Az egész világ felkapta a fejét arra, hogy a WHO kutatásaira hivatkozva azt állította: a feldolgozott húsok (pl. sonka, kolbász) rákkeltőek és valószínűleg a vöröshúsok (disznó, marha) is.

Ám az agrárminisztert holmi tudományos érvek nem tudták félrevezetni, ugyanis ezt nyilatkozta az eset kapcsán a közmédiának:

Teljesen megalapozatlan az Egészségügyi Világszervezet (WHO) rákkutató intézetének hétfőn nyilvánosságra hozott tanulmánya, amely szerint a feldolgozott hústermékek fogyasztása rákkeltő, és valószínűleg a vörös húsé is.

A tárcavezető hozzátette: a közlés mögött valamely gazdasági, kereskedelmi lobbi húzódhat meg. Úgy véli ahelyett, hogy az egyes húsfajtákat kritizálja a WHO, jó lenne, ha inkább a génmódosított (GMO) termények visszaszorításával foglalkozna ilyen lelkesen.

Ezért Fazekas szerint a valóban jó minőségű vörös húsoknak, a belőlük készült termékeknek továbbra is helye van az emberek asztalán, így a magyarországi sertéshúsfogyasztás ösztönzésére indított kampány folytatódik.

Igaz, az már nem derült ki, hogy Fazekas Sándor miből gondolja, hogy teljesen megalapozatlan a WHO tanulmánya.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Az adalékok, ízfokozók, színezékek amik ártalmasak szerintem.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kukac50
Ami sertést Magyarországon nevelünk az nem okoz rákot ha otthon mi dolgozzuk fel.
Nem teszünk bele adalékanyagokat csak sót borsot fokhagymát,törtpaprikát.
A boltban Én nem szoktam venni,mert tartok disznót a családom részére, nem tápon darált saját takarmányon. Bármit is mondanak Én még sokáig enni akarom a húsokat de csak saját nevelésűt.
Szeparepa-
Katartikus élményt okoz nekem a büszkeség, egy mimagyarok hazafi büszkesége, hogy ím újra érezhetem egy bölcs, felelős honatyám hőstettét, mely tettek nap mint nap melengetik szívem. Hálát adok az Úrnak és helytartójának, Semjénnek is, hogy így felvirágzott nemzetünk... a nemzeti összefogás gyümölcseit élvezhetem percről percre, a soha nem látott jólétet, a biztonságot, a rezsicsökkentést, a reformokat, a megújuló hazámat, hogy jobban teljesítünk napról napra... és ilyen csodálatos bölcs és okos felelős vezetők szárnyai alatt élhetem boldog sikeres életem gyönyörű hazámban... nap mint nap csodálatos dolgok, gázszerelőkből milliárdosok, érettségivel miniszterek, nyelvtudás nélkül NAV elnökök, fűtött focipálya Makovec stílusú kazánházzal a telek végében... hajrá orbanisztán..hajrá abszurdisztán
Fradigege
A négylábúak ártalmasok. De a csirke is! A nagyüzemben a kiscsirkéket, akik(amik) majd tolják kifele ketrecben a tojásokat, szteroidokkal oltják be, hogy ne pusztuljanak el. Nem lenne nyereség. A hal és a pulyka, ami még egészséges. Vagy a parasztnál vett háztáji. Én fogok szalonnát sütni ezek után is, mert az öregek is megmondták, mindent mértékkel. Régen egy héten az emberek(parasztok), mivel szegények csak 1 v. 2 nap ettek húst. Tökfőzelék, burgonya, spenót. Krv drága volt a hús. A török alatt lettünk nagy disznóhús fogyasztók. A török nem ette a disznót, annál inkább a birkát, kecskét, bórjut. Nem maradt más a magyar "parasztoknak". A rohanás miatt átbillent a mérleg. Oda kell figyelni, nem teljesen riogatni a népet. Megint ráizgul mindenki a zsidókra és a Soros-alapítvány lesz a bűnös, hogy Jézus zsidóként született és zsidóként temették el. Túl rövid az élet. Mocskos kubatov!
aremy
@Toby: istenítik a halat pedig az meg nehéz fémekkel van tele.
Toby
@aremy: Az a helyzet, hogy Banghlades lakosságánbak jelentős része a halászatból él, de mégsem élnek tovább, mint akik nem esznek annyi halat ! Szóval ebben a tárgyban is van valami sunyítás !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.