Februárban nagy vihart kavart, amikor kiderült, hogy 20 éve fém bevásárlókocsikban tologatják a betegeket a szegedi gyermekklinikán. Akkor egy cég felajánlott egy transzportrendszert. Pillanatnyilag még a bevásárlókocsikat kénytelenek használni – írja a Délmagyar.

A bevásárlókocsit idén februárban egy szülő lefotózta és feltette a Facebookra, a kép pedig villámgyorsan futott körbe az országon.

Még mindig bevásárlókocsiban tolják a gyerekeket a szegedi klinikán

Egy hatvani cég felajánlott a szegedi gyerekklinikának egy komplett NTS-t, azaz újszülött szállító eszközt.

A Délmagyar cikke szerint viszont hét hónap alatt sem történt semmi változás.

Átadás a mai napig nem volt, viszont a téma most ismét felbukkant a Facebookon. A bejegyzést készítő azt írta:

a közösségi összefogásból épített ágyak ugyan elkészültek, azonban használhatatlannak és a célra alkalmatlannak bizonyultak. Egy részüket vissza is küldték a cégnek, másik részük azóta is a gyerekklinika erkélyén, egy félreeső sarokban vár a javításra. A hivatalos átadót pedig a vállalkozó először elhalasztotta, majd elérhetetlenné vált.

A Lifetilt szervezet gyűjtésének köszönhetően elkészült gyermekágyakat – melyeket a piaci ár töredékéért, önköltségi áron igazolta vissza a gyártó – a cég leszállította.

Munkatársaink az eszközöket ellenőrizék használatuk előtt, ám a vizsgálat során kiderült, hogy nem alkalmasak a gyermekek biztonságos szállítására: nem felelt meg az oldalrácsszorító mechanika

- nyilatkozta a lapnak Bereczki Csaba, a Szegedi Tudományegyetem gyermekklinika vezetője.

Mint mondta, a cég képviselője ígéretet tett a mechanika cseréjére mind az öt eszközön október 20-áig. Ugyanakkor a válallkozó saját költségére felajánlott két transzportkocsit is, amiknek leszállítása december elejére várható.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
Amíg nem épül fel az összes stadion és a királyi lovarda a Várban meg nem áll fel az új propaganda minisztérium addig marad a bevásárlókocsi elvtársak.

Az emberek döntöttek: Marad a bevásárlókocsi.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@wagabund: Tudod, 6 evig penztaros voltam egy nagy bevasarlolanc uzleteben, es mi is pont ezeket a kocsikat (meg egy sokkal melyebbet) hasznaltunk, es a vevok gyakran beleultettek a kicsi gyerekeiket ezekbe a kocsikba, amit mi hatarozottan utaltunk, mert nem biztos, hogy a kis Johnny sz@ros pelenkas feneke utan akarnak beletenni a kenyeret meg a g@justhpeter: umolcsot ugyanarra a helyre , szoval, a sajat szememmel is meggyozodtem rola, hogy ez a megoldas lehet, hogy frappans, de csak max. az 1 ev alatti babaknal muxik. Ugyanis FEKTETVE, meg + a kutyuk a gyermek korul egyszeruen NEM FERNEK EL biztonsagosan a gyermek mellett.
Ami nekem ebbol a cikkbol lejott, az az, hogy egeszen biztosan vannak olyan joszandeku , segiteni akaro emberek, akik elkeszitettek a megfelelo toloagyakat, ami kizarolag azert nem mehetett at a vizsgan, mert ezek a joemberek nem talaltak meg azt a csokos szemelyt, akinek a markaba-zsebebe kellett volna csusszantani a kenyopenzt, mert lehet, hogy ez a vallalkozas szallithatott volna mas korhazakba is hasonlo kondiciok mellett betegagyakat...
No, az meg mar megse jarja, hogy Orbanisztanban valaki ne legyen jol lefizetve egy ilyen kozbeszerzesert, nem?...:o(((
(Egyebkent el nem tudom kepzelni, hogy mit ronthattak el a gyartok az agyon, es hogy lattak-e ezeket a kocsikat az erintett orvosok, apolok? Nekik talan mas lett volna a velemenyuk?)
Eriksson
"Februárban nagy vihart kavart, amikor kiderült, hogy 20 éve fém bevásárlókocsikban tologatják a betegeket a szegedi gyermekklinikán."
Ha húsz évig kiválóan megfelelt, akkor mostantól miért nem?
karma1
@Eriksson: Haaat, eleg cinikus vagy, nem erzed? Nekem is eleg volt a 10 filleres annakidejen a Zsigulimba a biztositek helyett evekig, de tudod, ez a megoldas sem volt az igazi, talan jo autot kellett volna gyartania az autogyarnak, es talan a korhazaknak is a beteg kezeleshez szukseges eszkozoket kene hasznalniuk...(Vegulis az osember csinalt obszidian kessel koponyalekelest, akkor elfogadhato most is az Amerikai uti Idegsebeszeten, nem? Te elfogadnad az agymutetet ilymodon, meg a gyereked - a legdragabb kincsed - tologatasat is ebben a mozgo bevasarloszatyorban, amikor esetleg eletmento mutetre viszik??? KOMOLYAN EZ A SZINT MA, A XXI. szazadban?
Ne haragudj, de az ilyen megjegyzesrol az jut az eszembe, hogy egyszeru vagy, mint egy faek...De ezt mar akkor is kifejtettem, mert mar akkor is verlazito volt ez a hozzaallas...
Eriksson
@karma1: Ha az én gyerekem kerül súlyos állapotban egy klinikára, az a legkisebb gondom, hogy miben tologatják. Nem attól fog meggyógyulni, hogy csilli-villi ágyacskában tologatják. A cinikus te vagy ha a legnagyobb gondod olyasmibe belekötni, ami egyébként már 20 éve kiválóan működik. Ha nem így lenne, már biztosan tettek volna róla.
A probléma olyanok fejében van mint Te is, akiknél a külsőség az első rendű szempont.
karma1
@Eriksson: Aha, most mar tudom, Te vagy Tivoli! Visszajottel kozenk, es ugyanazt, ugyanugy nyomatod, mint akkor! Szinte szorol szora ugyanezt mondta akkor is...
Tudod, a stilus az ember...:o))
De nem baj, kulonbozoek vagyunk, tivolival eleg ambivalens volt a kapcsolatunk, pont mint veled... Na, legyen szep napod, en megyek melozni, mert holnapra kesz kell lennem egy haz teljes atalakitasaval, eladasra. Van meg gepelni es nyomtatnivalom...
Szia, jo napot!
Eriksson
@karma1: A múltkor még entero voltam, majd szandokán, most meg tivoli? Úgy látszik némelyek igen erős befolyást gyakorolnak Rád.
Ha tivolival szóról szóra egyformán nyomatjuk, az azt jelenti, hogy egyformán reagáljuk le a témát. Ha találkozol vele, kérlek add át az üdvözletem neki.
További szép napot kívánok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.