közmunkások bérére, a rendőrökre, katonákra, miniszterelnökre és siserehadára, és az olyan közpénzből eltartott trollokra szednek be, mint amilyen te is vagy...most papíron 2 dolgozó befizetése jut egy nyögdíjasra (mondjuk a 4 millás dolgozói keret 10-20 százaléka már külföldön fizeti be az adókat és kb a fele közpénzből él...tanárok egészségügyisek, rendőrök katonák...)...nemsokára kb1-1 lesz az arány...akkor miből lesz felosztó kirovó rendszer?...nem érzed, hogy ez a rendszer már most sem életképes?...
izo
@bundi: Látom nagyon értesz hozzá! Nem lehet elfelejteni a felosztó kirovót mert az van ha tetszik ha nem!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.