Tovább tollasodik a felcsúti polihisztor. Most épp 931 millió forintnyi földet szerezhet meg, amit eddig haszonbérbe kapott az államtól, vagyis tőlünk.

Mészáros Lőrinc élete egy szakadatlan sikertörténet, amióta a Fidesz van hatalmon. A felcsúti polgármester ásványvíz-biznisztől a földművelésig, sertéshizlalástól a vasútépítésig mindenhez ért. És amekkora közgazdasági zseni, nem bír veszteni egyetlen pályázaton és egyetlen üzleten sem.

Mészáros Lőrinc villámkarrierjét figyelve talán nem alaptalanok azok a pletykák, miszerint a felcsúti csodavállalkozó nem magának, hanem a saját lábán álló Orbán-famíliának gyűjti a zsetont.

Ha így van, különösen szép bizonyítékát láthatjuk a régi bölcsességnek, miszerint a hatalom torzítja a jellemet, az abszolút hatalom abszolút torzítja a jellemet. Emlékezhetünk, első kormányzása idején Orbán még arról beszélt a Tokaj-hegyaljai társaság nemtaggyűlésén: "ne mi nyerjük a legtöbbet".

Ez a fajta "gátlásosság" mára teljesen elpárolgott, és helyére a "csak mi nyerhetünk mindent" arcátlan tolvajtempója lépett. Miénk az ország, a hatalom és a dicsőség, na meg persze a kaszinó, a trafik és a termőföld.

A pimasz tolvajtempó lesz a vesztük

Lehet, hogy az átlag járókelőnek "nem jön át", mit jelent az országnak a 3000 milliárdos Putyin-hitel vagy mekkora károkat okoz a CDS-felár. De azzal igenis torkig van, amikor azt látja a híradóban, hogy harmincéves zseléfejű fideszesek kacsalábon forgó giccspalotákat vásárolnak maguknak, miközben az ápolónők havi nettó 80 ezerért güriznek három műszakban.

Már a szerénység látszatára sem adnak. Minden kell nekik, mert minden jár nekik. Láthatóan fel sem fogják, hogy náluk okosabb emberek is belebuktak már a pimasz mohóságba. Az alázat hiányába.

Ami a korábbi sikereiket hozta: a mindenkin átgázoló buldózermentalitásba fognak belebukni is. Egyre többen ismerik fel, hogy hazafias érdekünk megszabadulni attól a gazdasági és szellemi kártételtől, amit a Fidesz nevű problémahalmaz jelent a nemzetnek.

Mert addig sem fejlődés, sem béke nem lesz ebben az országban.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

paolo006
@eszegfu: borzasztó ez a naívság kedves. Ezt a csürhét demokratikus választáson nem lehet elzavarni. Egyszerűen azért mert nálunk olyan nincs. Aki erre vár az nagyot fog csalódni megint. A csaló választási törvény a garancia a győzelmükre. Csak bojkottal lehet demokratikus úton megdönteni a rendszerüket. Ez a rablóbanda addíg lesz hatalmon amíg az ellenzék legitimálja öket azzal, hogy beül a parlamentbe és részt vesz a rezsim által kiírt választásokon. Amennyiben a legitimáció látszata megszűnik a rezsim kívül belül összedől. De ez nem fog megtörténni mert az álellenzék nem fog lemondani a munka nélkül kapott alamizsnáról. Ők eladták magukat aprópénzért a törpepatkánynak. Tehát amíg nem termelődik ki egy igazi demokratikus ellenzék amelyik nem veszt részt orbánc játszmájában addig nem lesz változás. A másik lehetőség a koldussá tett tömegek végső elkeseredése. De az nagyon csúnya lenne.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
aremy
@glorianna: lehet hogy csak ők és a farkas szerint .
Desischado
@paolo006: Minden gondolatoddal egyetértek! Ez a veleje, amíg a nép ilyen hülye, - tisztelet a kivételnek - addig orbán maffia főnök és a bandája röhöghet a markába. De szerintem is az a két alternatíva van, amit felvázoltál. Van egy harmadik is, és ez a legrémísztőbb: ha a jobbik győz, - ne adják az égiek, mert akkor végünk van tényleg, - és koalícióra lép a két banda! Mert akkor az országnak vége! De ha ez bekövetkezik, én a magam részéről mezitláb is megyek innen!
paolo006
@Desischado: hát igen. Az is lehet, hogy a jobbik nyer. Rengeteg a mélymagyar, sok sötét tahó akinek az önérzeten és a nacionalizmuson kívül semmi egyebe nincsen és sajnos elmehet választani. Van gond elég.
eszegfu
@justhpeter: @paolo006: Magyarázatotokat el kell fogadnom... valóban: ha "kimeritettük" a demokratikus eszközöket, akkor másképpen nem megy! Sajnos igazatok van!:((
panellproli
Csak rá kell nézni erre a három pofára a gülü szemű csótány, a sátánfajzat és a pökhendi kisköcsög.
Mit is várhatnánk ezektől? Jót nem az biztos! Itt az ideje hogy vasvillát fogjanak a földművesek és hogy az összes tanár, nővér orvos.,, bolti dolgozó - és sorolhatnám még akikez agyon nyomorítanak, hogy nekik még a klozet is aranyból legyen!
karma1
Barcsak Mandulanak lenne igaza, es felfalnak sajat magukat, hiszen a "kisgomboc" is a falanksagaba pusztult bele, amikor valogatas nelkul mindent es mindenkit befalt...
Bizony, benne van a pakliban egy hasonlo elkeseredettseg, mint amilyen Ceausescu romaniai uralkodasanak vetett veget, bar azert megis mas lesz, mert a nemzetkozi viszonyok mar nem ugyanolyanok, mint akkor voltak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.