A Magyar Nemzeti Bank jogerősen megnyerte az eddig lezárult közérdekű pereket, amelyet a forintalapú és tényleges devizahiteles elszámolást érintően 16 pénzügyi intézménnyel szemben indított áprilisban, hogy az érintett bankoknak a 2010. november 26. utáni időszakra vonatkozóan is kötelességük legyen elszámolni a fogyasztókkal – közölte a jegybank pénteken az MTI-vel.

A közleményben felidézték: a kereseteket azért indította a jegybank, hogy a bíróság megállapítsa: tisztességtelenek, ezért érvénytelenek a pénzügyi intézmények 2010. november 26-át követően közzétett általános szerződési feltételeinek (ászf) egyes előírásai, illetve a korábban közzétett ászf-ek ezt követő módosításainak egyes részei.

Ezek az előírások a forint alapú, illetve ténylegesen devizában törlesztett fogyasztói kölcsön- és lízingszerződések részei, és egyoldalú kamat-, díj- illetve költségemelést tesznek lehetővé a pénzügyi intézménynek.

A perek döntő többsége jogerősen lezárult, egy esetben van felülvizsgálati eljárás folyamatban a Kúria előtt, egy további perben az eljárást a bíróság felfüggesztette. Két érintett pénzügyi vállalkozás a per időszakában önkéntesen alávetette magát az adott időszakra vonatkozó elszámolási kötelezettségnek, így ezen eljárásokat a bíróság megszüntette – írja az MNB.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nemkati
@mate03: Mintha hipnotizálni akarna. :)
Rejtö Jenö
Na aki ezen csodalkozik az olyan tajekozatlan ,mint az Amazonai öserdök bennszülöttje. Az MNB magyar kartarsak a Rotschild csalad es nem az allam vagy az allampolgar tulajdona. Ezzel azt hiszem elmondtam mindent!
walcott
Ennek még a szeme sem áll jól,ez egy okádék!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.