Gyurcsánynak is lehet igaza. Csak elég ijesztő, ahogy ezt követeli.

Valamiért még mindig azt hiszi szinte minden ellenzéki – beleértve politikust, elemzőt, újságírót és riportert –, hogy a Gyurcsány a leggyöngébb fiú az osztályban, akit még ő is meg tud verni, és akkor legalább valakinél erősebbnek és ügyesebbnek tűnik. Miközben kurvára nem tudják megverni. (...)

Gyurcsány röpirata (...) nagyjából helytállóan foglalja össze, miért utálatos és kártékony Orbán rendszere. Aki akarja, megkeresheti benne azokat a konkrét javaslatokat, amikkel nem ért egyet, de Gyurcsány fílinget próbál megfogalmazni, alternatív víziót. Éppen azt állapítja meg, hogy Magyarország nem egyszerűen megszerelhető technikai hibákkal küzd, hanem lelki betegségekkel, amelyeket pszichológiailag is kezelni kell. (...)

A nyugatos, szabadságpárti, plurális, toleráns és nyitott társadalom megfogalmazása közben ugyanis Gyurcsány egészen bizarr nézeteket tett magáévá az egységről és a falanxról. (...)

Eldicsekszik vele, hogy az ő pártjában bezzeg senki fel sem meri vetni az elnök leváltását, karizmatikus vezetőért kiált, és kiátkozni készül mindenkit, aki az egységet gyöngíti, vagy akár csak nem azt kérdezi, ami jól esne. (...)

Hm, hol is láttam már ilyet? Nagyon ismerős! Volt itt egy sértett megalomániás pár éve, aki addig kattogott az őt ért sérelmeken, amíg elhatározta, kiküszöböli azokat, akik nem szeretik őt. Kiátkozott mindenkit, akinek különvéleménye volt, szolgákkal vette körül magát, és erőt mutatott. Meg cselekvőképességet. Azóta is erős és cselekszik, és nem maradt körülötte egy velszi bárd se. Az egységet és az erőt kiterjesztette az egész országra. Hogy sírva tallóz, aki él. (...)

Tóta W. Árpád: Megint Feri (hvg.hu)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
A cikk leírta azt az alapigazságot, amit mindenki tud.
A baj, sajnos, az, hogy ezt az embert a Fidesz hathatós közreműködésével, két "igazi, hithű keresztény"demokrata politikus a sárba taposta. Ez a birka nép, amelyik "Apánk" nélkül (mindegy neki, hogy Rákosi-, Kádár- vagy jelenleg Orbán-) még f...ni se tud, igényli a vezérürü funkciót.
Ha nem hall kolompszót, nem tudja merre van az előre.
És ezért sajnos a jelek szerint szinte kilátástalanná vált a Gyurcsány és pártja helyzete, hiszen ez a tömeg most már tűzön-vízen keresztül is követi a kolompot, történjen bármi.
Mert tudjuk, hogy a tévedést a legnehezebb belátni és visszafordulni. Pláne, ha az egy réteg számára még anyagiakkal is jól ki van párnázva.
Főlökött
@namihami: Bocsi, de egy picit más véleményen vagyok. Nem vagyok Fidesz párti sem, félreértés ne essen!
Egyszer egy baráti beszélgetéskor hallottam, - két rossz közül, a kevésbé rossz választása, nem választás, hanem kényszer.-
Lehet szídni mindkét oldalt rendesen, felhozni sáros dolgaikat, mely nem kevés. Google a mi barátunk, összeszedi a kellő információkat a témában.
Gyurcsány helyzete :) Saját magának köszönheti! Lehetősége volt kidomborítani elképzeléseit, volt rá jónéhány éve. Mivel a szocik általi vezetés során, a környező országokban, az állam - gazdaság megerősödött, ezért volt a két ciklus is, mivel bíztak a lakosok ebben a megerősödésben, melynek a vége igen durva és rázós vég lett Gyurcsány számára. Mondhatni háborús körülményeket idézett elő, napi szinten demonstrációkkal, lázongók-fegyveres testületek összecsapásával. Egyszerűen az utcára nem lehetett kimenni, mert ki tudja mit dobnak a fejünkhöz, ki fektet le az aszfaltra. Maradjunk annyiban, áldatlan - kezelhetetlen állapotok voltak.
Szerinted ezen előadása után, az elvakultakon kívül ki fog neki bizalmat szavazni úgy, hogy a lemondásakor is megmondta, ki legyen helyette, és lett az, aki lett ?
Egy elvesztett bizalmat, az idő nem hozza vissza ! Illetve az sem, hogy az MSZP - DK egymással szórakozva, egymást elszórakoztatva, közben a Fidesz pedig azt csinál, amit akar, mivel az ellenzék saját pettingelésével van elfoglalva maximálisan.
Ebből így pedig az elvesztett bizalom visszaszerzése nem igazán várható, sőt a szavazók inkább olyan irányba fognak elmozdulni, ahol a bizalom kis szikrája tapasztalható, avagy látnak valami pozitív elképzelést-irányvonalat, a sárdobáláson-egymás pettingelésén kívül is. Ezt a vonalat lovagolta meg a Jobbik, nem véletlen Vona nyilatkozata, csak az nem esett le neki, hogy ezen tömeg álláspontja igen flexibilis és ha lesz-lenne más alternatíva, akkor arra megy a voks a szavazóktól és nem a Jobbikra. De egyenlőre nincs.
namihami
1-, ANDRAS J FAZEKAS - a stílus maga az ember. Egyébként az ország romba döntéséről csak a szociknál beszélhetünk? Most bezzeg "dübörgünk", ugye? Nyugdíjpénztár, államadósság, Kincstárjegy, tőkekamat, infláció, gyermekéhezés, kilakoltatás,stb...
2., Főlökött -
Gyurcsány helyzete: sajnos a tények utólagos visszanézése nem igazán igazolja a véleményed. Emlékezz csak arra az ellenzéki mentalitásra, amellyel végig , szinte szél ellen kellett, harcolni (lásd: Nyakunkon érzitek...), tudom, az ellenzéknek ez a dolga,de nem így.
Egyszerűen az utcára nem lehetett kimenni: Na oké, de ki is csinálta ezt a balhét? Ki szónokolt a Parlament előtt, naponta? Ki csináltatott körülsz@rost a Parlamentből? Ki volt olyan kedves, hogy a Fradi huligánokkal szétverette a várost és a Tv-székházat? Kik vonultak végig, némi kockakő köritéssel? Astoria-tüntetés: ha azt mondja a rendőr, hogy menj haza, akkor haza kell menni és az Ügyészségnél kell reklamálni. Mit keresett a tüntetők között gyerekkocsis anyuka 6 azaz hat hónapos gyerekkel a beszéd után 1 órával? Ráadásul láthatta, hogy balhé lesz. Lehet, hogy ez is közrejátszott, hogy nem mehettél utcára? Ezek tényleg áldatlan, de nem kezelhetetlen helyzetek voltak. Természetesen nem állítom, hogy a szocik hibátlanok lettek volna, de ezek a koleszos-fiúk sem a tökéletesség mintapéldányai. Ráadásul a "család- és barátszeretetben" az előző rezsim csókosai ezeknek a cipőjét se kötik meg.
Az utolsó 4 bekezdéseddel főbb vonalaiban egyet kell hogy értsek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.