Az éppen összeurópai békemenetet szervezni vágyó Bencsik András nem sokat várt Göncz Árpád október 6-ai halála után, másnap már Facebook-posztban árulózta le az egykori köztársasági elnököt. Íme a teljes szöveg változtatás nélkül.

Az elnök árulása

De mortuis nil, nisi vere. Halottakról igazat, vagy semmit!

Az első szabadon választott kormányfő, Antall József betegségét két ember árulása súlyosbította, s ki tudja, milyen mértékben járult hozzá a miniszterelnök korai halálához. Az egyik Csurka István volt, aki az MDF V. országos, tisztújító gyűlésére lázadást robbantott ki a Magyar Fórum hetilap segítségével. A lázadás célja az Antall-kormány megbuktatása volt. Nem sokon múlott, de szerencsére nem sikerült. Ám a már súlyos beteg Antallt megviselte a tudat, hogy a politikában nincs kinek vetni a hátát.

A másik áruló Göncz Árpád volt, aki a sokat vitatott, bár elkerülhetetlen MDF-SZDSZ paktumnak köszönhette államfői kinevezését. Ha a négyigenes népszavazáson az SZDSZ nem húzza csőbe a társadalmat és nem fogadtatja el az emberekkel, hogy ne közvetlenül válasszanak köztársasági elnököt (aminek akkor Pozsgay Imre volt az egyetlen esélyese), akkor Göncz Árpádra a kutya sem szavazott volna. Így azonban elnök lett a két legnagyobb párt alkujának köszönhetően (Antall – ő tudta, miért – nem akarta koalíciós partnernek bevonni kormányába az SZDSZ-t, ugyanakkor az ország kormányozhatósága érdekében ki kellett venni a kétharmados törvényekből azokat, amelyek a működéshez nélkülözhetetlenek), amit azzal hálált meg, hogy minden válságos pillanatban kivétel nélkül mindig hátba támadta régi barátját, Antall József miniszterelnököt.

Az első árulása a titkosszolgálati eszközökkel kirobbantott taxisblokád idején volt, ami felért egy államellenes puccsal. Göncz Árpád, feladva kötelező semlegességét, kivonult a barikádokhoz és ott kedélyesen elbeszélgetett az utakat elzáró taxisokkal. Később, hogy ne kelljen a köztörvényes bűncselekményekkel vádolható taxisok ellen eljárást folytatni, aláírta az amnesztia rendeletet, amivel aláásta a még csak formálódó polgári demokratikus erkölcsrendszer intézményét, hiszen az emberek láthatták, hogy vannak bűnök, amelyek nem nyerik el büntetésüket.

Rendkívül kártékony volt szereplése a kilencvenes években kitört médiaháborúban is, aminek tétje az volt, hogy a túlélő baloldali és a belőle kinőtt liberális média az elképesztő túlsúlyból fakadóan hatalmi pozícióba került, ami veszélyeztette az állam normális működését. Hankiss Elemér, az MTV akkori elnöke például megtiltotta, hogy Antall József miniszterelnök egy interjúban közvetlenül a lakossághoz forduljon. A közszolgálati médiumok, a rádió és a tévé vezetőinek kinevezését és felmentését Göncz Árpád még az Alkotmánybíróság döntésének ismeretében sem volt hajlandó aláírni, amivel egy felemás, jogon kívüli helyzetet hozott létre. Ugyanakkor később, a Horn-kormány idején akkor sem élt aláírásának megtagadásával, amikor például, különösen a Bokros-csomag kártékony döntéseinek idején ezt sokan kérték tőle.

Göncz Árpád az első pillanattól az utolsóig pártjának, a Szabad Demokraták Szövetségének bábja, engedelmes katonája volt. Pártja ezt azzal hálálta meg, hogy csapdát állított neki. A Göncznek parttalanul hízelgő balliberális média elhitette az elnökkel, hogy páratlanul népszerű, ő mindenki Árpi bácsija. Ezzel szemben a valóság az volt, hogy ’56-os társai a hűtlenségét vetették a szemére, az MDF, a kisgazdapárt és a KDNP hívei pedig azt, hogy elárulta az első szabadon választott kormányt, vagyis valójában magát a rendszerváltozást.

Az elkényeztetett Gönczöt ezért váratlanul érte az 1992. október 23-án a Parlament elé érkező hatalmas tömeg harsány füttye és fújolása. Nem értette a helyzetet, rémülten pislogott körbe, ijedtében el sem mondta a beszédét. A balliberális média persze azonnal előhúzta a szélsőjobboldali, náci, fasiszta rémmesét, hogy elfedje a még rémesebb igazságot: Göncz Árpádot a jobboldal megveti.

Ez a pszichózis, vagyis az a tévképzet, hogy aki őt nem szereti, az csak fasiszta lehet, vezette el odáig, hogy egy olasz lapnak, a La Stampának adott interjúban egy évvel később feljelentse az egész országot, melyet saját személyében kellett volna képviselnie. Belesikoltotta a nyilvánosságba: „Európa segíts!” Érdemes bővebben idézni Göncz Árpád szavait: „A rádió és a televízió, valamint az MTI a kormány szócsöve... Az ellenzék nem tud a néphez szólni. A kormányon levő konzervatív párttal ellenkező minden hangot elnémítanak... Újra cenzúráznak... Európa segíts! Az információ rab, mint a kommunista időkben.”

Ma már tudjuk, hogy mindebből egy szó sem volt igaz. A kommunista idők egy évvel később, az egykori pufajkás, Horn Gyula miniszterelnöksége idején jöttek el, amikor az MSZP azzal az SZDSZ-el alkotott kétharmados kormánytöbbséget, amelyik a hatalomért cserébe gond nélkül lemondott rendszerváltáskori antikommunista elveiről.

Halottról vagy igazat, vagy semmit, tartja a gyakran kifordított latin mondás. Az itt leírtak olyan tények, amelyeket bárki ellenőrizhet, ha veszi magának a fáradtságot, hogy utánakeressen a korabeli sajtóban. Persze vigyázzon, ne csak a ballib. médiumokat olvassa. Nem írtam le a szóbeszédeket, a magán emlékezéseket ’56-os és azt követő időszakáról, mint ahogy azt sem, milyen gúnynévvel illették rabtársai a börtönben, hogy miképpen, milyen feltételekkel működtethetett fordítóirodát a börtönben és így tovább. Ezek feltérképezése, feltárása, dokumentálása történészi feladat.

Így csak azt a tényt rögzíthetem, hogy Göncz Árpád bár egészen bizonyosan szeretett volna, nem tudott a nemzet Árpi bácsija lenni. Nem azért, mert a balliberális parlamenti többségen kívül senki sem szavazott rá, hanem azért, mert a jobboldal, vagy mondjuk így – mert őszintébb, pontosabb, bár kissé fellengzősebb –, a nemzeti progresszió soha nem tudta neki megbocsátani árulásait.

Mostanra azonban úgy tetszik, hogy ezek nagyrészt elfelejtődtek. Göncz Árpád emléke előtt tisztelettel hajtott fejet az elmúlt napokban politikai és világnézeti hovatartozástól függetlenül a teljes magyar közélet. Nem vitás, hogy a tisztes kornak és az emberi elmúlásnak egyaránt kijár a köteles tisztelet, ezt én sem sajnálom Göncz Árpádtól. De ami a szív őszinte tiszteletét illeti, azt továbbra is fenntartom azoknak, akik jól vagy rosszul, de töretlenül és eltántoríthatatlanul szolgáltak egy eszményt, egy szent célt, Magyarország felvirágoztatását.

94 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
Semmi különös.

G vicctor kommunista spicli elvtárs elengedte egyik láncos kutyáját. Ezekkel a férgekkel mondatja ki amit ő maga nem mer de gondol.

Ami tény, Árpi bácsinak 80% százalék felett volt a tetszési indexe míg vissza nem vonult, tehát kedvelték a magyar emberek mint politikust.
Ezekre a büdöskomcsi cöfös munkásőrökre meg a kutya sem kíváncsi, ugassanak csak.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Dr. Felipe
Semmi különös.

G vicctor kommunista spicli elvtárs elengedte egyik láncos kutyáját. Ezekkel a férgekkel mondatja ki amit ő maga nem mer de gondol.

Ami tény, Árpi bácsinak 80% százalék felett volt a tetszési indexe míg vissza nem vonult, tehát kedvelték a magyar emberek mint politikust.
Ezekre a büdöskomcsi cöfös munkásőrökre meg a kutya sem kíváncsi, ugassanak csak.
Mobil123
na mert pozsgay jó lett volna??? egy szarházi!!! akár csak te!!
Mobil123
legálább Ő beszélt a taxisokkal . balázska olyan részeg volt hogyha nem fogják meg kiesik az ablakon! kussoljál görény.
Mobil123
"Bokros-csomag kártékony döntéseinek "- ebből éltetek b+ az első setét vezíred kormányzása idején!!!
Yoda69
Pont ennek az ex-kommunista feregnek nem kellene hazaaruloznia.
sentinel216
"Göncz Árpád, feladva kötelező semlegességét, kivonult a barikádokhoz és ott kedélyesen elbeszélgetett az utakat elzáró taxisokkal. Később, hogy ne kelljen a köztörvényes bűncselekményekkel vádolható taxisok ellen eljárást folytatni, aláírta az amnesztia rendeletet ..."
Orbán 2006 - ban beült a páncélozott kisbuszába és elsunnyogott, miután felbőszítette a jól megfizetett gyújtogatókat, városrombolókat. Elismerést akkor osztogatott, mikor hatalomra kerülve megrendeztette a szégyenletes rendőrpereket és kitüntette a "bátor forradalmi ifjakat".
human
Pozsgai mint esélyesebb köztársasági elnök :D
Nem olvastam végig. Gyíkemberek és UFO-k voltak benne?
Aki Én
,,Göncz Árpád az első pillanattól az utolsóig pártjának, a Szabad Demokraták Szövetségének bábja, engedelmes katonája volt."
Úgy látszik nem változnak az idők. Ma a fidesz bábját(jait) hívják Köztársasági elnöknek.
Majd ha egyszer felborul ez az előző rendszerben szocializálódott, de már ott is rendkívül sikertelen komcsi írnok, minden pártok kiszolgálója, aki mára az egyik legnagyobb köpönyegforgató, seggnyaló, munkásőr palánta, akkor róla milyen szépeket lehet majd írni. Már ha egyáltalán lesz valaki, aki időt szánna rá.

internetfigyelo.wordpress.com/2012/01/17/bencsik-andras-eletrajza/
eugen4402
Árpi bácsi még tudta, mit jelent a fékek- és ellensúlyok szerepe egy demokráciában. Bencsik mindenre emlékszik, talán azt is meg tudná mondani, mikor írta ki önmagát az emberi társadalom soraiból...
Aki Én
@eugen4402: 14:29 Hidd el, nem emlékszik. Ő a mának él minden korszakban. Ha visszajönne az MDF vagy az SZDSZ, akkor azoknak örülne nagyon hirtelen.
eugen4402
@Aki Én: Vannak néhányan ebből a kategóriából, alkatilag ilyenek. Csak az bosszant, hogy akadnak fiatalok, akik nem ismerik az efféle lelki torzszülöttek múltját, és hirtelen felindulásukban hitelt adnak az undorító mocskolódásnak, ami még a gyász óráiban is kiloccsan némelyik üzletszerű publicistából.
hetöndöe
Ennek a rohadék hernyónak is csak az a baja,hogy élve született.Az emberiség legalját képviseli,oda is való a CÖF-be,erkölcse,gerinctelensége alkalmassá is teszi eme alantas feledatra.
vonotok
@sentinel216: A második bekezdést kezdhetett volna úgy is, hogy " A féreg Orbán ". Amúgy teljesen igazad van.
human
@Horizont: " formálódó polgári demokratikus erkölcsrendszer" ???
Nem tán a fidesz székház eladására, Josip Totra és Kaja Ibrahimra gondolt?
Dr.Doktorovics trinitron dr.
bencsik egy Patkány! Járókájában miért nem volt taposóakna?
papa.49
Pont egy ilyen szarosszájú sötét pacák mondja ezt Gönc Árpádra, aki akkora párttagkönyvvel járt nyaralni az ,,átkosban,, hogy kemping sátornak is megfelelt volna, pont ez a senki, bencsik pofázik, hát szégyen hogy még senki nem verte jól szájba!!!Pont a bencsik aki az Acél időkben a seggét az Acél előszobában tartotta állandóan, amíg az mszmp. csecsén lógott!!!
human
Bencsik szerintem irigykedik. Ő is szeretett volna tiszteletet kiharcolni magának, de csak egy CÖF-re tellett. Nem jön rá szerencsétlen, hogy akik mindig kiszolgálják az aktuális hatalmat azok minden hatalom alatt szolgálók is maradnak.
Rózsika Hatházi
A kutya ugat, a cöf meg halad. És közben röfög.
Mézike
Nem olvastam végig a szöveget, csak az elejét.
Eddig vajon miért hallgatott e nemes úriembör?
Nem hiszem hogy tiszteletből, vagy kíméletből.
panellproli
Tömény szar fröcsög az összes CÖF-ös bűzös szájából, mást nem is lehet várni tőlük.Ami pedig az Antall tömjénezését illeti, szerintem nem tartanánk itt, ha nem privatizálja ki az országot, milliós munkanélküli tömeget generálva, és ő is inkább az államadósság részben-vagy egészben való eltörlését célozta volna meg, ahelyett hogy büszkeségből a nyomor melegágyát teremtette meg.
joopapa
Te bencsik nevű idióta, nem most kéne ugatni mikor ez a szegény ember meghalt! Akkor kellett volna pofázni amikor élt és akkor megvédhette volna talán magát ezek ellen a vádak ellen! De a te szocialista rendszerben szocializálodott csökött agyaddal ezt nem fogod fel! Egy olyan embert támadsz a halála után aki roppant népszerű volt, ezt irigyled tőle, mert a kedvenc segged tulajdonosa is sajnos népszerű és kedvelt de nem annyira mint a Göncz Árpád! Szégyeld magad bencsik bandita, és nyald tovább a fönök se..ét!!
Gonoszgólya
És EZ is rendben van!
UGYE, FIDESZGECIK???
Gonoszgólya
" Később, hogy ne kelljen a köztörvényes bűncselekményekkel vádolható taxisok ellen eljárást folytatni, aláírta az amnesztia rendeletet ..."
Őőőőő... farkas flórián???
nyanya001
@Mézike: Csak mocskolódni akart ez a retardált gerinctelen.
justhpeter
Azt javaslom, többé tekintsünk el minden olyan cikk kommentelésétől, amelyben ez a korhadék- és rothadéklakó szerepel.
wagabund
"Bencsik András már árulózza is Göncz Árpádot"...

miközben írta a cikket, erre recskázott...ez ilyen..ez az alja.
DR Eric CARTMEN
"taxisblokád" ?? Szerencsétlen bértalpnyaló bencsik. Mit is írtak a haverjaid akkor ?Mit mondott a Fidesz a taxisblokádról?
A Fidesz Országos Választmányának nyilatkozata:
,,A minden előzetes ígéretnek ellentmondó drasztikus kormányintézkedés a benzinárak emeléséről súlyos helyzetet teremtett az országban. Az Antall-kormány hivatali idejének hatodik hónapjában válságos helyzetbe sodorta az országot és önmagát. Ami történt, már
régóta várható volt. A május óta hivatalban lévő kormány mindmáig elmulasztotta feltérképezni, és az emberek elé tárni az ország gazdasági helyzetét. A kormány a gazdasági problémák fokozatos, megrázkódtatásmentes megoldását ígérte, szociális piacgazdasággal kecsegtetett, és közben pártpolitikai szempontoktól vezettetve egyre halogatta az elkerülhetetlen döntéseket. Népszerűségét előbbre valónak tartotta az ország érdekénél, és felelőtlen ígéretekkel ámította a lakosságot. Eközben egyre halmozódtak a feszültségek, és mára betelt a pohár. Amíg a belügyminiszter egy szűk elit akciójáról beszél és a rendőrséggel fenyegetőzik, megmozdult az ország. A társadalom nemcsak egy meggondolatlan áremelés ellen tiltakozik, hanem a hazugságok politikája ellen is. Úgy érzi, hogy az új rendszer kormánya éppen úgy politizál, mint elődei: a társadalom feje fölött. Amit azonban a diktatúra megengedett magának, tűrhetetlen egy demokratikus jogállam keretei között. Mindenekelőtt azért, mert a szabadon választott kormány hazugságai megingatják a demokráciába vetett bizalmat, és az utcára terelik azokat a konfliktusokat, amelyek megoldását a tárgyalóteremben kell megtalálnunk. Mindenfajta erőszakos megoldást elutasítunk Tiszteletben tartjuk és támogatjuk mindenkinek azt a jogos igényét, hogy elégedetlenségét az állampolgári engedetlenség bevált módszereivel juttassa kifejezésre. Ügyelni kell azonban arra, hogy a jogos tiltakozás ne azokat sújtsa, akiknek nincsen lehetőségük orvosolni a sérelmeket. Megértjük a munkájukért aggódó taxisofőröket, de aggódunk azokért is,...
DR Eric CARTMEN
Mit mondott a Fidesz a taxisblokádról? folytatás ...
"...aggódunk azokért is, akik nem tudnak hazajutni munkahelyükről, nem jutnak be a kórházba, vagy nem tudnak élelmiszert vásárolni családjuknak. Megállapítjuk, a kormány felelőtlen politikája azt érte el, ami a legkevésbé kívánatos: olyan társadalmi csoportokat állított szembe egymással, amelyek egyike sem felelős a kialakult helyzetért. Elvárjuk, hogy a történtekből a kormány vonja le a megfelelő politikai és személyi következtetéseket.”
sentinel216
@vonotok: 14:57"A második bekezdést kezdhetett volna úgy is, hogy " A féreg Orbán ". Amúgy teljesen igazad van."

Talán azért, nem illettem jelzőkkel, mert az orbán neve és személye magában hordozza a "féreg" szó összes szinonimáját, amit minden rendes ember automatikusan hozzágondol.
quo vadis
Bencsik András ez a popsibuta paraszt boldog lenne, ha a halála után őt is ennyien sajnálnák. De feltehetően amikor beadja a kulcsot, többet fognak fellélegezni, (egy bunkó, paraszttal kevesebb...) mint amennyien sajnálni fogják. Az ilyen pojácákat nem kell komolyan venni. Egy köpönyegforgató senki, aki mindig a hátsóját tisztítja valakinek. Az ilyen ember a közelébe sem ér Göncz Árpának.
lampa laz
Mocskos szájú, hülye tapló, lehet hogy otthon meg munkásőr ruhába alszik az elvtárs.
Szeparepa-
Szégyenletes szánalom és szánalmas szégyen, hogy ilyen ember jelzőre sem méltó planktonikus létforma magyarnak képzeli magát...
zöldszem
Bencsik egy munkásőrből huszárrá avanzsált puhatestű senki...
namihami
Teljesen felesleges jelzőket keresni erre a szegény szellemi árvízkárosultra: egyszerűen bencsik!
Minden további szó csak megpróbálja ezt a ...-t felemelni a sz@rból, ahonnan jött-van-lesz.
Ja és a Békamenetes "szellemi" szinttársait is csókoltatom, közéjük való.
Lepényleső
Áruló az ,aki átáll az ellenséghez. Nem emlékszem,hogy Göncz úr lett volna mszmp tag.
Arra meg végképp,hogy a népszabadság politikai rovataiban írt volna cikkeket 1989 előtt.
paolo006
Ezt a mocskos patkányt! Csak addig ütném míg a kezem emelni tudnám.
amaramaistanna
Már csak így tud bekerülni a sajtóba. Én nem közölném sehol. Meséljen és gyalázkodjon magában a tükör előtt!
amaramaistanna
@Lepényleső: Mert nincs mire emlékezni ezen a vonalon...
Desischado
Előttem már mindent leírtatok. Ilyen féregtől, talpnyalótól mit lehet mást várni? De jellemző az egész banda színvonalára, hogy ilyen parazitákat lehet közöttük látni, mint ez a bencsik féreg! Göncz Árpádnak a cipőjét sem lenne méltó kitakarítani!
evacica
Ki is ez a Bencsik? Egy senki, egy talpnyaló! Az meg, hogy Göncz Árpádról így ír, gusztustalan és otromba dolog, ami őt minősíti!Göncz Árpádnak a cipőjéig sem ért fel ez a senkiházi!
Logogrif
"Csak az értelemnek lehet jó a stílusa..." Ez az emberszabású firkász pedig sosem volt EMBER !...a stílusa pedig csak az önképe.Aljas, sehonnai...
nezelodo
Ez a fazon 89 előtt mintha nem ezt a trombitát fújta volna, úgy rémlik! Vagy rosszul emlékszem?
Törölt felhasználó
Egyszer ő is megfog halni, csak vele senki nem fog foglalkozni..:)
mate03
@human: Ez a Bencsik nevű,majdnem ember még a munkasörök,között is a legundorítóbb patkány!Honnan veszi a bátorságot ez a féreg,hogy az Ország,legnépszerűbb emberét,megpróbálja megalázni! Igaz hogy állítólag szólás szabadság van,de az ilyen undorító iromány miatt,megüthetné a bokáját!
laszlobihari
@nyanya001: bocsi, de a varanusz egy gyönyörű jószág, számára megalázó ha egy ilyen izéhez (bencsik) hasonlítják. Igaz ehez az izéhez képest még az ebola vírus is egy emberjogi aktivista!
human
@Dr.Doktorovics trinitron dr.: Gondolom ő énekelt a leg hangosabban, mert azok voltak a szép idők, mikor a seggnyalás érdem volt.
magyarbakancs
A Jobb oldali politika elég mélyre súlyed, főleg a partvonalon várakozó seggnyalók mindenre képesek
vukkocska
Ez az "ember" nem csak végtelenül sötét, hanem üres lelkű is. Undorító. Írása felér egy halottgyalázással is.
picike
A hallottakról jót vagy semmit !!!Ő már nem tud védekezni !!! Nyugodjék Békében!
Toby
Hogyan volt az, amikor bencsik elvtárs volt a Népszabi főszerkesztője ? Tévednék ?
Törölt felhasználó
"Bencsik András 1990 előtt a MSZMP központi lapja, a Népszabadság újságírója volt. Sokan kritizálták a lap 1986. október 17-i számába írt, "Érzelmi kötődés" című cikke miatt, melyben a Magyar-Szovjet Baráti Társaságról és a magyar fiatalok szovjetbarát ideológiai nevelésének fontosságáról ír"

Göncz Árpádot életfogytigra ítélték 56 miatt és te beszélsz árulásról. Te meg Kővér elvtárs vagytok egy rohadt köpönyegforgató tetvek és ha majd megdöglötök akkor senki nem fog síratni benneteket, mert haverjaitok is csak oligarchákból állnak..
silber13
Bencsik egy bunkó, suttyó firkász, aki hamR elfelejtette, milyen össfzerosott gatyával állt a Mécs rágalmazás miatt bíróság előtt. Azóta mekkora pofája lett! Hiába, a CÖF kondára mindig számíthar, mint egy fideszes Tinur és csapatára!:-:))))
human
Begnéztem ennek a bencsik nevűnek a facebook bejegyzését. Megkapta az emberektől amit megérdemelt.
Bercifiu
András eftárs. A munkásőrfényképen vigyorogsz, mint szaros Pista .
világlátó
Mit berzenkedtek ! Senki nem vette a fáradságot, hogy ettől a nyavalyástól megvédje Göncz Árpádot.Ma őt sározza be, holnap egy másikat, ahogy ezt tőle megrendelik. Egyetlen napilap, magazin nem írt arról, milyen alávaló ez a Bencsik.
Senki nem tiltakozik itt semmiért sem.Nincs itt valamirevaló ellenzéki sajtó sem. Néhány ellenzéki ugyan nyilatkozik erre mondják errefelé: köhög a bolha.
Nálunk a köznép tudomásul vette a mai élet menetét, nem érdekli sem a demokrácia, sem a diktatúra,csak az egyén mindennapi élete úgy haladjon tovább mint tegnap.A többség még a szavazáson sem kíván részt venni, miután úgy is a fidesz győz.
Bencsik András pedig mindenkiről mindent tud, így jobb ha befogjátok. Ugye Vitéz Bencsik?
Clavigo
Bencsik elvtárs...A véleményem..Orbán elvtárs után ,,""cidázd le " a frakcióját...oszt később @ny@dnak gyártsál egy kis testvért.,,nemzetileg.Oszt jó napot.
Fradigege
Bencsik is egyébként egy nagy kaméleon. Nézzetek utána. A helyében kuksolnék.
solidedge
Bencsik Fidesz közeli gondolatot közölt. Aljas is, sunyi is, hazug is. Ez a mai uralkodó párt szinvonalán szárnyaló igehírdetés.
keresztapa
A rózsadombi paktum, Eredeti változat
Liberál-cionista változat
A paktum eredeti változata 1989-ből. Íme a PAKTUM, amelyről nem lehet beszélni. Ez volt írásom kiinduló pontja. Most pedig közlöm a magyar népre erőszakolt gyalázatos szerződés szövegét. Egy otthoni publicista, mint Benedek István, nem teheti meg ezt saját jól felfogott érdekében, az Angliában élő Révffy László azonban a közelmúltban nyilvánosságra hozta ezt a megdöbbentő árulást. Szövegét Németországban élő barátom küldte el, azzal a kéréssel, hogy terjesszük a magyarság minél szélesebb köreiben. Kívánságának eleget teszek, mert teljesen egyet értek vele, hogy ezt mindenkinek meg kell ismerni. Írását azzal kezdi, hogy 1989 március 15-én, míg hazánk népe az első szabad emlékezést tartotta, egy budai villában titkos tárgyalás volt, amelyen a következők vettek részt: a távozó szovjet hadsereg tábornoka, a szovjet titkosrendőrség ezredese, az amerikai követség első titkára, a CIA egyik tisztje, az izraeli titkos szolgálat képviselője, a magyar római katolikus, a református, az izraelita egyház egy-egy megbízottja, és öt magyar politikai vezető, akik közül négy ma is vezető pozícióban van. Ők írták alá részünkről az ország szabad újjáépítésének tervét korlátozó diktátumot, amelynek értelmében kimennek ugyan a szovjet megszállók, de ezért súlyos árat kell fizetnünk. Értesülésem szerint Révffy László rövidesen nyilvánosságra hozza az aláírók neveit, hogy minden kételkedést oszlasson e feltételek hitelességével kapcsolatban, amelyek a következők:

1. /A szovjet csapatok békés és barátságos kivonulása Magyarországról.
2. / A Szovjetunió kárpótlása a hátrahagyott épületekért és javakért.
3. /Barátságos politikai és gazdasági viszony kiépítése Szovjetunió és Magyarország között.
4. /Mindennemű szovjetellenes tevékenység megakadályozása.
5. /A határok kölcsönös megnyitása Szovjetunió és Magyarország között.
6. / A volt kommunista párttagok minden büntetés alól való mentesítése.
7. / A volt kommunisták...
keresztapa
A rózsadombi paktum, Eredeti változat
Liberál-cionista változat
A paktum eredeti változata 1989-ből. Íme a PAKTUM, amelyről nem lehet beszélni. Ez volt írásom kiinduló pontja. Most pedig közlöm a magyar népre erőszakolt gyalázatos szerződés szövegét. Egy otthoni publicista, mint Benedek István, nem teheti meg ezt saját jól felfogott érdekében, az Angliában élő Révffy László azonban a közelmúltban nyilvánosságra hozta ezt a megdöbbentő árulást. Szövegét Németországban élő barátom küldte el, azzal a kéréssel, hogy terjesszük a magyarság minél szélesebb köreiben. Kívánságának eleget teszek, mert teljesen egyet értek vele, hogy ezt mindenkinek meg kell ismerni. Írását azzal kezdi, hogy 1989 március 15-én, míg hazánk népe az első szabad emlékezést tartotta, egy budai villában titkos tárgyalás volt, amelyen a következők vettek részt: a távozó szovjet hadsereg tábornoka, a szovjet titkosrendőrség ezredese, az amerikai követség első titkára, a CIA egyik tisztje, az izraeli titkos szolgálat képviselője, a magyar római katolikus, a református, az izraelita egyház egy-egy megbízottja, és öt magyar politikai vezető, akik közül négy ma is vezető pozícióban van. Ők írták alá részünkről az ország szabad újjáépítésének tervét korlátozó diktátumot, amelynek értelmében kimennek ugyan a szovjet megszállók, de ezért súlyos árat kell fizetnünk. Értesülésem szerint Révffy László rövidesen nyilvánosságra hozza az aláírók neveit, hogy minden kételkedést oszlasson e feltételek hitelességével kapcsolatban, amelyek a következők:

1. /A szovjet csapatok békés és barátságos kivonulása Magyarországról.
2. / A Szovjetunió kárpótlása a hátrahagyott épületekért és javakért.
3. /Barátságos politikai és gazdasági viszony kiépítése Szovjetunió és Magyarország között.
4. /Mindennemű szovjetellenes tevékenység megakadályozása.
5. /A határok kölcsönös megnyitása Szovjetunió és Magyarország között.
6. / A volt kommunista párttagok minden büntetés alól való mentesítése.
7. / A volt kommunisták...
keresztapa
A rózsadombi paktum, Eredeti változat
Liberál-cionista változat
A paktum eredeti változata 1989-ből. Íme a PAKTUM, amelyről nem lehet beszélni. Ez volt írásom kiinduló pontja. Most pedig közlöm a magyar népre erőszakolt gyalázatos szerződés szövegét. Egy otthoni publicista, mint Benedek István, nem teheti meg ezt saját jól felfogott érdekében, az Angliában élő Révffy László azonban a közelmúltban nyilvánosságra hozta ezt a megdöbbentő árulást. Szövegét Németországban élő barátom küldte el, azzal a kéréssel, hogy terjesszük a magyarság minél szélesebb köreiben. Kívánságának eleget teszek, mert teljesen egyet értek vele, hogy ezt mindenkinek meg kell ismerni. Írását azzal kezdi, hogy 1989 március 15-én, míg hazánk népe az első szabad emlékezést tartotta, egy budai villában titkos tárgyalás volt, amelyen a következők vettek részt: a távozó szovjet hadsereg tábornoka, a szovjet titkosrendőrség ezredese, az amerikai követség első titkára, a CIA egyik tisztje, az izraeli titkos szolgálat képviselője, a magyar római katolikus, a református, az izraelita egyház egy-egy megbízottja, és öt magyar politikai vezető, akik közül négy ma is vezető pozícióban van. Ők írták alá részünkről az ország szabad újjáépítésének tervét korlátozó diktátumot, amelynek értelmében kimennek ugyan a szovjet megszállók, de ezért súlyos árat kell fizetnünk. Értesülésem szerint Révffy László rövidesen nyilvánosságra hozza az aláírók neveit, hogy minden kételkedést oszlasson e feltételek hitelességével kapcsolatban, amelyek a következők:

1. /A szovjet csapatok békés és barátságos kivonulása Magyarországról.
2. / A Szovjetunió kárpótlása a hátrahagyott épületekért és javakért.
3. /Barátságos politikai és gazdasági viszony kiépítése Szovjetunió és Magyarország között.
4. /Mindennemű szovjetellenes tevékenység megakadályozása.
5. /A határok kölcsönös megnyitása Szovjetunió és Magyarország között.
6. / A volt kommunista párttagok minden büntetés alól való mentesítése.
7. / A volt kommunisták...
Omarion Nebula
Ez a bencsik "csupa kisbetűvel" Árpi bácsi lába nyomába se ér!
Soha nem volt és soha nem lesz olyan hazafi és államféfi belőle, mint Árpi bácsi!

Igazi gyökér vagy bencsik!
hetöndöe
@keresztapa: Ez kb. annyira hiteles,mint a sarki fűszeres Mari néni pletykája.:-)
Mobil123
@hetöndöe: Ne légy ilyen undok ! Ha az angliában élő akárki mondja akkor az úgy van , mert ő a Mari néni rokonnnya ! Nem tudtad??? :-DD
Rózsika Hatházi
@Mobil123: Az a baj a don Corleonéval, hogy a végét, azt nem írja le. Én tegnap elolvastam a Wikipédiát, mert nem értettem, hogy, hogyan jön ez ide. Nos, a végén van x cáfolat, de keresztapu szerint ez már nem publikus. Ezért van itt ez az ország, mert egyesek azt hiszik, hogy amit ők tudnak, gondolnak, az a tuti. Így lehet behülyíteni a zembereket.
nezelodo
Egykor ennek a Bencsiknek az újságjának előfizetése miatt zaklattak a munkahelyemen, hiába. Megérhetem még, hogy ugyanennek a fazonnak az írásait kötelező lesz olvasni, a mostani állampárt erőszakossága miatt. Na velem nem nyernek a pártkomisszárok hangszórót!
keresztapa
A rózsadombi paktum, Eredeti változat
Liberál-cionista változat
A paktum eredeti változata 1989-ből. Íme a PAKTUM, amelyről nem lehet beszélni. Ez volt írásom kiinduló pontja. Most pedig közlöm a magyar népre erőszakolt gyalázatos szerződés szövegét. Egy otthoni publicista, mint Benedek István, nem teheti meg ezt saját jól felfogott érdekében, az Angliában élő Révffy László azonban a közelmúltban nyilvánosságra hozta ezt a megdöbbentő árulást. Szövegét Németországban élő barátom küldte el, azzal a kéréssel, hogy terjesszük a magyarság minél szélesebb köreiben. Kívánságának eleget teszek, mert teljesen egyet értek vele, hogy ezt mindenkinek meg kell ismerni. Írását azzal kezdi, hogy 1989 március 15-én, míg hazánk népe az első szabad emlékezést tartotta, egy budai villában titkos tárgyalás volt, amelyen a következők vettek részt: a távozó szovjet hadsereg tábornoka, a szovjet titkosrendőrség ezredese, az amerikai követség első titkára, a CIA egyik tisztje, az izraeli titkos szolgálat képviselője, a magyar római katolikus, a református, az izraelita egyház egy-egy megbízottja, és öt magyar politikai vezető, akik közül négy ma is vezető pozícióban van. Ők írták alá részünkről az ország szabad újjáépítésének tervét korlátozó diktátumot, amelynek értelmében kimennek ugyan a szovjet megszállók, de ezért súlyos árat kell fizetnünk. Értesülésem szerint Révffy László rövidesen nyilvánosságra hozza az aláírók neveit, hogy minden kételkedést oszlasson e feltételek hitelességével kapcsolatban, amelyek a következők:

1. /A szovjet csapatok békés és barátságos kivonulása Magyarországról.
2. / A Szovjetunió kárpótlása a hátrahagyott épületekért és javakért.
3. /Barátságos politikai és gazdasági viszony kiépítése Szovjetunió és Magyarország között.
4. /Mindennemű szovjetellenes tevékenység megakadályozása.
5. /A határok kölcsönös megnyitása Szovjetunió és Magyarország között.
6. / A volt kommunista párttagok minden büntetés alól való mentesítése.
7. / A volt kommunisták...
keresztapa
Egyszerűen nem tudom továbbítani a teljes részt többszöri próbálkozás után sem, elnézést kérek! Hiba a közvetítésbe van!
keresztapa
A paktum az összeesküvéselméletekre fogékony, főleg radikális jobboldali körökben tett szert nagyobb „népszerűségre”. Az utána kutatók is a radikális- illetve szélsőjobboldali amerikai magyar sajtóban találták meg a legkorábbi, 1992-es említését. „Sikerét” jól jellemzi, hogy 2004 májusában egy szintén radikális jobboldali médiumban egy második rózsadombi paktum híre is napvilágot látott.[3] Az irományt kitalálói ugyan provokációnak szánták[1] a paktumban hívők kigúnyolására, de az mégis „önálló életre kelt” és az elsőhöz hasonlatos „karriert” futott be.
Források
silber13
@keresztapa: áruld már e!, ez az összeollõzott " hegyibeszéd " mi célt szolgàl?:-))))
prime777
Azt mondja,hogy :
"Göncz Árpád az első pillanattól az utolsóig pártjának, a Szabad Demokraták Szövetségének bábja, engedelmes katonája volt".
Kérdezem én: Bencsik András nem ugyanez?Nem hű pártkatona,a Fidesz engedelmes katonája?
Istenem,ezek az emberek nézhetnének a tükörbe is,és bizony néha köphetnének egyet-egyet!
Idézem ismét!
"a nemzeti progresszió soha nem tudta neki megbocsátani árulásait" ...tehát a jobboldali,keresztény oldal.
Milyen keresztény emberek azok akik nem gyakorolják a megbocsátást?
Képmutatóak talán?
Amikor írta ezeket a sorokat semmi más nem vezérelhette csak,hogy belerúgjon valakibe aki éppen nem egy tőzsgyökeres fideszes volt.
Hogy lehessen megint szítani és gyűlöletet kelteni.
Akkor lenne ez az ember hiteles számomra,ha a Fideszről legalább fele annyi mocskot és bírálatot fröcsögött volna már ki magából az elmúlt évek alatt ,mint ahogyan a baloldalról ezt időről-időre megteszi.Akkor talán lenne hitele.
De még a vak is látja,hogy csak egy "b..tolnok",hiszen kritikája,"szeretett nemzeti" oldalához nem nagyon volt/van.
Innentől kezdve meg amit ír figyelembe sem kell venni,mert komolytalan az egész.
Ugyanez a Bayer Zsolt.
Elég megnézni a HírTv-s bandát is.Mekkora "napraforgók" voltak azok is ahogy a Simicska-Orbán balhé megtörtént.
Kizárt dolog,hogy az emberek nem veszik észre,hogy minden érdekből történik,aminek a mozgatórugója a jólét,a hatalom,és a pénz.Tehát a könnyű boldogulás az életben jó pénzért.
Ilyet beírni Göncz Árpádról.:(
A legnagyobb baj az,hogy úgy vannak ezek az emberek ezzel,hogy ezt is megtehetem.Minden a miénk.Mi mondjuk meg mi a jó,és mi a rossz.Mi az elítélendő és mi nem az.Mi az erkölcsös és mi nem.
Semmi kontroll már sajnos ebben az országban.:(
keresztapa
@silber13: Gondolat szegény személy nálam nem nyerő. De ha még élő 56-s börtönviselt személyeit cella társait megkérdeznéd, hogy miért is nevezték csak egyszerűen ceruzás patkánynak, felvilágosultabb lennél. Az összeollózás meg nem áll. A tények a maguk valóságában való megjelenése megbotránkoztatóak annak aki felületes ismeretekkel rendelkezik.
keresztapa
@Rózsika Hatházi: Légy szíves olvasd már el a tegnap 12:36 -os bejegyzésemet.@prime777:
keresztapa
@prime777: Elég megnézni a HírTv-s ATV-s bandát és közelebb kerülsz a kiábránduláshoz.
prime777
@keresztapa: Ezzel megint mit akarsz mondani?
Fogadom balos vezetők vannak ez mögött is.
Elárulom neked ha a Fidesznek lett volna hatalma ott és akkor,akkor ők lettek volna ebben benne.Gyerekek fel sem tudom fogni már ezt ami itt folyik.
Okádnom kell már ettől.Az egyik oldalnak felhánytorgatják a régi bűneit,holott a mostani szociknak már ezekhez semmi köze.
A mostani kormány meg szétrabolhatja az országot csak mert mondjuk jobboldali.Meg tiszta idiótának nézhetnek mindenkit.Magam részéről mind egy kutya.Nem érdekel annak idején mi volt.Szarok rá.
Érted?
De tényleg.
Tudod mire jó ez?
Ez egy piti kis gennyes munka.
Hogy most nyilvánosságra hozza ez a csodás ember azt,ami anno amúgy is megakadályozhatatlan lett volna.
Ez semmire nem jó mint megint,hogy uszítson.Akik akkor hatalomban voltak azoknak meg kellett ezeket lépniük.Ha nem teszik valószínűleg kivégzik őket és találnak megint 4 embert.Ha azok sem teszik meg akkor azokkal is ezt tették volna és lett volna 4 ember akikkel ezt aláíratják.Ma mindenkinek piszok nagy a pofája.De ha ő lett volna ott?Mi lett volna?
Inkább azon kellene gondolkodni ,hogy a politika meg pár klassz ember a világon,hogy csinál belőlünk hülyét.Hogy uszítanak és ugrasztanak egymás ellen magyart.Ezek játszanak.És ennyi.Mi értelme van ennek,hogy ez most nyilvánosságra lesz hozva?
Azon kívül,hogy ebből előnye fog származni valakinek vagy valakiknek.
Hmmm?Mi értelme van?Javulni fog ettől a gazdasági helyzetünk?
Több bérből tudok én majd gazdálkodni?Jobb lesz a közbiztonság?Az egészségügyben jobb lesz létezni ,dolgozni?
NEM!
Szánalmas.Komolyan mondom.Az senkinek eszébe sem jut,hogy zárjuk le a múltat és nézzünk a jövőbe,tartsunk össze,valamint ne hagyjuk befolyásolni magunkat a politika szennyétől.
prime777
@prime777: Hónapokig nem voltam erre de kár is feljönnöm.Annyiszor megfogadtam.
Semmi értelme.Magyarország polgárai saját magukat rombolják le és teszik tönkre.
A szaros politika miatt ami egyébként figyelembe sem veszi őket.
Ez az ország akkor lenne egészséges mind mentálisan és mind fizikailag,ha egy ilyen ,hogy kommunista, bolsi meg liberális egyik fülén be a másikon ki.Ha egy ilyen "nyilvánosságra" hozás nem is érdekelne senkit.Mert az ezt jelentené,hogy sikeresek az emberek és tennének nagy ívben az ilyen dologra.Mert most most van,és a jelenben kell élni.De ez az ország mindig olyan volt ,hogy lakói egymás ellen áskálódtak.:(
Igaz az összefogáshoz tenni is kellene.Legkönnyebb szítani,gyűlölni,rombolni.
Ez a szerencsétlen baloldal is.Amikor azon egyezkedtek ki legyen a miniszterelnök meg ki legyen párt elnö stb stb.Messziről sütött az egészről,hogy szar politika és nem az,hogy na csináljunk már valamit és fogjunk össze.
Azért nem jutott sehova az ország a mai napig mert amilyenek a vezetői mindig is olyanok voltak az emberek is.A vezetők mindig csak játszottak és harácsoltak.Aki meg ebből egy kis konchoz tudott jutni szépen eléldegélt.Mert hát dolgozni effektive mindenki utál.De az is igaz,hogy becsülete sincsen a munkának.Aki a legkeményebben melózik az viszi haza a legkevesebbet.Min csodálkozunk akkor,hogy senki sem akar melózni.Ilyen a világ és így az egész ország is.
keresztapa
@prime777: Többnyire egyetértenem kell veled, mert az igazság bugyraiból merítettél. A hatalommal kapcsolatos elvek és gyakorlatok azoknak az elveknek és módszereknek az összessége, amelyek a társadalomban a hatalom megszerzésére, megtartására, illetve befolyásolására használatosak. A társadalomban megfigyelhető politika egyre erkölcstelenebb tisztátlan és ez csak növekvő pályára kényszeríti ami jelenti a haldoklását mely egyre több ember által megvetett területe az életnek, mely a bűnözés elkövetésének első de nem utolsó lépcsőfoka. A társadalom léte ellen elkövetett politikai bűntett. Politikusok közt különbség a hatalomba nincs!
egyvandor
bencsik, bencsik ... Kiafa... az a bencsik? (dojcstompisan) Honnan indult, mi volt, hova érkezett ez a hulladék? Mit nem vállalna még be? A gerinc nála nem akadályozó tényező.
Rózsika Hatházi
@keresztapa: Elolvastam. Ha kronológiai sorrendbe állítjuk a hozzászólásokat, az enyém volt először, mint a tiéd. Honnan a kisujjamból kéne tudnom tegnap, hogy te mit akarsz mondani holnap?
keresztapa
@Rózsika Hatházi: Miért nem lehetsz ma okosabb mint tegnap voltál? Észlelned kellet volna, hogy hiba van, háromszor ismételve, ugyanaz és csak addig, folytatás nélkül az nem a véletlen műve, hanem technika kis ördögének játéka!
Rózsika Hatházi
@keresztapa: Akkor mea culpa. De még mindig nem értem, hogy minek másoltad volna le az egész Rózsadombi paktumot. Akit érdekelt , hogy mit akarsz kihozni a hsz-oddal, az elolvassa. Mint én. És akkor nem reklamálom a lemaradt cáfolatokat. :))))
bcsato
bencsik arra sem méltó, hogy pofán vágja valaki. Én azért megtenném. Patkánynak nevezném. Ha minden igaz lenne, amit Göncz Arpád úrról állít, Göncz Árpád úr akkor is ezerszer különb gerincesebb ember volt, mint ez a görény.
keresztapa
@Rózsika Hatházi: A lényeg a paktum aláírói! Az eredeti, 1989. március 15-ei keltezéskor az összeesküvés-elmélet szerinti paktum „aláírói” közül Boross Péter még semmilyen politikai szerepet nem vállalt, egy vendéglátóipari cég vezetője, Antall József pedig egy „egyszerű” MDF alapító-párttag volt, aki fölött a szervezeti hierarchiában akkor még gyakorlatilag az MDF teljes vezetése állt. Göncz Árpád a frissen alakult SZDSZ tagja volt, 1989. március 15-én a párthierarchiában felette is számos embert állt. Hasonlóképp Horn Gyula sem volt az MSZMP vezetői között. (Az MDF-et Bíró Zoltán, az SZDSZ-t kilenc ügyvivő, az MSZMP-t pedig - névleg - Kádár János vezette)[2] Zoltai Gusztáv sem volt még a MAZSIHISZ ügyvezető igazgatója, csak 1991-ben választották azzá, 1991-ben viszont már nem létezett az MSZMP (1989-ben szűnt meg).

Dávid Ibolya 2004-ben egy televíziós műsorban kijelentette, hogy Antall József cáfolta a paktum létét. „Ami volt, az az Országgyűlés megalakulásakor, azért hogy kormányozható legyen Magyarország, egy olyan alkotmánymódosítás, amelyet ott a Parlamentben mindenki által tárgyalt módon a kétharmados törvények csökkentése érdekében a Magyar Demokrata Fórum és az SZDSZ között jött létre…”.[2]

Szűrös Mátyás 2005-ben az Új nemzedék programsorozat keretében A rózsadombi paktumtól a Taxisblokádig címmel tartott előadást, melyben kifejtette, hogy a szöveg kitaláció és semmilyen külső nagyhatalom nem diktált a térség politikájának kialakításában. Megjegyezte, hogy Magyarország volt az egyetlen, ahol a korábbi politikai elit is részt vett a demokratizálás elősegítésében. „… a bomlás és alakulás idején a szovjet hadsereg 20 elit hadosztályt tartott fegyverben az NDK-ban, többet, mint az egész magyar haderő. Ez azt jelenti, hogy nem akarták feladni pozíciójukat. Aztán jött Málta, a két elnökkel. Ezen megegyeztek, hogy szabad folyást adnak a kelet-európai eseményeknek … a KGB nagy erőkkel volt akkoriban jelen nálunk. Igaz, egészen közvetlen szerepet nem vállalt,...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.