Újabb gyanúsítottat hallgatott ki a Szegedi Nyomozó Ügyészség a migránsnak vélt szegedi férfi júliusi bántalmazása miatt – tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, a megalapozott gyanú szerint a tiszaszigeti férfi július 18-án este Szegeden, a régi híd lejárójánál bekapcsolódott a börtönőrként szolgálatot teljesítő gyanúsított társa és a sértettek közötti dulakodásba, a szintén börtönőrként dolgozó másik ismerősével együtt.

A bizonyítékok szerint a – polgári foglalkozású – férfi társaival együtt a migránsnak vélt kubai származású, de egyébként magyar állampolgár sértettet testszerte bántalmazta.

A Szegedi Nyomozó Ügyészség kedden gyanúsítottként hallgatta ki a férfit csoportosan elkövetett garázdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt. A gyanúsított vallomást tett, a bűnösségét nem ismerte el.

Az ügyben eddig három gyanúsítottat hallgattak ki: az elkövetéskor börtönőrként dolgozó – jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő – egyik férfit, akit csoportosan elkövetett, közösség tagja elleni erőszak bűntettével gyanúsít az ügyészség, valamint az elkövetéskor szintén börtönőrként szolgálatot teljesítő terheltet és tiszaszigeti ismerősüket – tudatta a csoportvezető ügyész.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.