A Miniszterelnökséget vezető miniszter ezzel arra a nemrégiben kiszivárgott hangfelvételre utalt a mai Kormányinfón, amelyen Orbán Viktor többek között arról beszélt, hogy utódjának milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie.

Lázár tehát gyakorlatilag azt állította,  ő nem lesz miniszterelnök, ami szerinte "megnyugtató az országnak is – elnézve a népszerűségi indexét – és a családjának is".

A miniszter a sajtótájékoztatón arról is beszélt: november 16-án kezdődnek az eladásra kínált állami földek nyilvános árverései.

A tárcavezető elmondta: az árverések hat megyében kezdődnek meg, az ezekben értékesítendő földparcellák adatait – például a helyrajzi számokat és az árakat – várhatóan még csütörtök este nyilvánosságra hozzák.

Lázár János hangsúlyozta, a kormány az árveréseken szeretné a legjobb árat elérni. Az áron alul értékesítést elképzelhetetlennek nevezte.

Arról is beszámolt, hogy a földvásárlásokhoz a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) összesen 150 milliárd forintos hitelkeretet biztosít. A húszéves futamidejű hitel első tíz évében – a jegybank növekedési hitelprogramjának keretében – a kamat mértéke 1,95 százalék lesz, és a második tíz évben is kamattámogatott hitelt biztosít majd az MFB – ismertette. A kölcsön összege minimum 3 millió, maximum pedig 300 millió forint lehet.

Az MFB a Budapest Bankot bízta meg azzal, hogy a földhitelt minden földvásárlónak hozzáférhetővé tegye – tette hozzá a miniszter.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Rózsika Hatházi
Én tudok snapszerozni, a magyaron kívül beszélek trágárul is. Ezek kizáró okok? Vagy ettől még lehetnék miniszterelnök? :)))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Rózsika Hatházi
Én tudok snapszerozni, a magyaron kívül beszélek trágárul is. Ezek kizáró okok? Vagy ettől még lehetnék miniszterelnök? :)))
wagabund
Lázár az egyik legalkalmasabb vezető...nem az egyedüli, de ritka jófejű ember...

az, hogy most hülyeséggel hárít, az még nem jelenti azt, hogy Orbán nem tart tőle..Orbán nagyon jól tudja, ki az okos ember a környezetében... Lázár az egyik...
hetöndöe
Mondjuk az látszik is rajtad,hogy egy eszméletlen tahó vagy,nem is kell nagyon kell megszólalnod te fitymaszos pénzéhes gyökér.Méltó vagy pártodra és az idióta főnöködre.
Desischado
És ettől nyugodjak meg? Egy gátlástalan, gerinctelen, hataloméhes parazita vagy, janó! Egy szavadat sem hiszem!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.