Földi László volt titkosszolgálati vezető szerint Európa háborúban áll, Angela Merkel német kancellárnak pedig le kellene mondania, hiszen nő még amúgy sem nyert sosem háborút.

Az Információs Hivatal egykori műveleti igazgatója a Kossuth Rádió Európai idő című vasárnapi műsorában hangsúlyozta: a háború alatt nem azt érti, hogy lőni kell, de "Európát meg kell védeni, mert Európát megtámadták", egy válsághelyzetben pedig "egészen más rendtartást kell kialakítani".

Földi László egyértelműnek nevezte, hogy Európa jelenlegi vezetője Angela Merkel német kancellár, és teljesen alkalmas is a kontinens vezetésére, de – kérdezte – "mikor nyert meg háborút egy nő?". Szerinte ilyen helyzetekben, mint a mostani, lehetőleg érzelmektől mentes, kristálytiszta logikájú válaszokat kell adni.

A titkosszolgálati szakértő úgy látja, Angela Merkel ma gátja egy egységes, "a védelem logikája" szerinti koncepció kialakításának, ezért le kellene mondania, hogy megvédje Németországot és Európát.

A műsor másik vendége, Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója úgy fogalmazott: "nagy baj, ha háború van, mert az Európai Uniónak nincs hadserege, nincs felkészülve erre a helyzetre".

A német kancellár lemondását szorgalmazó véleményre úgy reagált, hogy ő nem menne el eddig, mert nem látja, ki jönne Angela Merkel után, ki léphetne a helyére.

Földi László és Kovács István egyetértett abban, hogy Európa külső határainak megvédése nélkül nem lehet megfékezni a jelenlegi krízist.

67 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Akarmilyen okos foldi, azert csak nem o fogja megmondani, hogy mit kene Merkelnek csinalnia, ugye? Es milyen kocos tarsasag ez az Alapjogokert Kozpont ? Plane, hogy meg "strategiai" igazgatoja is van... Hany banatos gyulevesz tarsasagot kell eltartania Magyarorszagnak?
Bar akarki is az illeto, az valoban nagy kerdes, hogy 10 evi kiegyensulyozott kormanyzas utan vajon ki johetne Merkel utan?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@Freewolf: Ha mar az Union beluli szabad munkaero-vandorlasrol beszelsz, akkor az az 500 ezer "magyar vandor" HOVA IS FIZETI AZ ADOJAT??? JA, HOGY ANGLIANAK, es NEM orbannak???

Tobb kerdesem nincs, te nagyokos!
Freewolf
@karma1: Ez az Unios jogból következik! Tetszettek volna akkor ezen elgondolkodni!
karma1
@Freewolf: Aki elment az orszagbol, az mind azert ment el, mert egyszeruen nem kaptak otthon munkat, nem volt fix megelhetese a csaladoknak. Emlekezz ra - bar eleg ciki most, az emuttotev ismereteben - hogy orban legnagyobb igerete az 1 millio uj munkahely volt! A kozmunka az NEM igazi munkavegzes, ezt te is tudod. Akik pedig elmentek Ma.o.-rol, es mashol megtalaltak a boldogulasukat, hulyek lesznek visszamenni nyomorogni, a bizonytalansagba, amikor volt jo szakmajuk, kepzettseguk, csak epp elfogyott korulottuk a levego otthon.
Egyebkent mi az, ami az Unios jogbol kovetkezik? Jogod van az union belul barhol munkat vallalni, viszont a befogado orszagnak is joga van nemet mondani. Ha viszont befogadnak valakit, mint Anglia tette a rengeteg magyarral, akkor a munkavegzesuk utan OTT adoznak, nem az Unionak. Viszont, ha betegek lesznek, akkor a szuper angliai korhazakba kerulnek, nem a lerobbant elfekvokbe, amive orban zullesztette a magyar egeszsegugyet.
karma1
@verőce21: 20.37-re: Aztan megis mi a sz@rbol elnenek meg, kivel kereskednenek, ki vedene az elszakadt orszagukat? Nem mindenkinek sikerul letrehoznia egy Monacot, Lichtensteint, vagy masik torpeallamot - ezek egyebkent is csak penzmosasbol elnek, mert maskepp nem letezhetnenek...
verőce21
@karma1: (21:32) A szász hercegségek és választófejedelemségek mindig jól megéltek kereskedelemből, vámokból és bányászatból, 844 óta. Nem lehetetlen helyzet ez most sem. Valószínűleg kikalkulálták ők már többször, mint mostani "elmaradott” NDK-s országrész, 15% körüli munkanélküliséggel, hogy jobban is meg tudnának élni, mint a nagytestvérrel.
Nagyobb mennyiségben termelnek lent, repcét és komlót. A bányászat az Érchegységben jelentős: drágakövekből találnak jáspist, achátot, ametisztet, topázokat, turmalint és hegyi kristályokat. Ezüstbányászat van Freibergnél, bányásznak még vasércet, ólmot, cint, Altenbergnél, szenet az úgynevezett Plauenscher Grundon, Zwickau, Zittau, Colditz és Rochlitz körül, arzént, kobaltot stb.
Fejlett a gépgyártás, hangszergyártás, óragyártás, porcelánipar.
Amikor én Drezdában voltam egyetemista, virágkorát élte a város. Ma árnyéka akkori önmagának.
Nem drukkolok nekik, hogy elszakadjanak, félreértés ne essék! De egyik olyan egyébként is félszuverén állama Németországnak, akik egyedül is megélnének. (Aztán ott vannak hasonlóan a bajorok is…)
pistapapa
A női nemet nem kellett volna megkülönböztetni,a többiben egyetértek vele.Nagyon csúnya dolgok történhetnek Merkel asszony "jósága" miatt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.