Magyarázkodik a kormány. A külügyminiszter helyettese a minap 12 pontban szedte össze, mit kell mondaniuk a muszlim országokba akkreditált nagyköveteknek, hogy elhitessék a fogadó állammal: Magyarország menekültpolitikája nem a muszlimok ellen irányult, a keleti nyitás továbbra is prioritás, és amúgy: keblünkre!

Ha a kormány őszinte lenne, akkor azt írná a nagyköveteknek: mondják meg a partereiknek, minden, amit menekültügyben tett a kabinet, az belpolitikai okokból történt. Bajban volt a Fidesz, kellett a szavazat! Ettől még a keleti nyitás a prioritás, a letelepedési kötvény jó biznisz! Aki gazdag, jöjjön, az jó muzulmán – aki meg szegény ne jöjjön, mert az nem jó muzulmán. Ez ilyen egyszerű.

Orbán Viktor amúgy össze-vissza beszél az ügyben, nem nagyon képzelhető el, hogy egy nagykövet felül tudná írni a nagyvezér ellentmondásait. A miniszterelnök néha azt mondja, hogy muszlimbarát, tiszteli az iszlámot, néha meg azt mondja, vagy sugallja, hogy az iszlámtól félni kell, ezért nem kellenek a menekültek. Még csak azt sem mondhatjuk, hogy az egyik érvet tendenciózusan itthon mondja, a másikat meg külföldön, mert a dologban éppen annyi a rendszer, mint abban, hogy éppen nyert vagy vesztett miniszterelnök kedvenc focicsapata.

Egyszer azt is mondta Orbán Viktor, ne foglalkozzunk azzal, amit mond, csak azt nézzük, amit csinál. Nos, amit csinál, az néha muszlimellenesnek tűnik, néha nem, ez valószínűleg hangulatfüggő.

De hogy Orbán Viktor politikája tartósan szegényellenes, az biztos.

És ebben a szegényellenességben nincsen semmi vallási vagy etnikai. Az osztályalapú kirekesztés a magyar jobbágynak és munkanélkülinek éppúgy jár, mint a szíriai szerencsétlennek, aki nem tud letelepedési kötvényt venni.

Erősebb kutya ugat, oszt' jó napot. Egyszer ezt kellene megmagyarázni, vagy legalább megpróbálni megmagyarázni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
Orbán a pengeélen táncoló udvari bolondok skizofrén seregéből kificsúrkodott maffiózó kitiltott ruszki illiberális focista cigánymajom.
Toby
Szopnak - és kapkodnak - a ministránsok, plé(h)bános úr ! Mert előbb jár a pofájuk, mint az a hiányos agyuk !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.