Interjút készített a közrádió Rainer M. Jánossal, a korábban 1956-os Intézet néven ismert kutatóműhely vezetőjével, csakhogy a beszélgetés nem kerülhetett adásba. Az esetről maga Rainer számol be a Facebookon:

Képzeljétek, drágáim, hogy jártam ma! Reggel 9.30-kor az MR I Kossuth Rádió, a Nemzeti Főadó egyik kedves munkatársa, régi-régi jó ismerősöm egyébként, készített velem egy interjút 1956. november 4-éről, a f.év. november 4-i műsor számára. A felvétel egészen jól sikerült, a riporter derűs lélekkel távozott 10 óra körül, s magam is így folytattam napomat.

Alig másfél óra múlva telefon, a vonalvégen a riporter.

- Hiába dolgoztunk – azt mondja.

- Nem hallható a felvétel? – kérdezem én.

- Á! A felvétel kiváló minőségű...

- Akkor mi a baj?

- Az, hogy mondtam a (fő?)szerkesztőmnek, hogy megcsináltam az interjút 4-ére veled. Erre ő [a fő!] így: "Hát az nekünk nem kell!! Nagyimrés-raineres narratíva nem kell!!!"

Fényre derültem, mint a Haza...

És miután meggyőztem (nagy nehezen!), hogy neki nem kell emiatt elnézést kérni tőlem, még derűsebb lélekkel folytattam napomat. Mit akarhatok, ennél többet? A társaság nem rossz! Narratíva lettem! Listára kerültem – ha csak informálisra is – és még csak nem is a proskribálandókéra! Szóval csak így tovább a Nemzet Rendszereiben, derűs nemzeti ünnepeket, jó narratívát, jó éjszakát a b. hallgatóságnak!

A Népszabadság megkeresésére az MTVA kommunikációs igazgatósága a következőt válaszolta:

Az 1956-os megemlékezések kapcsán a Kossuth Rádió műsorfolyamban nem Rainer M. János, hanem más személyek megszólaltatását tervezték, ám addigra a riporter – a főszerkesztő tájékoztatása nélkül – elkészítette az interjút, ami tehát azért nem került adásba, mert nem is volt oda betervezve.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Látom meglepte R.M. Jánost a dolog! Lehet, hogy külhonban hírek nélkül átnyaralta az elmúlt közel öt évet?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.