A Mezőhegyesi Ménesbirtok Zrt. gazdaságának szétdarabolása miatt felháborodott Ernst József, ezért visszaküldi Fazekas Sándor agrárminiszternek az augusztus 20-i állami ünnepen tőle átvett díját – írta meg a hvg.hu.

 Az Életfa Emlékplakett ezüst fokozatával díjazták a 80 éves agrárszakembert életteljesítménye elismeréseként augusztus 20-án, amit azonban hétfőn levél kíséretében postán visszaküldött.

Ebben többek közt azt írta Fazekasnak: fennállása 230 éve alatt forradalmak, államformák változásai, politikai rendszerek bukásai és újak feltűnése, a két világháború, földosztás sem rendítette meg Mezőhegyest, amely mindenkor iskolaműhelye volt a magyar gazdászgenerációk sorának, akiknek köszönhetően a magyar mezőgazdaság a világ legjobbjai közé emelkedett.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eszegfu
Karakán ember! Pedig ő már 80 évesen semmin nem tudna változtatni, mégis önbecsülése többet jelent neki!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Fradigege
Azért az mindent elárul, hogy az öregnek augusztus 20-án belevigyorogtak a képébe. Mert, ha ezt előbb megtudta volna az öreg, szrt volna felutazni Pestre.
Desischado
Tisztelet becsület Ernst úrnak! Tanulhatna tőle a maffia banda! De ezek csak a lopáshoz értenek!
nyanya001
Szinte teljes egészében dobra verik a legnagyobb kisalföldi agrárcég, a Simicska Lajoshoz köthető Mezort Zrt. Győr-Moson-Sopron megyei területeit (13 ezer hektárt), annak ellenére, hogy ezek döntő többsége hosszú távra (akár 2051-ig) bérbe van adva, és a bérlet a jelenlegi szabályok szerint nem bontható fel. Valószínűsíthető, hogy ezeket a földeket nem családi gazdálkodók fogják megvenni. Azok tudnak beszállni, akiknek elegendő szabad tőkéjük van, és biztosra veszik, hogy a kormány hamarosan lehetővé teszi az élő földbérleti szerződések felbontását.
nol.hu/gazdasag/indul-a-bandahaboru-a-foldert-1569899?frommobile=1
eszegfu
@nyanya001: 7:30 Na ez a baj! Erre, mint lehetőségre nem is gondoltam... hogy valamilyen rendelettel egyoldaluan (!) fel lehet majd bontani a bérleti szerződéseket. Ilyen a világon nincs, hogy kötök bérleti szerződést 50 évre, majd "menet közben" elveszthetem ezt a jogomat! Hol van akkor itt a jog?! :((
nyanya001
@eszegfu: Nem ez lenne a első ilyen gazemberségük, csak gondold végig,
mennyi visszamenőleges törvényt, rendeletet hoztak !
Aljasságból elsőrangúak !
eszegfu
@nyanya001: Igaz...sajna! Láttad volna O.V. önelégült ábrázatát, amikor az azonnali kérdésekre adott válaszoknál azt mondta: KEVESLI az állami földek 20 %-nak az eladását!
Ebben a parlamenti "felállásban" tényleg minden csak egy szélmalom elleni harc!:((

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.