Gyurcsány Ferenc szerint a menekültügy alapkérdése az, hogy Európa egyszerre két követelménynek meg tud-e felelni.

A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke szerdán Kecskeméten tartott fórumán a szavai szerint sokak által felvetett dilemmát úgy fogalmazta meg: "maradhatunk-e azok, akik vagyunk, a mi kultúránkkal, értékrendünkkel, szokásainkkal, hitünkkel, ha úgy tetszik keresztények, és fenyeget-e bennünket egy másik kultúra?"

Gyurcsány Ferenc kiemelte, hogy ma mintegy 10-12 millió muszlim él az 500 milliós Európában, de nem ismer olyan radikális becslést, amely azt mondaná, "ha minden a legrosszabbra fordul, 2060-ig meg tudná haladni a 10 százalékot".

Álláspontja szerint nem az történik, hogy "mi iszlamizálódunk", hanem az ide jövő muszlimok "európaizálódnak". Utalt azokra az adatokra, amelyek szerint a korábban Európába érkezett muszlimok harmadik generációjának már csak 20 százaléka jár templomba, és náluk is kevesebb gyerek születik. Szerinte a harmadik generációs muszlimok és az európai ember között nincs nagy különbség.

Gyurcsány Ferenc azonban szólt arról is, hogy vannak problémák, "mert egymás között házasodnak", elkülönült városrészek alakulnak ki. A menekültek és migránsok befogadásával kapcsolatban azt mondta, hogy amíg az "kezelhető, amíg Európa népei képesek ezt a sokaságot, addig be kell fogadni".

"Nem tudom, mi a vége ennek a történetnek, őrületes feszültségek vannak (.) nem tudom Németország meddig bírja, mert oda akarnak menni" – fogalmazott, hozzátéve, "lehet, hogy eljön a pillanat, amikor azt kell mondani, hogy itt a vége". A befogadási kvótákat Gyurcsány Ferenc nem tartja elfogadhatatlannak. Példaként említette, hogy egy Kecskemét nagyságú városba két muszlim családot kellene befogadni.

Emlékeztetett a magyar történelemre, hogy kunokat, svábokat, sokácokat, szerbeket is befogadott az ország és nyert velük. Szerinte, a menekültügy úgy kellett Orbán Viktor miniszterelnöknek és a kormánynak, "mint egy falat kenyér", mert hónapokig nem lehetett másról beszélni. A kormányfő a nemzetünk hős védője szerepébe helyezkedhetett, sokaknak ez tetszik, rövid távon nyert is vele – fűzte hozzá.

A kabinetet bűnszövetkezetnek nevezte, hozzátéve, hogy aki a körön belül van az "harácsolhat, trafikja lehet, földje lehet", aki viszont azon kívül van, az kimarad. Gyurcsány Ferenc kitért arra, hogy sokak álláspontjával vitába száll, mert szerinte "nem lehet bármit megtenni a kormány leváltása érdekében", csak a szavai szerint "megsebzett alkotmány keretei között", választásokon kell a változást elérni. Álláspontja szerint választási pártszövetséget kell a baloldalon létrehozni. Szerinte a következő választásokra a baloldalon már csak két, legfeljebb három párt marad.

A DK-ról szólva hangsúlyozta, hogy a baloldalon az egyetlen párt, amelynek nőtt a népszerűsége. A fórumon mintegy 300, többségében idős ember vett részt.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kamazuka
Bácsi! Pl, a svábok betelepítése az elnéptelenedett országrészek feltöltésére tett törekvés eredménye,mely ha történelmi tanúlmányaim jól emlékeztetnek,éppen egy muszlim horda ténykedésének következményeként valósúlt meg lehetséges megoldásként.
Tételezzük fel,hogy tévedek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.