Nyugi, semmi meglepő vagy váratlan szembenézés, csak a szokásos: a szocialisták. Ők azok ugyanis a Fidesz szerint, akik csak kihasználják és megpróbálják félrevezetni a brókercsalások áldozatait. Erről a Fidesz frakciója adott ki közleményt, miután az MSZP arról beszélt, a mai napig nem kártalanították a Quaestor-károsultakat.

A szocialista Szakács László szavai szerint "pofátlanul hazudik" a kormányzati propaganda, ugyanis nem kártalanították az érintettek 98 százalékát.

A Fidesz válaszul azt írta: a Quaestor-károsultak döntő részét már kártalanították vagy az több lépcsőben megtörténik. Ahogy azt a szocialisták is bizonyára pontosan tudják, a 6 millió forint fölötti befektetők kártalanítását egyedül a bankok akasztották meg azzal, hogy beadvánnyal fordultak az Alkotmánybírósághoz (Ab) – fejtette ki a kormánypárt, hozzátéve, hogy az Ab kedden vette napirendre az ügyet, de még nem hozott döntést.

Értékelésük szerint a kormánypártnak és a kormánynak köszönhetően a kártalanításhoz minden törvényi háttér adott, éppen a baloldal és a Jobbik próbálta megakadályozni e törvények elfogadását.

A Fidesz kifejtette, hogy a Befektető-védelmi Alap (Beva) már több mint 86 milliárd forint kártalanítást fizetett ki az igényt benyújtók 98 százalékának. Ezzel szembeállították, hogy az MSZP kormányzása idején soha senkit nem kártalanítottak. Példaként hozták a Baumag és Hajdú-Bét károsultjait.

A Quaestor Károsultak Kárrendezési Alapja a fennmaradó kártalanítást is teljesíteni fogja, ha az Alkotmánybíróság megállapítja, hogy a törvény nem sérti az alaptörvényt – olvasható a közleményben, amely arra is kitért, hogy szintén az Ab döntésétől függ a nem fiktív kötvények utáni kártalanítás.

A Fidesz bízik abban, hogy a "szocialista brókerbotrányok áldozatai" mielőbb hozzájutnak a kártalanításhoz, a csaló brókerek pedig a börtönbe kerülnek – fogalmazott a képviselőcsoport.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Ez a fideSS egy komplett ganédomb. Semmi más.
tarhonya
mi más az oka he nem a 6 évvel ezelőtti 8 év ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.