Az MSZP szerint nem a véletlen műve volt, hogy a pártnak nem sikerült elsőként beadni a népszavazási kezdeményezését.

"Pálffy Ilona hazudik, monnyon le!"

Lukács Zoltán, MSZP-alelnök, frakcióvezető-helyettes mai közleménye szerint ugyanis nem más, mint

a Pálffy Ilona által irányított Nemzeti Választási Iroda (NVI) szervezte meg, hogy az MSZP vasárnapi zárva tartásról szóló népszavazási kérdése csak másodikként érkezhessen! Azt ugyanis az NVI közleményben ismerte el, hogy saját munkatársuk küldött el mindenkit az iratok érkezési időpontját rögzítő berendezés elől – éppen 10 perccel a Kúria döntése előtt. Így biztosították a szabad utat a reggel 6 óra óta várakozó MSZP-sek előtt annak az ismeretlen férfinak, aki mobiltelefonálás közben pecsételtette le a géppel Simonné Gercsényi Gabriella beadványát. Miért pont a döntés előtti percekben küldött el mindenkit az NVI a gép elől? Ki volt az a férfi, aki mobiltelefonálás közben érkeztette Simonné Gercsényi Gabriella kérdését? Kivel állt kapcsolatban? A Nemzeti Választási Iroda blokkolóórája egy színjáték kelléke: nem az érkezési sorrendet dokumentálja, hanem azt, hogy ki az a fideszes stróman, akit forró dróton elsőként értesítenek a Kúria előtt lévő népszavazási kezdeményezés elbírálásáról. Pálffy Ilona egy fideszes pártkatona, aki korábban helyettes államtitkárként, illetve a Miniszterelnökség politikai főtanácsadójaként dolgozott, vagyis a pártatlanságot még hírből sem ismeri. Pálffy Ilona alkalmatlan arra a tisztségre, amit betölt, ezért az MSZP szerint azonnal távoznia kell posztjáról!

56 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Butautáló
Én várom, hogy @izo mikor ír már egy ilyen hír alá! Azzal a rengeteg sok eszével!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Szeparepa-
A fizeSS söpredékben ki nem hazudik? Mind hazudik folyamatosan mint a vízfolyás... Miért kéne csak pont neki lemondani?
kukac50
Gusztustalan féreg! Fideszes seggnyaló!
dr. prédikátor
Ennek a pichának még a nézése is sunyin alattomos! Olyan bárgyúan néz hogy az már fáj!!!
keresztapa
@RonaGyuri: ,,A népszavazás kezdeményezéséről, az európai polgári kezdeményezésről, valamint a népszavazási eljárásról szóló 2013. évi CCXXXVIII. törvény 91. § a) és b) pontjában foglalt felhatalmazás alapján, az egyes miniszterek, valamint a Miniszterelnökséget vezető államtitkár feladat- és hatásköréről szóló 212/2010. (VII. 1.) Korm. rendelet 12. § f) pontjában meghatározott feladatkörömben eljárva a következőket rendelem el:
1. § Ezt a rendeletet kell alkalmazni a választási irodák országos és helyi népszavazás kezdeményezésével kapcsolatos feladatainak végrehajtására.
2. § A Nemzeti Választási Iroda a választások hivatalos honlapján, más választási iroda a helyben szokásos módon hozza nyilvánosságra a benyújtott kérdést, a benyújtás időpontját, valamint a szervező nevét.
3. § A választási iroda a hitelesítési záradékkal ellátott aláírásgyűjtő ívet személyesen átadja vagy postai úton megküldi a kezdeményezőnek.
4. § A választási iroda az aláírásgyűjtő ívek benyújtásakor gondoskodik a benyújtott aláírásgyűjtő ívek átvételéről és biztonságos megőrzéséről. Az átvételi jegyzőkönyvben fel kell tüntetni az aláírások benyújtójának az aláírások számára vagy az aláírásgyűjtő ívek számára vonatkozó nyilatkozatát.
5. § (1) A helyi - megyei szintű népszavazás esetén a területi - választási iroda tájékoztatja a Nemzeti Választási Irodát
a) az aláírásgyűjtő ív mintapéldányának benyújtásáról, és az azon szereplő kérdésről,
b) a választási bizottság hitelesítéssel kapcsolatos döntéséről, a hitelesítést megtagadó döntés esetén annak indokáról,
c) a választási bizottság hitelesítő döntése elleni felülvizsgálati kérelem benyújtásáról,
d) a választási bizottság hitelesítő döntése elleni felülvizsgálati kérelemről hozott döntésről,
e) az aláírások benyújtását követően az aláírások ellenőrzésének eredményéről,
f) a képviselő-testületnek a helyi népszavazás elrendelésével kapcsolatos döntéséről, valamint
g) a helyi népszavazás kitűzéséről szóló határozatról.
(2) A Nemzeti...
keresztapa
2. § A Nemzeti Választási Iroda a választások hivatalos honlapján, más választási iroda a helyben szokásos módon hozza nyilvánosságra a benyújtott kérdést, a benyújtás időpontját, valamint a szervező nevét.
RonaGyuri
@keresztapa: hát azért keress még tovább!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.