A külgazdasági és külügyminiszter szerint a Colleen Bell budapesti amerikai nagykövet által felvetett kérdéseket Magyarország az Európai Unióval vitatja, illetve vitatta meg, és azokat le is zárta. Szijjártó Péter ezt csütörtökön az amerikai nagykövetnek a Budapesti Corvinus Egyetemen a magyar-amerikai kapcsolatokról tartott szerdai előadására reagálva közölte az MTI-vel.

"Sokszor hallhattuk már a Colleen Bell egyetemi előadásán elmondott amerikai véleményeket, azok semmi újdonságot nem tartalmaztak" – olvasható Szijjártó Péter nyilatkozatában. A miniszter arra hívta fel a figyelmet, hogy mivel Magyarország nem az Egyesült Államok, hanem az Európai Unió tagállama, "a nagykövet által felvetett kérdéseket az Európai Unióval vitatjuk meg. Sőt, korábban már meg is vitattuk, és le is zártuk őket".

"Tudjuk, hogy az Amerikai Egyesült Államok szeretne minél több bevándorlót látni Európában, nyilván ezért fogalmazták meg most a véleményüket, ugyanakkor Magyarország az egyetlen olyan európai ország, amely meg tudta állítani a határainál a bevándorlók áradatát" – áll a nyilatkozatban. A nagykövet mások mellett kritizálta a kormány menekültpolitikáját, a paksi atomerőmű bővítését és a korrupciót.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
én asszem meg is mutatom a Külgazdasági és Külügyminiszter Úr fényképét a Bodrinak, hogy ha esetleg erre jár, akkor megismerje és nehogy gondot csináljon nekem.

Bodri:
officialhuskylovers.com/wp-content/uploads/2015/05/e0528eb3f79ee61f2cf2021fec853303.jpg
Hellcat
Semmi újdonságot nem tartalmaznak a nagykövet szavai...milyen igaz Petike...eddig is tudta mindenki, hogy mocskos korrupt rablóbanda vagytok :) A többi viszont nagy kamu szarság.
vonotok
Peti ! Mindig sejthető volt, hogy ez a munkakör jóval a Te szellemi kapacitásodat meg haladja. No de ez a megnyilatkozás már döbbenetes. Nem gondolkodtál még el a LE MONDÁS gondolatával. Nagy örömöt okoznál vele.
varirmag
Nem kell szeretni ezt a kormányt DE !

""Tudjuk, hogy az Amerikai Egyesült Államok szeretne minél több bevándorlót látni Európában, nyilván ezért fogalmazták meg most a véleményüket, ugyanakkor Magyarország az egyetlen olyan európai ország, amely meg tudta állítani a határainál a bevándorlók áradatát"
Na ,igen ezt Soros "úr" világosan elmondta.

"Magyarország nem az Egyesült Államok, hanem az Európai Unió tagállama,"

Ezt meg a nagykövet asszonynak kellene tudomásul venni !!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.