Zsiday Viktor gazdasági szakértő szerint a magyar növekedést alapvetően az EU-pénzek tartják fenn, anélkül nagyjából stagnálás vagy gyenge javulás lenne csak várható, ugyanis strukturális problémáink vannak – írta blogján.

Ezek nagy része sajnos azóta sem került érdemben kezelésre (korrupció, bürokrácia, nagy elosztórendszerek, jogbizonytalanság, túlzottra nőtt állam, stb.)

- folytatta a szakember, majd kitért arra is:

Itt állunk tehát, a magyar történelem egyik legnagyobb pénzesőjében, évente megkapjuk ajándékba a magyar GDP 4-5%-át, és ebből sikerül kiszenvedni egy bő 3%-os növekedést. Nem egy világbajnok teljesítmény. Ilyen helyzetben villámgyorsan kellene konvergálnunk Európa felé, éves 6-8% növekedéssel, mert ha erre most nem vagyunk képesek, akkor hogy leszünk akkor, amikor elapad a manna? Nyilván sehogy. (...) Magyarország a német kapcsolatokon keresztül egyszerre kitett a kínai fellendülésnek és az autóiparnak, mindkettő erősen köhécsel, és ha ezt összeadjuk az EU-s kifizetések csökkenésével, nem lehetetlen hogy a növekedés szemmel alig látható, nulla közeli lesz jövőre.

A teljes írás itt olvasható.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Knapp75
Az unortodox matek szerint a "a gazdasági növekedés akkor is növekedés, ha történetesen negatív". (Dancsó József, fideszes képviselő fogalmazta meg pár éve ilyen frappánsan)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
Engem nem érdekel melyik közgazdász milyen számot dob be a köztudatba. Mindenki azt vegye figyelembe, mi van a kormányhatározatban, hiszen úgyis az fog minden iratba bekerülni.
soljanka
Ez unortodox növekedés. Megmondta a Viktor meg a Kuszaszemű, hogy ők így csinálják.
Vagyis mi így növekedünk.
cs.n.
@soljanka: Ez olyan, mint mikor valaki eltaknyol a bringával, aztán megszólal:
-Most mit néztek? Én így szoktam leszállni.
adrenalink
Nem fog! Hős Orbánunk ismét csatába száll, most a makacs számok ellen, és olyan növekedést produkál Rogán propaganda szárnysegéd segedelmével, hogy még maga is elcsudálkozik.:(
kamazuka
Akár a 4-4,5%-ot is elérheti .No persze ehhez kell valami egészen újszerű is.
Meglátjuk.
tothjani
Ez butaság miért zuhanna?
Majd Putyin elvtárshoz járunk koldulni ha már az Unió nem tud több pénzt adni!
Hiszen a gazdaság attól pörög hogy a városunkban is felújítás alatt álló Kormány épületekre 15-20 milliárdos Uniós forrást koldultunk.
Tényleg mi lesz ha már minden hivatal csillog-villog, akkor az országra is költenek vagy csak lenyúlják simán a pénzt??

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.