A Fidesz újdonsült frakcióvezetője ismét megszólalt menekültügyben, ezúttal az InfoRádióban folytatta a kormány migránsellenes kampányát.

Kósa beszámolt arról: még a héten elkészülhet a határzár a magyar-horvát szakaszon is. 

Értelemszerűen nem lesznek zárva a határok, csak a zöldhatárt fogjuk védeni, mert az egy schengeni külső határ, s ott egy műszaki határzárat létesítünk. Tehát a zöldhatáron való átkelés ott is tilos lesz, de a nyitott átkelőkön természetesen még azok is átjöhetnek, akik egyébként bejelentik a hatóságoknál a menedékkérelmüket

- mondta.

A Fidesz politikusa arra is kitért, "drámaian" alacsony a menekültek között a szíriai:

A migránsok döntő többsége család nélkül jön. Hát milyen menekült az, aki a családját otthagyja a háborúban és csak maga jön? Ez milyen hozzáállás? Mit lehet akkor ezekről az emberekről gondolni? Innen látszik, hogy az egész egy hatalmas átverés. Aki ezt az egész áradatot szír menekülthullámnak tudja be, az nem tudja, mit beszél. Ezek az emberek alapvetően nem szír háborús menekültek.

Kósa úgy látja, a  "helyzet kulcsa nem nálunk van, hanem a németeknél, hiszen az a célország". 

Egészen addig, amíg az Európai Unió német támogatással igazából nem elriasztja, hanem invitálja azokat az embereket, akik illegális bevándorlással akarnak foglalkozni, akkor ez a tömeg nem elfogyni, hanem növekedni fog

- hangsúlyozta.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
..."migránsok döntő többsége család nélkül jön. Hát milyen menekült az, aki a családját otthagyja a háborúban"...

ez ugyan a szövegkörnyezetből lett kivéve, de van benne valami..
ugyanis, ha tényleg menekül valaki, akkor nem dobál kővel, nem tüntet, nem dobálja el a papírjait, regisztrálja magát, ezután a lehető leghamarabb igyekszik beilleszkedni, munkát vállalni, spórolni, majd magaután hozni a családját, vagy küldeni a segítséget...

tisztában vagyok azzal is, hogy a fűtött szobám kényelmes fotejléből könnyű kritizálni...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
cikicakk55
sokoro: Teljesen igazad van. Nekem is élnek külföldön rokonaim. Ausztriában, Németországban, Amerikában és Ausztráliában. Mindenki 56 körül menekült el az országból. Rengeteget meséltek a menekülésükről. Mikor átértek Ausztriába ahol már nem kellett félniük,megnyugodtak. Hónapokig laktak szinte embertelen körülmények közt Ausztriában,de legalább nem kellett félniük a feljelentésektől, a lövöldözésektől. Nyugodtan kivárták még megkapták a befogadó ország üzenetét. Szó nélkül abba az országba mentek,amit kijelöltek nekik. Több évbe került mire anyagi biztonságot teremtettek maguknak,de azt mondták megérte. A táborban töltött időt inkább az éhség és a fagyoskodás jellemezte,de szerintük a félelemhez képest az már szinte semmi volt. Tudták,hogy csak idő kérdése és a múltnál csak szebb jövő várhat rájuk. Kicsit hosszú volt az írásom,de ezzel azt szerettem volna érzékeltetni,hogy aki tényleg félelemből menekül, az a békét megbecsüli,még akkor is ha éhes és fázik.
libellle
@wagabund: Nem regisztrál. Megkérdezted orbánt, hogy most a nagyfal felépités után is miert titkosan vonatoztantaj regisztrácio nélkül 5-7 migránst. Nem kérdezted, nem is tudsz erröl. Tja az internet világában nem kell a magyar polgárnak tájékozni. Elég ha megmondja a szeretett vezetö, hogy mit kell gondolni.
libellle
@wagabund: sorry, nem helyes az irásom de aforditom csal sokszor. Szerettem volna irni, hogy 5-7 ezer migránst.
libellle
@DND: Tényleg érdekes. Ellenben még érdekesebbnek tartom, hogy mennyi ember a legegyszerübb informáciokkal sem rendelkeznek.
daito
@DND: @libellle: A szír labdarúgó bajnokságot Damaszkuszban tartják, meg Latakiában; biztonsági okokból; meg azért is, mert a 18 elsőosztályú csapat fele damaszkuszi és latakiai.
Nincs ebben extra, a szomszédos Ukrajna Shakhtar Donyecke Lvov/Lviv-ben játszik az ukrán események óta.
daito
@sokoró: teljesen irreleváns, hogy amikor látsz egy csapat embert - hogy abban mennyi a férfi, mennyi a nő. Nem látod az egészet, látod egy részét. Álltam köztük, voltak vagy kétezren (ezt mondták a rendőrök), hát pont nem számoltam, hogy mennyi nő, mennyi gyerek van.
Ők úgy működnek, hogy az ismeretlennek a férfi vág neki; mert patriarchális a társadalom. A férfi dolgozik (alapvetően), ő intézi a dolgokat. Valószínűleg olcsóbb is az, ha a férfi egyedül próbál eljutni valahová és nem a 3 gyerekkel meg az asszonnyal együtt. Amikor már odaért, akkor majd leorganizálja, hogy a család utolérje.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.