A közlekedés biztonsága elleni bűncselekménnyel vádolnak mezőkövesdi tűzoltókat, mivel egy súlyosnak tűnő tűzesethez sietve áthaladtak a piroson villogó vasúti fénysorompón – írja a Blikk. Az érkező vonat egyébként biztonságban megállt, személyi sérülés nem történt, anyagi kár nem keletkezett. 

A tűzoltók azért siettek, mert Tiszadorogmán kigyulladt egy pálinkafőző üzem, melynek szomszédságában régi, lakott, nádfedeles parasztházak állnak. Útközben találkoztak a Miskolcról Budapestre tartó Intercity-vel:

Két tűzoltóautó a konvojból még átért, a vonat vezetője akkor állította meg a szerelvényt, amikor látta, hogy a harmadik kocsi is a sínekre hajt. Közvetlen veszélyhelyzet nem volt, a mozdony vezetője attól tartott, hogy elromlott a vasúti jelző, s ezért fékezett.

Az egyik tűzoltó azt mondta a Blikknek, hogy

a mi egységünkkel történt az eset, de meggyőződésem, hogy ha még egyszer megtörténne ugyanez, akkor sem cselekednénk másképp. Egy tűzesetnél nem csak minden perc, minden másodperc számít. Ha a tilos jelzés ellenére át is robogtunk a síneken, meggyőződtünk róla, hogy azt még biztonságos körülmények között megtehetjük.

A KRESZ szerint a vasúti átjárón még megkülönböztető jelzést használó jármű sem mehet át, ha az pirosan villog.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.