Csütörtök délután mutatja be új röpiratát Gyurcsány Ferenc, melyben leírja, hogyan kell az ellenzéknek az Orbán utáni időkre készülnie, illetve azt is elmondja, milyen az ideális miniszterelnök – értesült az Index.

A szövegben Gyurcsány Magyar Bálint nyomán maffiaállamnak nevezi az Orbán-rezsimet, illetve kijelenti, hogy a jelenlegi kormányzás csak a kevesek, egy kivételezett kör érdekeit képviseli.

A volt miniszterelnök úgy véli, hogy az ellenzék győzelméhez három dolog szükséges. Gyurcsány szerint szükséges egy erős vezetés, ám nem veszélytelen "kívülről importálni" miniszterelnök-jelöltet. Másodsorban szükséges a szervezetileg és politikailag is összhangban álló pártműködés, mely megvalósulásáért elsősorban a legnagyobb ellenzéki pártot, az MSZP-t tartja a volt kormányfő felelősnek. Harmadsorban pedig a programalkotást emeli ki Gyurcsány, jelezve, hogy a DK a magáéval 2016 elejére kész lesz.

A DK elnöke azt is írja a szövegben, hogy ellenzéki győzelem esetén sem szabad visszaállítani a 2010 előtt állapotokat.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

emerencia
Így első olvasatra jól hangzik. Csak az a kérdés, hogy győzelem esetén meg fogják-e szüntetni azokat a törvényeket, melyek egyre elkeserítőbbé teszik a magyarok életét vagy "elfelejtkeznek" róla. Kívánom az ellenzéknek, hogy legyen ereje győzni és a demokráciához méltó törvényeket alkotni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
rugacs
Esti mese gyerekeknek. Ebben az évszázadban az ellenzéki győzelem fantazmagória. A baloldal leghamarabb a Holdon nyerhet újra választást.. :-) Hajrá!
kkalman
Gyurcsány 16 pontjából 15-el egyet lehet érteni, de a 16. pont, az valahogy sehogy se.
"16. A választók visszatérő óhaja, hogy végre egyezzen ki a bal-és jobboldal, az MSZP és a Fidesz, Gyurcsány és Orbán. Nem fog menni."
Helyesen ez a pont: A választók visszatérő óhaja, hogy végre TŰNJÖN EL a bal-és jobboldal, az MSZP és a Fidesz, Gyurcsány és Orbán. Menni fog, csak akarni kell.
vitriol
@Horizont: "ő legalább normális dolgokat mond és igenis igaza van, ha tetszik ha nem!" - ez igaz, de ellenfelei annyira besározták, hogy ő itt nem lehet többé potenciális jelölt. A magyar nép tudatlan fele csak a vádakat ismételgeti amit a fidesz a szájukba adott. Ami a javára írható, hogy nem hagyja az embereket belesüppedni ebbe a posványba, újra és újra lelket akar verni belénk, és erre szükség is van. Ha lesz majd egy elkötelezett bátor ellenlábasa orbánnak, őt irányíthatná a háttérben Gy.F. , mert tapasztalat nélkül csak elbukni tudna egy lelkes jelölt.
Desischado
@Szeparepa-: Jók az elgondolásaid, sok mindenben egyetértek veled!

@vitriol: Neked is igazad van! Kéne egy erős, karizmatikus vezető, és Gyurcsány segíthetné, és szerintem segítene is! Akárhogy, jelenleg csak tőle fél a maffia banda!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.