Az egész világ felkapta a fejét arra, hogy a WHO kutatásaira hivatkozva azt állította: a feldolgozott húsok (pl. sonka, kolbász) rákkeltőek és valószínűleg a vöröshúsok (disznó, marha) is.
Ám az agrárminisztert holmi tudományos érvek nem tudták félrevezetni, ugyanis ezt nyilatkozta az eset kapcsán a közmédiának:
Teljesen megalapozatlan az Egészségügyi Világszervezet (WHO) rákkutató intézetének hétfőn nyilvánosságra hozott tanulmánya, amely szerint a feldolgozott hústermékek fogyasztása rákkeltő, és valószínűleg a vörös húsé is.
A tárcavezető hozzátette: a közlés mögött valamely gazdasági, kereskedelmi lobbi húzódhat meg. Úgy véli ahelyett, hogy az egyes húsfajtákat kritizálja a WHO, jó lenne, ha inkább a génmódosított (GMO) termények visszaszorításával foglalkozna ilyen lelkesen.
Ezért Fazekas szerint a valóban jó minőségű vörös húsoknak, a belőlük készült termékeknek továbbra is helye van az emberek asztalán, így a magyarországi sertéshúsfogyasztás ösztönzésére indított kampány folytatódik.
Igaz, az már nem derült ki, hogy Fazekas Sándor miből gondolja, hogy teljesen megalapozatlan a WHO tanulmánya.
17 hozzászólásarrow_drop_down_circle
Nem teszünk bele adalékanyagokat csak sót borsot fokhagymát,törtpaprikát.
A boltban Én nem szoktam venni,mert tartok disznót a családom részére, nem tápon darált saját takarmányon. Bármit is mondanak Én még sokáig enni akarom a húsokat de csak saját nevelésűt.
Új hozzászólás