Orbán Viktor miniszterelnök arra kérte kedden az Ukrajnában élő magyarokat, hogy feltétlenül vegyenek részt a hétvégi ukrajnai önkormányzati választásokon, és adják le voksaikat a magyar listákra.

Fontos, hogy a magyarok kellő súllyal, tekintéllyel és jó minőségben legyenek képviselve az önkormányzatokban – mondta a kormányfő újságíróknak, miután Brenzovics Lászlóval, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnökével tárgyalt az Országházban.

Orbán "döntő jelentőségű" dolgot kért az ukrajnai magyaroktól

Orbán Viktor azokat a magyarokat is buzdította a választási részvételre, akik Ukrajnából Magyarországra jöttek, itt élnek, tanulnak vagy dolgoznak, de joguk van szavazni Ukrajnában.

A miniszterelnök hangsúlyozta: Ukrajna átalakulófélben van, és "egy átalakulófélben lévő országban minden választásnak nagy jelentősége, esetenként döntő jelentősége lehet". Szerinte ilyen választás lesz a hétvégén esedékes önkormányzati voksolás is.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
baszki a képen látszik két mikrofon is:
A lepkecsattogtatós M1 és a földgolyó-antigravitációs Echo tévé.
ASSSSZTAKUUUURVAAAA.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
pbalage
Megint megszólalt minden nem anyaországi nemzetimagyar örökös miniszterelnöke.
pbalage
baszki a képen látszik két mikrofon is:
A lepkecsattogtatós M1 és a földgolyó-antigravitációs Echo tévé.
ASSSSZTAKUUUURVAAAA.
Hellcat
Ez majdnem olyan mintha beleszólna más ország belügyébe...bezzeg ha a miénkbe akarnának beleszólni már köpködne a fél fidesz...
tökölődő
És azt is mondja el nekik, hogy szükség esetén hogyan lehet elcsalni a választásokat.
zöldszem
Mit mondott döme, hogy ne pofázz bele!!
Semmi közöd hozzá, és ugyan így a külföldieknek (új magyaroknak) a mi szavazásainkhoz.
Nix ugri-bugri!!! Nem hogy kiharcoltad volna, hogy a Fidesz birkák, cöfikék mehetnétek szavazni!! A fejedben úgyis háború van, állandóan harcolsz!
zöldszem
@pbalage: Nem lehet, hogy a többi mikrofon a földön van??
magyarbakancs
@Hellcat: "Ez majdnem olyan mintha beleszólna más ország belügyébe...bezzeg ha a miénkbe akarnának beleszólni már köpködne a fél fidesz..."
Mi lenne akkor, a Fidesz fos folyna a tv-ből.
Tele ordítanák a világot.
bundi
először csak ezt a "szívességet" aztán kicsit nagyobbat...majd a kedves polgárok lófejjel az ágyukban ébrednek...ilyen ez a kicsit sem szégyellős vezetés...eltüntették aki az uniós pénzek osztásáért volt felelős...és még sok mindenki mást is...sok ez a hirtelen infarktus azok között akik velük üzletelnek...
Hellcat
@magyarbakancs: Bizony...a kitiltási botrányból is az lett, hogy az amcsik bele akarnak ugatni a belügyünkbe...nem pedig az, hogy "Akurva mindenki...adócsalásba keveredik a fél kormány meg a NAV elnöke???...utánanézünk"...erre a szánalmas szó is kurva kevés.
Rózsika Hatházi
Csak egy kiragadott részlet. "fontos, hogy a magyarok jó minőségben legyenek képviselve".
Milyen minőség és mihez képest?
kutyahűség
Megkérem, Orbánt, ne kérjen itt semmit, jó? Pláne úgy, hogy a világon semmi, de semmi köze sincsenen egy totál másik ország belügyeihez. Csináljon szépen rendet a maga portáján, mert úgy látom, van mit. Ja, hogy nem ért hozzá? Akkor kérem, le kell mondani!
volvós
Kedves ukrán elvtársak, elvtársnök, Barátaim !
Ne azt nézzék amit mondok, hazudok, hanem amit csinálok ( majd ) ! :-)))
verum
Mit szólna vajon Orbán, ha mondjuk Merkel asszony tenne fel kérést a magyaroknak választások táján, hogy adják voksukat valamelyik ellenzékre?
No, én most ugyanazt válaszolom a mi szeretett vezérünknek.
verum
@verum: - esetleg, hogy stílusosabb legyek, ne is Merkel, hanem Heinz Fischer, hivatkozva az Osztrák-Magyar Monarchia időszakára...
Toby
"Mindenki hozzon magával még egy..."...ukrán katonát !
DR Eric CARTMEN
A püffedt pávatáncos megint beleugat a kinti magyarok dolgába. Eddig ahol ezt tette csak ráfaragtak . Az ukrajnai magyarok is jobban tennék ha az eszükre hallgatnának, és elzavarnák a szotyi köpködő géniuszt a környékről, amíg nem késő.
papa.49
@pbalage: Ezt is csupán lopta, ez se az ő ötlete volt eredetileg)))))))))))))
Desischado
Mi van talán már újabb választási csalásra készül! Ennek mindenbe bele kell ugatni?!
papa.49
@Desischado: Ott még nem gyűlölik eléggé egymást azok az emberek akik több száz éve élnek egymás mellett békében, hát ő tesz róla, hogy ott is a gyűlölet legyen az emberek között...
Desischado
@papa.49: Az biztos! Ahova ez a patkány beteszi a lábát, ott kő kövön nem marad! (elnézést a patkányoktól a hasonlatért!)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.