Nógrádi Györgyről, a közmédia egyik legkedvesebb biztonságpolitikai szakértőjéről akart portrécikket írni az Index újságírója, Dezső András. Bohózatba fulladt.

Ugyanis Nógrádi önéletrajzának alaposan utánajárva kiderült: tudományos munkássága gyakorlatilag nincs. Mikor szembesítették őt ezzel, így indokolt:

Nézze, ha kutatnék, akkor tizedannyi időm lenne a médiaszereplésekre.

Később pedig azt is hozzátette:

Én mindig jobban szerettem beszélni, mint írni. Egy hónappal ezelőttig 134 tévé-, 162 rádiószereplésem, 61 újságcikkem és 56 nagy konferenciám volt.

Ezek mellett arra is fény derült, hogy bár az önéletrajzában az szerepel: 2001 óta a Svéd Nemzetvédelmi Egyetem elnökségi tagja, ez konkrétan nem igaz, mikor róla érdeklődtek, azt se tudták, kicsoda ő. Nógrádi a tévedést azzal indokolta: elírás lehetett az önéletrajzában.

Ám nem ez volt az egyetlen meglepő elem, ugyanis az önéletrajzban az is olvasható: ő a 2011-től működő „ausztriai Európa Egyetem rektorhelyettese”. Kár, hogy az egyetem nem létezik.

Az egyetem formailag létrejött, a valóságban még nem. Pont

- magyarázta a biztonságpolitikai szerkesztőnek titulált Nógrádi. Ezen a ponton pedig nem lehet nem idézni Dezső András szavait a sztori tragikomédiába fulladó folytatásáért:

Hazudnék, ha a beszélgetésnek ezen a pontján már nem éreztem volna rettentő kényelmetlenül magam. Főleg azért, mert közben Nógrádi elmondta, hogy az előszobájában éppen Rüdiger Stix úr várakozik rá, aki a „valóságban még nem működő” egyetem egyik (leendő) vezetője.

Stix neve nem volt ismeretlen a számomra. Az osztrák Szabadságpárt egykori politikusáról 2011-ben a bécsi Kurir című lap tényfeltáró cikkben írta meg, hogy más osztrákokhoz hasonlóan pénzért jutott doktorihoz Budapesten. A Kurir cikkében megnevezett osztrákoknak a témavezetője egytől egyig Nógrádi György volt, aki egyébként Stix évtizedes cimborája.

Dezső később arra volt kíváncsi Nógráditól, hogyhogy az általa elnökölt Európa Akadémia tüntette ki Tarlós Istvánt három nappal az önkormányzati választások előtt. Azt a Tarlóst, akinek ajánlására Nógrádi idén bekerült a fővárosi cégek belső ellenőrzésére jogosult Fővárosi Biztonsági Iroda Kft. felügyelőbizottságába havi 150 ezer forintos díjazásért.

Nógrádi így védekezett:

Ez tőlem független. Amikor magyart javasolnak, akkor nem veszek részt a szavazáson.

Azt is hozzátette: korábban már „más magyar politikust is kitüntettek”, például Zsohár Istvánt. Zsohár István viszont soha nem volt politikus, az Információs Hivatalt, azaz a hírszerzést vezette 2004 és 2007 között.

És hogy mit üzen irigyeinek a mostanában népszerűsége csúcsán lévő  Nógrádi? Hát ezt:

Lehet utánam csinálni!

A teljes cikk itt olvasható.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Edy Andre
Ez a szánalmas kamugép Orbán rendszerének tökéletes jelképe. Faszagyerek, mi?
Főlökött
"Lehet utánam csinálni!" :) Valahogy kihagynám, mivel érzékeny a gyomrom..., de igaz mindenki saját döntése :

Forrás :
www.utolag.com/Ilkei/Ugynok/UgynokokNagyImreTemetesen.htm

Ne keljen 'nagyon' keresni, 132-es :)
Fedőneve: "Raguza", Beszervezésének dátuma: 1981. jún. 17.
Szeparepa-
Ez a pali akkor egyetemi professzor, amikor én vagyok a Dalai Láma... jó ha van egy érettségije, bár meglehet azt is vette... Az Echo TV nevezetű elmeosztály visszatérő vendége, és eszeveszett baromságokat zagyvál ott össze, ahogy azt ott el is várják tőle, hiszen az a tv-nek csúfolt szégyen, kizárólag eszeveszett baromságokat zagyvál...
justhpeter
Sajnos ezekkel a "közszereplő szakértőkkel" kapcsolatban zavarban vagyok. Engem nem tudott meggyőzni Nógrádi György sem és Földi László sem. Lehet azért, mert nem tudták a bizalmamat megnyerni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.