Lehet, sosem derül ki, honnan szedhette Andy Vajna a TV2-ért kifizetendő 20 milliárd forintot, noha a 444.hu és más sajtótermékek úgy tudják, akár az állami tulajdonú Eximbank is lehet a hitelező.

Vajnának nincs annyi magánforrása, hogy zsebből megvegye az amúgy gyakorlatilag tartósan veszteséges, állami segítség nélkül kifejezetten rossz üzletnek számító TV2-t – de ha lenne, akkor sem szívesen rakna magánpénzt kormányzati-politikai üzletekbe.

A közpénzekkel gazdálkodó Eximbank egy korábbi – belvárosi szállodafelújításokról és átalakításokról szóló – ügyben banktitokra hivatkozva nem mondta meg, hogy mire ment a pénze, és bíróság sem kötelezte az adatok kiadására, mert úgy vélte, a banktitok védelme megelőzi az Alaptörvény közpénzekre, nemzeti vagyonra, közérdekű adatokra vonatkozó előírásait is. Ezt az ítéletet csak az Alkotmánybíróságon lehetne egy megpiszkálni alkotmányjogi panasszal. Ez a korábbi ügy a TV2-vitában is precedens lehet, emiatt elképzelhető, hogy sosem tudjuk meg, hitelezett az Eximbank Vajnának.

A 444.hu mindenesetre rákérdezett, hogy az Eximbank hitelezőként részt vett-e a TV2-üzlet finanszírozásában, de saját bevallása szerint is "elég reménytelennek" találja annak lehetőségét, hogy érdemi választ kap.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
"Magáncégek adásvétele ügyébe a kormány soha nem szokott beleszólni"
Ez a Varga mennyire tudja még megalázni magát ország-világ előtt? Persze gondolom jól meg is fizetik érte.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
Mivel nincs az országban bejelentett lakcíme, se vállalkozása, ÍGY NEM IS ADÓZIK MAGYARORSZÁGON!!! KI VAN EZ TALÁLVA))))))))))))
Fradigege
@prime777: Szerinted miért futtatja őket a felcsúti vajda? Ez a hobbija? Nagy a család. 5 gyerek, tesók, rokonok, haverok, gyerekkori pajtások, ingatlanok, hatalom, stb. Összeférhetetlenség miatt jól megtömi a strómanjait és így gondtalan lesz a jövője. Addig egy kicsit uralkodik. Diktál, főnökösködik. Pofon egyszerű a képlet. A hülye is látja.
human
@prime777: Nem mind az övé. A hatalmi gépezetet fenn kell tartani, ami nagyon költséges. Így futotta például fizetett emberekre, akik az ellenzéki Teket Melindát folyamatosan kamerázták a kampány alatt: mandiner.hu/cikk/20131011_baja_ot_autoval_kovetik_teket_melindat
Arról nem is beszélve, hogy most államosítanak cégeket, bankokat, amiket majd privatizálnak a haveroknak akiknek erre most nincs pénzük, ezért azt oda el kell juttatni. Az állam megrendel (meghívásos pályázat), a haver túlszámláz és máris csörögnek a forintok. Egy részük megy a felcsúti falábú képzőbe a TAO-n keresztül, a többi megy a fideszhez alapítványokon keresztül. Szerintem ez így működik.
prime777
@human: Azta kurva.Azért ez nem semmi.És még itt írja pár "fideszes",mint Freewolf azt hiszem,hogy Gyurcsányhoz képest Viktor sehol sincsen vagyonban.
Nem kicsit ostobák és buták az emberek azért.
Human te szépen megláttad ezeket a dolgokat.Egyszerű ember el sem tudja képzelni.Köszönöm.
Fradigege
@human: @prime777: Az újra államosítás után jön a reprivatizáció. Újra felosztás. Most már utolérték az előző garnitúrát simán. Még annak idején az Ikarus-t hogyan zsebelte be a Széles Gábor vagy az OTP hogyan lett Csányi tulajdon? A felcsúti legelőször a fidesz székház eladásaiból kezdte meg pénzes gyarapodását. Majd első regnálása alatt apucinak Dolomit bányát szerzett.
444.hu/2015/02/18/izgalmas-kordokumentum-igy-kerte-szamon-a-fiatal-gyorgy-peter-az-erkolcsi-tisztasagot-a-fiatal-orban-viktoron/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.