A Fidesz szerint az Európai Unió legutóbbi csúcstalálkozóján kiderült, hogy egyre többen támogatják a magyar álláspontot, de az unió legfőbb döntéshozói továbbra is tétlenkednek.

Hollik István, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője vasárnapi, budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a visegrádi országok összefogtak, álláspontjuk szerint az uniónak egységesnek kell mutatkoznia és meg kell védenie a schengeni határokat, az intézkedéseket pedig fontossági sorrend szerint rangsorolni. Ebben első helyen szerepel a közös határok védelme – mondta a képviselő.

Közölte továbbá, hogy a visegrádi országok támogatják Magyarországot, mert nagy nyomás helyezkedik rá a migrációs helyzetben. Ezzel szemben az unió legfőbb döntéshozói a legutóbbi csúcstalálkozón a legfontosabb kérdésekben megint nem tudtak döntést hozni, nem határoztak a török-görög határ lezárásáról és a közös határellenőrzésről sem, e helyett "látszatintézkedésekkel", így a kvótarendszerrel vannak elfoglalva.

Hollik István hangsúlyozta, hogy vannak, akik ideológiai alapon, vagy pártpolitikai érdekek mentén támadják a V4-ek megállapodását. Példaként Ausztriát és Horvátországot említette a képviselő.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cs.n.
Nagyon pedáloz mostanában ez a Hollik.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Butautáló
A Fidesz szerint...csak le ne fossam a bokámat egyszer a nagy eszüktől!
paolo006
Mi a faszom az a visegrádi országok. Visegrád még városnak is kicsi nem országnak.
karma1
@paolo006: Mer eccer veletlenul Visegradon ult ossze a 4 dunai koztarsasag, es most kb ugy erzik magukat, mint a G20-ak (Great 20 orszag, benne Merkel asszonnyal, Obamaval, Cameronnal, stb...) Azota ok a "visegradi negyek"...:o)))
karma1
@paolo006: Ja, az unios orszagok kozott ok is a sereghajtok kozott vannak, valahogy nem Nemetorszag es Anglia, Franciaorszag korul,... Me'r?...:o))
libellle
Nem értjhetö miert épitette fel a nagyfalat? Semmi értelme most is bemegy Magyarországra naponta 7 ezer emigrans,vagy még ettöl több is. Titokba regisztrácio nélkül küldi öket tovább Ausztriába. Persze ezt nem szebad már ugy elorditani mint egy honappal ezelött, A népet nem szabad felvilágositani hagy haljon meg bután. Elég ha orbán tul jár a magyarok értelmén.
paolo006
@karma1: ütős kis csapat. Rettenetes fontoskodásban vannak. A törpepatkánynak ez nagyon fekszik. Osztani az észt, tenni meg semmit. Színjátékban nagyon jó. Faszfej!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.