Előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt emeltek vádat egy férfi ellen, aki társának biztatására még 19 évvel ezelőtt fejbe lőtte és kirabolta közeli ismerősét, de csak idén nyáron fogták el – tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség kedden az MTI-t.

A mostani vádemelésből, a korábbi rendőrségi tájékoztatókból, illetve sajtóbeszámolókból ismert, hogy a jelenleg 37 éves F. Rajmund még középiskolásként ismerkedett meg egy akkor 48 éves, Csapiban lakó férfival. Az 1996-ban még csak 18 éves fiúval a preparátorként és vadkárbecslőként dolgozó férfi többször találkozott, homoszexuális kapcsolat alakult ki közöttük.

A fiatal elmesélte barátjának, a most 42 éves Cs. Demeternek a férfival egyre kellemetlenebbé vált kapcsolatát, és beszámolt pártfogója anyagi körülményeiről is. A barát azt javasolta, hogy ölje meg a férfit, a műszaki cikkeit, vadászfegyvereit és Lada Niváját hozzák el, az ezek értékesítéséből befolyó összegen pedig osztozzanak meg.

Cs. Demeter néhány nappal később egy légfegyverből átalakított, nyilvántartásokban nem szereplő fegyvert és két lőszert adott fiatalabb barátjának, aki ezt későbbi áldozatának Csapiban lévő házába vitte magával. Megvárta, míg a nála idősebb férfi vacsora után elaludt, ekkor elővette a fegyvert, amivel egyetlen halálos lövéssel fejbe lőtte őt.

A fiatal kivette a fegyverszekrényből az áldozat sörétes és golyós fegyverét, majd egy színes tévével, videomagnóval, két gumiabronccsal és egy fényképezőgéppel együtt berakta ezeket a férfi Lada Nivájába, amivel Berzence hajtott. Másnap a barátjával elásták a sörétes fegyvert, a kocsit pedig Vízvárra vitték, ott elrejtették, később pedig szétbontották, s az alkatrészeket az ellopott vagyontárgyakkal együtt értékesítették.

Az 1996 áprilisában történt gyilkosság – a 18. évét nem sokkal korábban betöltött – tettese több mint másfél évtizedig rejtőzködhetett. Az ügyben folyó nyomozást akkor sikerült újrakezdeni, amikor 2012-ben, Somogyudvarhely közelében véletlenül előkerült az áldozat elásott fegyvere. A földterület Cs. Demeterhez volt köthető.

A rendőrség a nyomozás során idén júniusban vette őrizetbe F. Rajmundot.

A Zala Megyei Főügyészség a fiatalabb férfi ellen előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt, társával szemben pedig ugyanezen bűncselekményben felbujtóként való részvételéért emelt vádat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.