Miközben a nem oltott gyerekek között időről időre felütik a fejüket olyan halálos betegségek, amelyek az orvostudomány fejlődésének köszönhetően mára már megelőzhetőek lennének, az oltásellenes mozgalmak továbbra is virágoznak és ott ártanak, ahol tudnak. Az oltásellenes szülők – amíg az átoltottság magas – elsősorban saját gyermekeik életével játszanak, alacsonyabb átoltottság esetén viszont mások egészségét és épségét is veszélyeztetik.

Ennek a jelenségnek kíván most véget vetni a magyar állam egy most alakuló törvénytervezet révén – tudta meg a medicalonline.hu.

A lap szerint az oltások beadatásához kötnék a családi pótlék folyósítását (ahogy korábban az iskolába járással tették), ezáltal anyagilag is motiválva a családokat arra, hogy védjék gyermekeik egészségét:

tervek szerint az illetékes kormányhivatalnak az oltóorvos lenne köteles jelenteni arról, hogy kiket nem tudott beoltani. (...) A hivatal mindaddig felfüggeszti a családi pótlék folyósítását, amíg a vakcina beadása nem történik meg.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.