A határon dolgozó katonáknak 400 kilogramm vadhúst ajánlott fel a Vadex Mezőföldi Zrt. és az Öreglaki Vadfeldolgozó Kft. Az adományt a Magyar Honvédség és a Honvédelmi Minisztérium nevében Vargha Tamás parlamenti államtitkár vette át pénteken Kaposváron, az MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred laktanyájában.

Az államtitkár hangsúlyozta: óriási feladatat, amit a katonák ellátnak,

"de ez az a feladat, amire a katona egész életében készült, hogy megvédje Magyarországot".

Sok-sok hónapja már, hogy a délről érkező népvándorlás kihívás elé állítja Magyarországot, amely nemcsak saját határait kell, hogy megvédje, hanem az európai uniós tagságból rá háruló feladatként és kötelességként a schengeni határok védelmét is el kell látnia mind a magyar-szerb, mind a magyar-horvát határszakaszon – fogalmazott Vargha Tamás.

Az államtitkár köszönetet mondott a határon szolgálatot teljesítő katonáknak, és mindazoknak, akik a lehetőségükhöz mérten segítik a katonák munkáját, így köztük a most átadott vadhús adomány felajánlóinak.

Az államtitkár Székesfehérvár fideszes országgyűlési képviselőjeként arról is beszámolt, hogy Székesfehérvár önkormányzata tízmillió forint értékben mobil wifi eszközöket ajánlott fel, hogy ezzel megkönnyítsék a határon szolgáló katonáknak kapcsolattartást a családtagjaikkal.

Az adományozó nevében Bitay Márton, a Földművelésügyi Minisztérium állami földekért felelős államtitkára köszönetét fejezte ki a katonáknak, akik Magyarország, egyúttal a schengeni határ védelmével az Európai Unió határait is védik.

Fontosnak nevezte, hogy ebben a helyzetben az állami erdőgazdaságok és az ország két vadhúsfeldolgozójának összefogásával – ha közvetett módon is – de segítsék a határon szolgálatot teljesítő katonákat.

Gavlik Péter ezredes, az MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred parancsnoka közölte: jó helyre kerül az adomány, jelenleg is több ezer katona teljesít szolgálatot a határon, akiknek az ellátmányába már a hétvégén bekerül a most kapott vadhús. Hozzátette: sokat jelent számukra az a gondoskodás, amelyet a magyar társadalom, a magyar emberek tanúsítanak a katonák iránt.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bakegya
DÖGHÚST-ami a penge-kerítésen akadt fenn???
papa.49
400 kg hús 5000 embernek, ha nem csalódom mindet kiosztva kb. 8 dkg jut egy főre, hatalmas adag csak meg ne feküdje a katonák gyomrát)))))))))
feleselek
Hamár ugyis fennakadtak a keritésen, inkább a katonák egyék meg...
feleselek
@bakegya: A vadhust egyébként is -azt hiszem- 24-48 órán át kell pihentetni, fogyasztás előtt:)))
bakegya
@feleselek: ez így van,de ez már hűtőházi,amit nehezen értékesítenek,mert az orosz piac,nincs a magyarnak pedig drága-így aztán még lejárati idő előtt kinyomni kényszerüla forgalmazó.A hadsereg,hogy nincs az nagy kiesés volt az élelmezési piac tekintetében.
Aki Én
Freewolf remélem boldog. Nemes célra ment az általa sokat emlegetett ,,vadak" húsa. Kicsit morbid. De hát aki a vadaktól véd minket, ugye farkas?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.