Új dohányipari különadó bevezetését javasolja a kormány, az egészségre különösen káros dohánytípusokat szálanként négy forint adóteherrel sújtanák – közölte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Hangsúlyozta, a kormány minden eszközzel próbálja növelni a dohányipar terheit, hogy csökkentse a dohányzást Magyarországon. Lázár János arról is beszélt a tájékoztatón, hogy az Európai Bizottság elmarasztalta Magyarországot az élelmiszerlánc-felügyeleti díjjal kapcsolatban, emiatt 23 milliárd forinttól esik el a magyar költségvetés, és vissza kell térni a korábbi rendszerre, amely alapján csak minimális díjat kell fizetniük az érintett piaci szereplőknek.

A miniszter közölte: a kabinet megvizsgálja a multinacionális cégek foglalkoztatáspolitikai helyzetét is, így azt, hogy más EU-s tagállamokban milyen formában vonják be a nagyobb közteherviselésbe a nagyobb kiskereskedelemmel foglalkozó áruházláncokat. Ezért – mondta – nem alaptalan az a hír, miszerint több embert kellene foglalkoztatniuk a minél nagyobb vállalatoknak.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Hajra cigicsempeszek, mert az a duma, hogy azt akarjak, hogy a nep szokjon le a cigirol nem igaz, mert akkor hagynak az E-dohanyosokat ott "cigizni", ahol eppen vannak, nem kenyszeritenek oket a lancdohanyosok koze.
Egyszeru: nem mukodik a trafikmutyi a sok barom eloiras miatt, valahogy potolni kell a csokosok kieso penzet.
A nagyobb kiskereskedokre raeroszakolni 6 napon at olyan munkasokat, akikre nincs szukseg - a masik baromarcu dontes, de nem is varok toluk egyebet.
Csak egy ujabb bizonyitek a dilettantizmusra.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
egyvandor
Gorbánék semmihez értését bizonyítja (jó a hazugság, a jogészkedés, a lopás, ellenfelek lejáratása, zsarolása nem tartozik ide ) az adók egyre növekedő száma. A vérszívók étvágya és száma egyre csak gyarapodik. Mi van amit még nem vertek nagydobra? a földek utána az OTP részesedést is eladják, A pénznek választásokig ugyanúgy nyoma fog veszni, mint a maynup három ezer milliárjának. Magyarország ennél mélyebbre nem süllyedhet.
paolo006
@egyvandor: dehogy nem. A fideSSbirkák tesznek róla. Azt sem tudják a büdös barmok, hogy kinek minek tapsikolnak.
satan
legyen, de a kenyér a tej legyen áfa mentes.
nezelodo
@satan: "legyen, de a kenyér a tej legyen áfa mentes." Ne álmodozz, ettől amúgy sem szoknak le a dohányosok a füstölésről, legfeljebb a gyerekre jut kevesebb.
Desischado
Ezek szerint nem megy annyira a biznisz? Hogy rohadnának meg! Költsék kötélre ezt az újabb sarcot! Méghogy az egészségünk miatt kell az adó! Ezt az ordas hazugságot! Ha annyira aggódnak az egészségünkért, miért nem teszik rendbe az egészségügyet?! És ezeknek drukkol a sok agyhalott birka! Agyam dobom el! Meddig tűrjük még ezt a harácsolást? Addig csinálják, amíg csúnya végük lesz! Legalábbis remélem, hogy egyszer elege lesz a jónépnek!
satan
@nezelodo: Napi 2l bór 2-3 doboz cigaretta, a gyerekek meg éhen halnak. Ilyen emberek a kádár rendszerbe is voltak, de a kisnyugdíjason csak segítene az áfa mentes kenyér, tej, gáz, villany, víz. Napi két doboz cigi árán, már rendes autót tudsz lízingelni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.