Még mindig nem tudni, hogy most akkor Andy Vajna vagy Simicska Lajos barátja, Fonyó Károly-e a tulajdonosa a TV2-nek. A NOL.hu arról írt: Simicskáékat kitrükközhették az adásvételből.

Ugyanis az történt: a TV2 mögött álló bonyolult cégháló tavaly jelentős átalakuláson ment keresztül, ami az oligarcha környezete szerint azért történhetett, hogy az ő jogosultságaikat gyengítsék. Az ezeket intéző ügyvédi iroda nem sokkal később megszűnt.

A másik ok, amiért bajba kerülhet Simicskáék tulajdonjoga, hogy ha valóban meg is vette Fonyó Károly a csatornát, azt a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) engedélye nélkül nem tehette volna meg cége, a Megapolis 500 millió forint feletti árbevételei miatt. És Fonyó eddig nem említette, hogy a GVH-hoz fordult volna, pedig a törvény szerint ekkora cégek

összefonódása a Gazdasági Versenyhivatal engedélyének hiányában nem hajtható végre, így különösen (...) a vezető tisztségviselők kijelölésére vagy megválasztására vonatkozó jogosultságok nem gyakorolhatók.

Az biztos, hogy Vajna a GVH-tól áldását kérte.

A Fidesz egyik vezető politikusa azt mondta a NOL-nak: kivárnak néhány hetet, hogy Vajna vagy Simicska kerül-e ki győztesen a TV2-ért vívott jogi csatából. Ennek függvényében dől el, hogy hogyan alakul az állami hirdetések elosztása? illetve a kábelszolgáltatási díj bevezetése, ami akár 6 milliárd forinttal növelhetné a csatorna bevételét.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hetöndöe
"Az ezeket intéző ügyvédi iroda nem sokkal később megszűnt."
Ez az egyszerű mondat mindent elmond Qrbanisztánról és a qrmány soha nem volt "tisztességéről".
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Fradigege
Mi az, hogy megszűnt. Ebből látszik, hogy ez az egész bűzlik.
papa.49
A hazugovics egész valója a xar, már elöntötte a közéletet teljesen)))))))))))
human
Most 18:39 van. Ebben a pillanatban ki a tulajdonosa a TV2-nek, lehet tudni?
Hoppá már 18:40 van. Akkor most kié a TV2?
Desischado
@karma1: Pntosan! Nálad a pont drága! Én azt mondom, várjuk ki a végét. simicska nem hülye, hogy egy ilyen banánhéjon csússzon el. És a másik, hogy nála jobban senki sem ismerheti a fideszes trükköket. Én ammondó vagyok, ha fogadni kéne, rátenném a pénzem. orbánnak még lesznek nehéz napjai emiatt! Bár ütné meg a laposguta!
És igen, fényes bizonyíték lenne rá, hogy vayna orbán strómanja! Ezek már a látszatra sem adnak. Pedig fentről lehet a legnagyobbat bukni. Hirtelen felszaporodott a sok bukta meg a saller. Szívnak mindenhonnan, mint a torkosborz! Úgy kell nekik!
Főlökött
Nem értem, a GVH-nak mi köze is van ehhez ? Simi az anyavállalatot vette meg, mely külföldi cég, külföldi tulajdonban. Ők a tv2 tulajdonosai is. Így max tudomásul vehetik a tulajdonos cserét, hozzájárulásuk - engedélyük nem szükséges.
A tv2-őt viszont az 'új' tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül értékesítették, ezért a két személy igencsak nehéz helyzetbe került. A Btk. úgy nevesíti ezen ténykedést, hogy sikkasztás. Az értéket figyelembe véve, mivel minősítő körülmény, szép mennyiségű évet lehet érte kapni.
Kivárás pedig azért van, ahogy olvastam, mivel az anyavállalat tulajdonosváltásának bejelentése 30 nap + még amennyit elrágódnak a regisztrációval, + lehet hiánypótlásos eljárás is, így tolódhat az a kivárási időpont rendesen.
pagoda
Most már elárulhatom, hogy én vettem meg a TV2-t, meg ti.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.