Európa lakossága túlnyomó részt támogatja a magyar kormány intézkedéseit – mondta Orbán Viktor miniszterelnök újságírók kérdésére válaszolva szerdán Madridban, amikor megérkezett az Európai Néppárt kongresszusára.

"Schengen egy érték, amelyet védenünk kell" – hangsúlyozta a magyar kormányfő, és megerősítette, hogy nem várható a horvát zöldhatár megnyitása, mert a magyar kormány célja, hogy a migránsokat visszafordítsa, a jelenlegi migrációs hullám ugyanis megsemmisítheti Európát.

"Egyrészről ami itt történik, az szétverheti Európát, és mi meg akarjuk védeni Európát. Másrészről vannak nemzetközi kötelezettségeink, aláírtunk nemzetközi szerződéseket, amelyek egyértelműek, és amelyeket be kell tartani. Európa a törvény uralmát jelenti, ha nem tartjuk be a szabályokat, az káoszhoz vezet. Be kell tartanunk a szabályokat, jelen esetben a schengeni szabályokat"

- fogalmazott.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Szerintem akinek van egy csöpp esze, az már régen nem foglalkozik azzal, hogy Európa és a világ megmentője, a csökött agyú Orbán miket mond. Sajnos mostanában saját magát valami hatalmi tényezőként értékeli a nímand helyett, de ez komoly helyeken nem is fog bejönni. Nem egy tízmilliós ország buggyant miniszterelnöke fogja Európát vezetni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vukkocska
Mint ahogy az ő magyar népe is mögötte áll. S aki lesz...ja az ő magyar népét, az pontosan ő.
JAJMÁR
A menekültáradat következmény, de úgy is mondhatnám, hogy tünet.
A kerítésre meg még azt se, hogy a tünetet kezeli, ha egy szervként nézem Európát, de a szervezet, a világ, súlyos beteg.
Most, hogy Németo. befogadta a menekülteket, egy csomó őket körülvevő ország fellélegezhet, egy időre megszabadult.
Hihetetlen, hogy némelyek még ezt se értik, Merkelt hibáztatják mindenért.
Csak kérdezem, most hol tartanánk, ha a németek kerítést építenek, vagy ha az osztrákok is?
Vagy mekkora lenne itthon a felháborodás, ha egyszerűen áttolnák őket ide?
Nem, nekünk köszönetet kellene mondani a Merkelnek, mert segített feloldani anno', a Keleti pu.-n kialakult helyzetet.
JAJMÁR
Ahogy az egész menekültkérdésben a magyar kormány csak rájátszott az emberek negatív érzelmeire, plakátjaival, megszólalásaival, az európai helyzet destabilizációjához inkább hozzájárult, mint a megvédéséhez. Ez pedig így megy ma is, terjed mint a pestis.

Köszönetet kell még mondanunk a civil szervezeteknek, mert adományok gyűjtésével, eü.-i segítséggel, munkájukkal, ellátták a humanitárius feladatot, amivel megvédték az ország egészét. ŐK! Szóval. köszönet.
Szeparepa-
A kerítésrről. (mert a többi magyar komány intézkedés vagy annak hiánya menekült ügyben egy újabb történelmi szégyenfoltunk, az önkéntesek és segélyszervezetek nélkül káosz tört volna ki idejekorán, tehát emberiesség ellenes bűncselekményt követett el az orbánmaffia)
Aki felületesen gondolkodik, nem lát a dolgok mélyére támogatja a kerítést, eleinte én is jónak láttam, hiszen valóban elterelte a vándorlókat. Azonban már látom egy ideje, hogy tüneti kezelés, nem a betegséget gyógyítja, hanem csak kis fájdalomcsillapító. Ugyanis, ez egy európai krízis, és nem magyar, attól hogy mi leráztuk magunkról ezt a probléma, még maradt, sőt még növekszik is, és ha elszabadul a pokol, az minket is fog érinteni. Szőnyeg alá söpörni, struccpolitikával állni ehhez nagy hiba, hiszen igen könnyen visszaüthet... Saját kis kerítés helyett azonnal egyeztetni kellett volna az EU-val, az egyéb érintett országokkal, törökökkel stb és azt az energiát, és erőforrást amit a mi saját kerítésünkbe fektettünk, helyett KÖZÖS DÉLI VÉDVONALRA KELLETT VOLNA FORDÍTANI!!! Amin még csak most gondolkodik Európa... Azóta már készen állna egy biztosított török-görög határzár, illetve ha szükséges, akkor teljes dél-európai mediterrán technikai határzár, amíg nem megy le ez a krízis... Tudom nem rajtunk múlik nyilván, és a viktátor bármilyen kis pukkancs, nagyon érdemben nem tudja, tudta volna befolyásolni ezt. Azonban V4-ekkel is volt ugyebár egyeztetés, nagy összhangban, ha már ídejekorán e négy ország tombolni balhézni hisztizni kezd, és követeli az összeurópai összefogással haladéktalan mélydéli határzár alkotását, már meglehet hogy rég túl lennénk ezen a krízisen... maradna ott, ahol a helye van, Európán kívül... Így nagyon úgy néz ki, hogy a mi segédletünkkel, jó néhány országban el fog szabadulni a pokol, és ha németeknél is az magával ránthatja az EU-t... én szóltam...
Lepényleső
Ezek szerint már nem elég a győzelemhez a halott külhoni Magyarok szavazata,kelleni fog
Európa népeinek voksa is a kétharmadhoz?
kutyahűség
Nem, Viktor, ezt csak te szeretnéd. Európa nem egyelő Magyarországgal, és már ott is igen sokan rühellenek. Ha nem féltenék a megélhetésüket, bírálnának is, igen hangosan.

Európa lakossága magasról tesz arra, amit a magyar kormány művel. A normálisabb fele kritizálja és a helyén kezeli a mi csuti géniuszunk remekművét - harsogva röhög rajtunk, illetve rendre keményen bírálja -, a kevésbé értelmesebbje pedig el van azzal foglalva, hogy a saját országában utálja azokat, akiktől retteg.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.