Az OMV vezérigazgatójával, Rainer Seele-vel tárgyalt Hernádi Zsolt, a Mol-csoport elnök-vezérigazgatója szerdán délután, Bécsben – értesült piaci forrásokból az MTI szerdán.

Az MTI megkeresésére a magyar olajipari vállalat megerősítette az elnök-vezérigazgató látogatását, hangsúlyozta továbbá, hogy Hernádi Zsolt jogszerűen tartózkodott Ausztriában, és az elmúlt hónapokban több hivatalos látogatást tett Németországban többek között Berlinben is, ahol tárgyalásokat folytatott a közép-európai régió ellátásbiztonságáról.

Hernádi Zsolt idén februárban került ismét a nemzetközi rendőri szervezet (Interpol) körözési listájára. Az ügyben kiadott vörös jelzés a legmagasabb riasztás, amely arra szólítja fel a szervezet tagjait – így többek között Ausztriát is –, hogy helyezzék előzetes letartóztatásba a keresett személyt, hogy később kiadják annak az államnak, amely a körözést kezdeményezte.

Az utazással kapcsolatos jogi ügyeket nem kívánta kommentálni a Mol, de kiemelte, jogszerűek voltak a látogatások.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bakegya
Hernádit maga a mi teknősünk védi be,mert egyébként gáz lenne!!!
human
Azért ez olyan, olyan, olyan fideszes. Mikor volt utoljára interpol által körözött és kormányfő által védett cégvezetője Magyarországnak? Gyanítom még soha. De innentől ez tradíció lesz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.