Nigériában tesz hivatalos látogatást Semjén Zsolt csütörtöktől szombatig – tájékoztatta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-t.

A miniszterelnök-helyettest a fővárosban, Abujaban hivatalában fogadja Muhammadu Buhari nigériai államfő. Találkozójukon a két ország kapcsolatainak erősítéséről folytatnak eszmecserét. Útja során egyházi vezetőkkel is tárgyal a magyar kormányfő helyettese – közölte Havasi Bertalan.

Megbeszélést folytat Ignatius Ayau Kaigama Jos-i érsekkel, a Nigériai Püspöki Konferencia elnökével, illetve felkeresi az Abuja-i Nagymecsetet és találkozik Ibrahim H. Jega-val, az Országos Iszlám Tanács főtitkárával.

A hivatalos látogatás során Semjén Zsolt és Rókusz László orvos ezredes, a HM Egészségügyi Központjának főorvosa a Zariában működő Ahmadu Bello Egyetem részére a gyógyításhoz és a kutatáshoz szükséges felszereléseket ad át Magyarország adományaként, segítve a fertőző betegségek leküzdésében végzett nigériai orvosi munkát.

Egyébként nem Semjén Zsolt az egyetlen, aki kihagyja az ünnepet, Orbán Viktor és Áder János is külföldön fog tartózkodni.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
@Aki Én: Dragam, nem lesz otthon semmi... mindenki megiszogatja a maga kis kannasat, megnezi az M1-en a napi megemlekezest, esetleg a COF ide-oda vonulgat egy picit, hogy a gyakorlatbol ki ne jojjenek, a ket mariska meg, mint a Kessler noverek egymasra borulva emlekeznek a Terror hazanal a klassz, fiatal ferfiakra, akikkel kapcsolatuk volt, nemcsak platoi, hanem politikai is, oszt ennyi .
Talan jol huzzak fel majd a zaszlot, nem rock-ositjak a Himnuszt, es szijjaspetya ezen a napon atengedi macera nelkul az atvandorlokat, az 56-ban disszidaltak emlekere...:o(((
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
silber13
Ezek a himpellérektzt vallják, legjobb ilyenkor minél messzebb, bizttonságos távolságra llenni az otthoni bép nagy részétől.
silber13
@silber13: Elnézést,a francba is ! Ezek a himpellérek azt vallják: Legjobb ilyenkor minél messzebb, biztonságos távolságra lenni az otthoni nép nagy részétől! / Így OK ! /
eszegfu
@Horizont: 15:17 Igaz, nem pont Nálad kellett volna ezt megjegyeznem... csak kaptam már olyan üzenetet, aminek végső soron azt volt az értelme: "képlékeny" vagyok, hiszen sok olyan kommentelőnek igazat adok, "jóban" vagyok velük, akikkel teljesen más véleményen vagyok... és ez most "bukott" ki belőlem. Na de a "végeredmény" a fontos: nem "fényezzük" egymást, csak az irjuk, amit gondolunk!:)))
eszegfu
@KERKA: Hát akkor tényleg "megérte"!:((
lópicigáspár
A katonák és rendőrök a kerítésre vigyáznak... nem tán ég a talaj...?
eszegfu
@Horizont: Megértettem és igyekezni fogok, hogy ne törődjek velük! Kösz a biztatást!.))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.