Nem adta ki az MTI a Demokratikus Koalíció szerdai közleményét.

A nemzeti hírügynökség Országos Sajtószolgálata (OS) a "DK: Politikai nyomásra riogat a TEK" című közlemény kiadását azzal utasította el, hogy annak tartalma az OS Szabályzatának (http://os.mti.hu/szabalyzat) 14. 2. pontjába ütközik.

Eszerint a közlemény "nem sértheti a közmédia szervezeteinek jó hírét és üzleti érdekeit, nem irányulhat a közmédia bármely szervezete vagy annak munkavállalója ellen".

Vagyis az OS-en nem jelenhet meg olyan tartalom, amiben őket bírálják.

A Szabályzat 15. pontja értelmében egyébként az MTI jogosult egyes közlemények közzétételét megtagadni, és a közlemény közzétételének megtagadásáért semmilyen felelősséggel nem tartozik.

Ezt a DK közleményt dobta most vissza a közmédia:

Politikai nyomásra riogat a TEK

Sajtóhírek szerint terrorveszélyre hivatkozva fokozta a miniszterelnök védelmét a Terrorelhárítási Központ. A miniszterelnöki magánhadsereg beáll azon állami szervek sorába – közmédia, biztonságpolitikai álszakértők – , akik akár hazugságok árán is hajlandóak megtámogatni az Orbán-kormány félelemkeltő kampányát.

Korábban maga a Terrorelhárítási Központ Tudományos Tanácsának tanulmánya állapította meg, hogy "az illegális migrációban nincs komoly terrorkockázat". Most tehát azok kiáltanak terrorveszélyt, akik az év elején még saját szakmai tanulmányukban ismerték el annak ellenkezőjét. Az Orbán-kormány rendszeresen rendeli meg pártállami módon az állami szervek részvételét az éppen aktuális kampányban: a sikerkampány közepette megszűnt a KSH létminimum-mérése, a menekültellenes kampány felmelegítéséért pedig most a TEK kiált terrorveszélyt.

A Demokratikus Koalíció szerint politikai megrendelésre mond ellent saját tudományos tanácsának a TEK. A DK szerint a miniszterelnöki magánhadsereg ma részese lett a fideszes kampánystábnak, hiszen ha valóban terrorveszély fenyegetne, akkor nem a miniszterelnök, hanem az ország védelmét kellene megerősíteni.

Vadai Ágnes
alelnök DK

Nem sokkal korábban az LMP közleményét tiltotta le az MTI. 

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kkalman
Ez a közlemény is úgy járt, mint az LMP közleménye. A tiltás hatására több emberhez jutott el, mintha közleményként az MTI-nél, vagy az Országos Sajtószolgálatnál megjelent volna.
agnes200
És akkor mi van az Alkotmánnyal? Kitörölték belőle már a sajtószabadságot is? Erről lemaradtam.

Régen úgy volt - és demokratikus országokban még ma is úgy van -, hogy alacsonyabb rendű jogszabály magasabb rendű jogszabállyal nem lehet ellentétes. Persze, ez régen volt. A fidesz előtti időkben. Csakúgy, mint a sajtószabadság, meg még pár más felesleges dolog.
agnes200
A tanárok meg az iskolafenntartó központokról nem mondhatnak negatív véleményt... szépen alakul... fokozatosan, hogy ne feltűnő és ne váltson ki túl nagy ellenállást... aztán egyszercsak már meg sem szólalhatunk, különben megyünk a munkatáborokba?
Hellcat
@agnes200: Nincs alkotmány...fideszes alaptörvény van...abba meg nem fér bele a sajtószabadság csak a pártpropaganda.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.