Hiába szerette volna a kormány a hazai üzletláncokat erősíteni a vasárnapi zárva tartással, a multik tudtak profitálni belőle – írta a NOL.hu.

A piacot átrendező döntés nyertesei a Lidl, Aldi és Penny, akik részesedése a háztartások forgalmából 5,4 százalékot erősödött. Ezzel szemben a magyar tulajdonú CBA, Coop és Real pozíciója 6,8 százalékkal gyengült.

Így a kormányzati cél – vagyis a hazai családi kisvállalkozások megerősítése – csak részben sikerült, mivel bár a független kisboltok részesedése nőtt 3 százalékkal, azonban éppen a láncba szerveződött, így az ütőképesebb magyar üzletek szorultak kijjebb a piacról.

Ez annak fényében különösen gyászos eredmény, hogy a Tesco, Auchan és InterSpar is 1,7, míg a szupermarketek 2,9 százalékkal növelték részesedésüket.

Ám fontos kiemelni, hogy a háztartási költésekből való részesedés csökkenés nem feltétlenül jelenti a tényleges forgalomcsökkenést, ugyanis a piac 2015-ben összességében nőtt. Igaz, a legnagyobb hazai lánc, a CBA forgalma már tavaly is csökkent, emellett pedig jó néhány bolt lemorzsolódott a hálózatából.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Istenem, akkor most el kell adni Baldaufék Porschéját ? Micsoda csapás... micsoda csapás...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
hetöndöe
Mert ennyire hülyék a gazdasághoz.Azt hitték,hogy vasárnaponként mindenki hanyatt-homlok fog rohanva bevásárolni a CBA-ba,Egy nagy lófaszt,az ellenkezőjét váltották ki.Szombaton mindenki megvesz mindent a multiban,vasárnap max. elszalad egy kiló kenyérért a fidesznyik bótba,oszt jónapot.Ráadásul az emberek sokasága már csak azért se jár a nyaligátorok boltjába,mert annyira erőltetik.
Népnemzeti nyálverés ez az egész történet idióták főszereplésével.
levarosbukta
@hetöndöe: Ez így igaz! Észrevettem, hogy pénteken délutánonként van a legnagyobb tömeg a tecsóban. Átrendeződtek a vásárlási szokások. Inkább megvásárolnak két nappal előbb, de nem mennek a CBA-ba meg a COOP boltokba. Rohadt drágák, és valljuk be az utóbbi időben a COOP boltok választéka egy kalapocska szarocska.
justhpeter
Így jártak. Benyalták a gazdasági analfabéta Orbán hülyeségeit. A külföldi üzletek meg aratnak.
Desischado
Hehehe..., vigyorog a májam, kuncog az epém! Ezt benézték! Ki a nyavaja vásárol a kormányboltban, ami ráadásul jóval drágább is? Végtére is meglehet szombaton is vásárolni! Komolyan, szaporodnak a sallerek! Hála az égnek!
csetere
@Desischado: Én is vigyorgok. Már csütörtökön meló után fogom az akciós listámat és sorba járom az üzleteket. Kezdem a Pennyvel, átmegyek a Lidlbe, onnan az Aldiba és a végén a Tescoba. Mázlim van mert körbevettek bennünket a XVII. ker.-ben ezek az üzletek.Velünk szemben a Coop-é pár méterre, de sosem megyek be. Most, hogy elszúrták a hétvégi vásárlásaimat, amit kényelmesen intéztem régebben, csak azért sem megyek be.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.