A DK felszólította a kormányt és a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő zrt.-t: a továbbiakban egy fillért se fizessenek a külföldi cégeknek addig, amíg azok nem fizetik ki a helyi vállalkozókat.

A párt közleményében az alábbit állította:

A kormány 32 milliárd forintot szánt a székesfehérvári vasútállomás korszerűsítésére. A munkában alvállalkozóként részt vevő fehérvári vállalkozók elvégezték a munkát, a pénzüket viszont még mindig nem kapták meg. Az ügyben már történt feljelentés, a hivatalos szervek azonban mindent rendben találtak. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt – miután minden pénzt kifizetett a helyi vállalkozókat átverő külföldi cégeknek – most szétteszi a kezét és úgy tesz, mintha minden rendben lenne.

A Demokratikus Koalíció  A DK azt kérdezi a kormánytól és a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő ZRT-től, hogy hol van a fehérvári vállalkozókat megillető fizetés, miért adták oda olyan külföldi cégeknek, akik zsebre rakták a magyarok pénzét?

A DK szerint átfogó vizsgálatnak kellene kiderítenie, hogy a kormányból kinek fűződött érdeke ahhoz, hogy cseh és szlovák cégek tegyék zsebre a helyi vállalkozók fizetését.

A DK azt is megjegyezte: Országgyűlési Határozatot is benyújtottak azért, hogy az állam minden munkára megkövetelje a kifizetési garanciát, amit a kormány elutasított.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Gondolom ezek a cégek is offshore cégek)))))))))
hetöndöe
Van rá egy fogadásom,hogy magyar tulajdonú cégek,csak más országban vannak bejegyezve,mint Bayer Zsoca hernyó elvtárs példája is mutatja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.