Az újhullámos kávézás Seattle-ből és Melbourne-ből indult úgy 10-15 évvel ezelőtt. Hivatalosan azt jelenti, hogy speciality jelzésű kávékkal dolgoznak, melyek alapanyaga 100% arabica és nagyon magas minőségi szintet képviselnek. Ezek folyamatosan ellenőrzött kávék, melyeket nemzetközi kóstolókon minősítenek. Amellett, hogy az alapanyag minőségi és friss pörkölésű, az sem elhanyagolandó, hogy a kávézók milyen gépekkel dolgoznak és a baristáknak milyen információik vannak a kávéról. Az újhullámos kávézó világára jellemző, hogy megjelennek a világosabb pörkölésű kávék, amelyek lehetnek gyümölcsösebbek, savasabbak, élénkebb íz világúak. Nagyon fontos – ugyanúgy, mint a boroknál -, hogy ahány fajta kávé, ahány farm annyi ízvilág.

Feltöltő: KavehazMagazin
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.