Több gyermek született és többen is haltak meg az év első nyolc hónapjában, mint a múlt év ugyanezen időszakában, a természetes fogyás mértéke növekedett – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön az MTI-t.

Az év első nyolc hónapjában 60 162 gyermek született, 0,5 százalékkal több, mint 2014 azonos időszakában. A halálozások száma 89 130 volt, ez a 2014. januári-augusztusi adatokhoz viszonyítva nagymértékű, 7,2 százalékos emelkedést jelent. A természetes fogyás 28 968 fő volt, 5743-mal több az egy évvel korábbinál – olvasható a közleményben.

Közölték, a születések száma az év első öt hónapjában – különösen januárban – több, azt követően, a június-augusztusi időszakban átlagosan 3,1 százalékkal kevesebb volt, mint egy évvel korábban.

A halálozások száma az év hat hónapjában emelkedett, májusban és júniusban mérséklődött az előző év azonos időszakához képest. A január-februári jelentős halálozási többletben a tetőző influenzajárvány és az előző év alacsony bázisértéke is közrejátszott. A júliusi 4,3 százalékos emelkedés hátterében pedig a hőhullámok halandóságra gyakorolt kedvezőtlen hatása állhat – írták.

A halálozások száma nagyobb mértékben emelkedett, mint a születéseké, így a természetes fogyás a 2014. január-augusztusi 23 225-tel szemben 2015 első nyolc hónapjában 28 968 főre nőtt.

A vizsgált időszakban 30 790 házasságkötést anyakönyveztek, ez 8,9 százalékkal, 2515-tel haladta meg a 2014-es január-augusztusi időszak adatát. A frigyek száma mind a nyolc hónapban felülmúlta az egy évvel korábbit, ezen belül júliusban 20 százalékkal többen kötöttek házasságot, mint az előző év azonos időszakában.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szeparepa-
Ahol ilyen aljadék férgek bitorolják a hatalmat és verik szét, lopják szét az országot, persze hogy többen halnak... nem akar élni itt értelmes ember... nem élet ami itt van.. pokol az egész...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.