A kormány a földeket hazai kézben akarja tartani, és ezért indítják el a Földet a gazdáknak programot – közölte a Fidesz-frakció vasárnap az MTI-vel.

A nagyobbik kormánypárt frakciója az MTI-hez elküldött közleményében reagálva arra, hogy az Együtt elutasítja a tervezett állami földértékesítési pályázatokat, azt írta: a program keretében kizárólag a helyben lakó gazdák, – akik ténylegesen földművelésből, mezőgazdaságból élnek – mintegy 350 ezer hektár földhöz juthatnak hozzá.

"Szigetvári Viktor, Gyurcsány Ferenc és társaik a magyar földet külföldiek, zöld bárók kezére akarják játszani, ahogyan ez már más európai uniós országokban megtörtént" – fogalmaztak.

Mint írták, azok, akik Brüsszellel karöltve a korlátlan bevándorlást akarják Magyarországra erőltetni, most azon vannak, hogy külföldi kézre játsszák a magyar termőföldet.

A közleményben hangsúlyozták: ha nem állnának ki a magyar gazdákért, könnyen úgy járhatna Magyarország, mint Románia. Becslések szerint Romániában már 7-800 ezer hektár termőföld van külföldiek kezén – írták megjegyezve, hogy az első tíz legnagyobb romániai földbirtokos között libanoni, holland, osztrák és portugál magánszemélyeket is találni.

Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke vasárnap Felcsúton tartott sajtótájékoztatóján egy Szégyelld magad Orbán! feliratú molinó előtt azt kérte, hogy a kormány állítsa le a földértékesítéseket, és vizsgálja ki a korábbi földpályázatokat is.

Úgy vélte, a Fidesz tovább súlyosbítja a helyzetet a földtulajdonok átjátszásával és "bebetonozza azokat a bérlőket, akik korrupt módon jutottak a földekhez".

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
paolo006
@enslaved: tisztesség? Köszönő viszonyban sem vagy vele. Még csak nem is sejted mi az. Ha nem így lenne akkor nem lenne beleszorulva a fejed minden idők leggátlástalanabb hazug tolvajának a seggébe. Egyébként meg soha nem állítottam, hogy lángalme vagyok, de te nem itt rinyálsz velem együtt!?
enslaved
@paolo006: Én nem rinyálok, nem jajgatok állandóan, és senkinek a segge nem hat meg (na jó, ez teljesen igaz azért, egy valakié igen, de ő nőnemű:-)) )
dr. prédikátor
Kiváncsian várom hogy a fütyi-sz es g...cik közül hányan fognak nyerni a földárverésen.És hány igazi földműves!!!Vagy csak ilyen csuti gázbúvárféléknek lesz esélyük!!!
enslaved
@Horizont: Én már nagyon régóta csak egy valakit b...k:-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.