A külföldiek földszerzésének megakadályozásával indokolta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter az állami szántóföldek értékesítésére vonatkozó programot.

A politikus szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: annak érdekében, hogy külföldiek ne szerezhessenek földtulajdont Magyarországon, fontos biztosítani az államiföld-vásárlási lehetőséget azoknak a magyar földműveseknek, akik ezzel élni akarnak.

Hangsúlyozta: a földeladási árverések nyilvánosak lesznek, a földet pedig csak piaci ár fölött lehet majd eladni.

Az állami földvagyonnal kapcsolatos, a parlamenti szakbizottságban tett kijelentéseit - mely szerint amikor szocialista kormány van, akkor a szocialista menedzsment lopja szét, amikor fideszes kormány van, akkor a fideszes menedzsment lopja szét a földeket - firtató kérdésre Lázár János úgy reagált: a testület ülésén nem a saját tapasztalatának adott hangot, nem is tudott volna, mert a magyar államnak nincs szántóföldművelő mezőgazdasági vállalkozása. Ez pedig azért van így – magyarázta –, mert az az általános közvélekedés, hogy amikor a magyar állam földet művel, ott csak baj lehet.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
Az állami földek bérbeadásánál már világos volt az irány. Kiosztották a földeket az embereik közt. Következő lépés a privatizáció. (Mert ugye azok a büdös komcsik eladtak mindent..) A bérlők elővásárlási joga egy pillanatig sem kérdéses.
Amúgy ismét egy kiválóan időzített döntés. Természetesen ők fogják felvásárolni és merem állítani, hogy roppant kedvező árakon. Aztán valamivel később a kormány nagy duzzogva elfogadja az Unió törvényét (Amire amúgy a belépéskor kötelezettséget vállaltunk.), miszerint az Unión belül a termőföld szabadon forgalmazható árucikk. Akkor pedig Selmeczi kiflitolvaj és a hasonló fideszes parasztgazdák a sarokba támaszthatják a vasvillát, lerúghatják a gumicsizmát és eladhatják a a földet bármilyen külföldi vevőnek. Természetesen sokszoros árért. Ki a hibás? A köcsög Unió. Az, hogy ezen ők véletlenül hülyére keresik magukat? Hát istenem... Így alakult..
Mindazt, hogy a termőföld (is) szabadon adható, vehető az alföld bikája is tudja, de kell a nyájnak az abrak!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
zöldszem
@1magyar: Igen, az Union belül szabad a vásár! Ha Te akarsz házat, földet kastélyt vásárolni valahol az Union belül megteheted. És ezzel tisztában vannak politikusaink is, éltek is vele.
1magyar
@zöldszem: Mi van ha kilépünk az unióból, elveszíti a vagyonát a sok tetves gazdag?
picike
mint a nóta mondja a jobb zsebemből a bal zsebembe aztán forditva na ez olyan szóval megvan magyarázva
zöldszem
@1magyar: Tudod az a sanda gyanúm, ha kilépnénk, akkor a patkányok hagynák el legelőször a hajót. Mennének pereputyostól a hanyatló liberális nyugatra, ahol a vagyonuk van.
agnes200
@1magyar: Dehogy veszti el. A magyar "törvények" szerint legálisan vették.
Megjegyzem, ha bérbeadja az állam, mint eddig, akkor tud úgy kiírni pályázatot, hogy csak magyarok bérelhessék. Ha eladja, utána már semmi ráhatása sincs a további adás-vételekre.
Ha kilépnénk az EU-ból, akkor onnantól még az a kis Uniós kontroll sem lenne a lopásaikon. Így legalább néha megcsóválja valaki odakint a fejét.
agnes200
És lefogadom, a sztori végén, amikor majd pár év múlva leesik a birkáknak, hogy kirabolták az országunkat, lázár jánosék azt fogják mondani, hogy hát miért hagytuk, ha annyira nem értettünk egyet? Mi vagyunk a hibásak, hogy ők loptak!

Az ex-barátom is ugyanez a mentalitás: én vagyok a hibás, ha ő nekem nem adja meg a tartozását: hát miért adtam neki kölcsön? Vegyem tudomásul, hogy nem tudja megadni. Így hozta az élet. Hozzáteszem, minden választáskor a fideszre szavaz. Bizonyára rokon lélelknek érzi velük magát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.