Colleen Bell kritizálni merte a magyar kormányt a héten, amire ma Lázár János úgy reagált sajtótájékoztatóján: állampolgárként őt ez "irritálja". Úgy tűnik, ezzel nincs egyedül, miután most egy Fidesz-szavazó nyílt levélben szólt vissza a nagykövetnek. Igaz, Bell nevét helyesen nem tudta leírni, de azért nem teheti zsebre az USA, amit kapott a kiirtott indiánoktól kezdve a lelőhető kubaiakig.

Íme a teljes levél a maga tökéletességében, az eredeti helyesírással:

Tisztelt Coleen Bell Nagykövet asszony!

Felső Bernadett vagyok, egyszerű Magyar állampolgár, aki most Önhöz fordul.Megrökönyödve és felháborodva állok ahhoz a nyilatkozatához, amit a Covinus egyetemen előadott.

Asszonyom, Önnek nem az a feladata itt ebben az országban, hogy a kormányt és annak intézkedéseit kritizálja, hanem az, hogy a saját országát képviselje. Magyarország és az Államok közt fenn álló barátságot és üzleti kapcsolatokat ápolja, előresegítse. Ezt a kormányt demokratikusan, többséggel (Az érvényes szavazatok száma: 4.936.032, ebből a Fideszre szavazók száma: 2.706.292 FŐ) megszavaztuk. Aki azt mondja, hogy Magyarországon nincs demokrácia, sajnos ki kell mondanom, azt, hogy hazudik. Hogy lehetne a melegeknek felvonulniuk, ha nem lenne demokrácia?!Kérem, ne keverjék össze a demokráciát a liberalizmussal és az anarchiával!

A sajtószabadságról is ejtett szót, ezzel kapcsolatban is lenne néhány észrevételem. A Magyar narancs című hetilapot talán ismeri, ott abban a lapban hozták le Orbán Viktor miniszterelnök Urat Hitlerként ábrázolva. Szégyenletes, de mind e mellett a sajtószabadságot hivatott bizonyítani. Barack Obama hasonló ábrázolása milyen következményekkel járna Önöknél?! Talán a legenyhébb a börtön lenne, jól mondom? Tudom, tudom, amit lehet a Jupiternek, azt nem lehet a kis ökörnek. De miért nem? Lehet, hogy nem is szeretném tudni a választ.

Bizonyára, ha már nálunk nagykövet, biztosan ismeri a történelmünket részletesen, mivel ez a minimum, amit meglehet követelni egy nagykövettől. Akkor azt is tudja, hogy amikor a Kárpát-medencében már a kultúra virágzott az önök országát még fel sem fedezték és a bennszülöttek ágyékkötőben tengették napjaikat. "Demokráciájuk" indiánok 100 ezreinek kiirtására épül,tehát már az alapok is hamisak.

Mostanra az Amerikai Egyesült Államok a legbefolyásosabb és a leggazdagabb ország. Mégis egy kerítés és rengeteg fegyveres választja el Mexikótól, Kubáról nem is beszélve. Számon kérem önt, hogy miért nem engedik be az említett országok lakóit az Államokba? Miért lőhetik le őket, ha át akarnak menni? Engedje meg, hogy idézzek öntől: "Minden szuverén államnak joga van megvédeni saját határait. Ugyanakkor a nemzetközi közösség tagjaként minden államnak alapvető kötelessége megsegíteni a biztonságot kereső menekülteket." Önök miért nem teszik ezt? Önök miért küldenek fegyverszállítmányokat Libanonba, miért érdekük fenn tartani a háborús állapotokat, ezt miért tehetik meg Önök? Nem várok választ, pusztán szeretnék rávilágítani arra, hogy először a saját háza táján sepregessen, majd azután mondja meg egy ország vezetőjének, hogyan is vezessen egy országot.

Majd, ha Ön vezetett egy országot és azt felvirágoztatta, akkor szívesen vesszük mi, a Magyar nép, a tanácsait. Addig tisztelettel kérjük Önt, hogy szorítkozzon a munkájában foglaltakra. Amennyiben a munkaköri kötelessége és az Államok érdeke az, hogy befeketítse Magyarországot és annak vezetőjét, úgy sok kérdés vetődik fel az irányba, hogy milyen szándéka van velünk az önök elnökének.

Mi nem vagyunk az Államok része, mi nem vagyunk egy országnak sem a része. Mi egy szuverén ország vagyunk, mi egy demokratikus és konzervatív nép vagyunk, akik nem fogják hagyni, míg élnek, hogy eltapossák őket.

Tisztelettel meg kérem Önt én és a Magyar nép többsége, hogy nyilatkozatai legyenek kemények, de ne sértőek és degradálóak.

Köszönettel és tisztelettel: Felső Bernadett

151 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Remélem, hogy a hölgy biztonságban odaért a legközelebbi sürgősségi ellátáshoz.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Január
Colleen Bell "védelmében", csak annyit az USA-ban nem a diplomáciai rátermettség a nagyköveti kinevezés alapja, hanem a pénz. A nagykövet asszony segítette Obamát a hatalom megtartásába, jutalma egy nagyköveti poszt.
Ő beszédében, mint Magyarország rendreutasítója szólal meg, amit csak visszautasítani lehet minden magyar ember részéről.
verum
Miért, mikor Árpád atyán a seregével idejött, nem ugyanúgy kiirtotta az itt élőket?
Mert ugye, itt Árpádék leszármazottai élnek és nem az őslakosoké.
Attól, hogy ezer évvel korábban történt, az még ugyanúgy népirtás volt.
Szóval hagyják inkább a történelmet, mert csak nevetségessé válnak vele. Mint a múltkor, amikor azt állították, hogy női uralkodó még nem nyert háborút.
justhpeter
Remélem, hogy a hölgy biztonságban odaért a legközelebbi sürgősségi ellátáshoz.
Butautáló
Előrebocsátom, hogy soha nem ütöttem meg nőt, valamint hiszek a gyógysörben és a gyógypofonban!
Ha egy hülye okoskodik, attól csak felháborodott leszek. Ám amikor egy ostoba, kőagyú luvnya a melegfelvonulást betudja a demokrácia bizonyítékaként és egy személyben kijelenti az EGÉSZ magyar népről, hogy konzervatív, akkor kinyílik a bicska a zsebemben. Ám ha valaki ilyen modoroskodó, lekezelő, mű-intelligens módon beszél...nos akkor legszívesebben úgy vágnám szájon, hogy a taknya festene szmájlit a falra! Én megnyugodnék, ő meg abbahagyná a hisztit...
human
Ja és 45% szavazott a fideszere, úgyhogy nem kellene mindenkit a jobb oldali konzervatív oldalhoz sorolni, pláne nem azokhoz akik ezt a maffiát támogatják.
simmering73
Elmebeteg felső bernadett asszony. Ön eccerűen hülye.
human
@Butautáló: Annyit nem ér az egész, hogy egy orbánhívő miatt bárkit feljelentsenek, elvigyenek.
eugen4402
Ilyen hölgyek szoktak ünnepi szentmisét mondatni a miúrunk Orbán Viktor lelki üdvéért. Viszont ha méltatlan támadás éri Őszentségét, akkor jogos felháborodásuk nem ismer határokat, és akármelyik nagyhatalom nagykövetéről lerántják a leplet. Ez a Bell-família nem foglalkozott rabszolga-kereskedelemmel is...?
JAJMÁR
Colleen Bell, a gondolataimat mondta ki. Engem aztán nem érdekel, hogy milyen állampolgár, és hogy volt-e joga? Az igazságot kimondani mindenkinek joga van.
Most jönnek ezzel az álszent védekezéssel, hogy: "biztos van valami hátsó szándék mögötte" (mert a mi kormányunk minden döntését az önzetlen emberszeretet vezérli) a túlteljesítő hűbéres pedig még évszázadokra is visszanyúl, csakhogy igazolja, és segítsen átmenteni ezt a rendszert.
Magyar politikusok, vigyázó szemetek Coleen Bellre vessétek :)
JAJMÁR
Felső Bernadett közlöm Önnel, hogy Ön nem a magyar nép!
A magyar nép Én vagyok :)))) - de legalább annyira, mint Ön - és én, a nép egyszerű fia, ööö... lánya, elvárom, ha valaki nyilvános levelet ír egy másik ország nagykövetének magyar nyelven, akkor, ha sajnálatos módon nem sikerült elsajátítani eléggé anyanyelve szabálylait, nézesse át olyan emberrel, aki igen.
Ez a minimum :)))
JAJMÁR
@JAJMÁR: nézesse át olyan emberrel, akinek igen! :))))
Nagy égő, na, egy ilyen levél egy honfitárstól.
kajla
@Január:, nem a magyar embereket utasította rendre, hanem a csalással a hatalmat bitorló kormányt. Ez nem ugyanaz.
Butautáló
@human: Hát nem mutogatnám azt a szmájlit! :))
Knapp75
"Majd, ha Ön vezetett egy országot és azt felvirágoztatta, akkor szívesen vesszük mi, a Magyar nép, a tanácsait."

Szóval csak az szólalhat meg, aki már vezetett egy országot és azt "felvirágoztatta"?
Ezek szerint Felső Bernadettnek is vannak ilyen irányú tapasztalatai? ;)

Azt is megírhatta volna a teljesség kedvéért, hogy mi magyarok már az országalapítás korában kiirtottuk azokat a magyarokat, akik a kereszténység helyett az ősi hagyományokat választották volna! :)
Szóval nekünk ne jöjjön ide, mert ellenséget találunk bármikor itthon is!
Knapp75
Ha nagy kezdőbetűvel leírja valaki a magyar szót, egyből beszámol az önértékelési zavarairól és komplexusairól is.
Kicsit óvatosabban kéne ezzel bánni...
katalin70
Kedves Bernadett,Önnek teljesen igaza van.Mindegy,ki a miniszterelnök, (én Orbán Viktorra sosem szavaztam),de mi önálló, szuverén ország vagyunk, és remélem, ez így is marad. Legkevésbé egyébként is az USA-tol kívánok függni,ez csak saját véleményem persze.Semmi joguk a "világ csendőret" játszani, mindenhol beavatkozni,mindenbe beleszolni.Még akkor sem lenne,ha a történelmük makulátlan lenne,ami az Ön felsorolása alapján -ami helyes,de valószínűleg nem teljes-sem tekinthető erkölcsileg mérvadonak.Szóval a fennmaradasunk és a függetlenségunk nem lehet pártszimpatiatol és bármely más országtól függő.
izo
@JAJMÁR: Az az igazság , hogy kisebbségben vagytok és ez irritál benneteket!
nyanya001
Az indiánokat nem a spanyolok irtották ki elsősorban ?
Rosszul tudom ?
JAJMÁR
@izo: Az van, hogy nem! Nem ez irritál, hanem a hazám szétlopása.
Fura mi?
tökéletlen és csodátlan
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
JAJMÁR
@katalin70: Biztos, Katalin? Függetlenek vagyunk és leszünk is? A nagykövetasszony szavain nem ártana elgondolkodnod. A gondolkodás nem fáj, még az igaz nagy magyar embernek se!
Egyébként persze, hogy függünk, ezer szálon és sokmindenkitől.
egyvandor
Az Egyesült Államokban a világ minden részéről élnek együtt emberek. Magyarországon élők többsége számára ez fel sem fogható. Az USA-ban ezt mégis többé kevésbé helyén (mondhatnám azt is hogy mintaadóan, ahhoz képest, hogy erejüknél fogva akár tojhatnának is rá) tudják kezelni.
A primitív tanyasi világképpel rendelkező hölgy időzavarban van. Olyan időket vet a mai amerikaiak szemére ami abban az időben Európában is elfogadott volt. A civilizációs fejlődés előre haladtával nálunk még jó hetven évvel ezelőtt is folytak ember irtások ki magyar nemzeti érzelmek és vallási gyűlölködés alapján, ami az ország közel tíz százalékát sújtotta. Sőt ma is sokan ugyanúgy megtennék, ha nem kellene a nemzetközi következményekkel számolni. Csak azon múlik, hogy a Gorbán-Vona vonal meddig mer elmenni.
tökéletlen és csodátlan
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
izo
@JAJMÁR: A szétlopás az elmúlt 25 évben érdekes módon nem zavart, csak most?
Toby
Hát igen ! A "demokratikus többséget" sehol a világon nem kell "lejtős pálya " féle választási törvénnyel, megfélemlítő videókészítésekkel, fenyegető négyszemközti "jobb belátásra bírással" megtámogatni...csak Sunyisztánban, a gengszterrezsim javára !
Kedves Felsőházi-Nyalogány Bernadett !
JAJMÁR
@izo: A szétlopás téged csak 2010-ig zavart, most nem?
izo
@JAJMÁR: Válaszolni kellene nem visszakérdezni ha kérdeznek ez alap intelligencia!
tökéletlen és csodátlan
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
kamazuka
Collin Bell kitért azokra a fúrcsa polimer láncokra, melyek üzemanyagadalékként a gépjárművek fogyasztását kedvezően befolyásolják megtett út arányában,változatlan m3-nél.
Ja,hogy erről nem beszélt.
Különös.
Akkor ő ezek szerint nem tud erről,
Elképesztő.
Milyen 3.világbéli országból is érkezet?
JAJMÁR
@izo: 20:07 Ha megválaszolod magadban a kérdésemet, megkapod a tiédre a válaszomat, te IQ bajnok! Remélem mostanra már túl vagy ezen :))))))))))))

Úgy viselkedsz mint az ecceri ember, akinek éppen lopja a róka a tyúkját, de csak azzal foglalkozik, hogy tavaly elvitte a görény a libát!
izo
@JAJMÁR: Marha csavaros ember vagy te IQ bajnok.A nagy lenyúlások a privatizációkkor történtek sumák tamás idejében, és itt látható. www.hetek.hu/hatter/201207/magyarorszag_elrablasa
human
Én már írtam egy kulturált megjegyzést a levélhez. (nem kellett regisztrálni hozzá szerencsére).
www.peticiok.com/nyilt_level_colleen_bell_amerikai_nagykovet_asszonynak
Rockxy
Vannak tévedések az írásban.
1. A kiirtott amerikai indiánok száma több tízmillió.
2. Magyarországon emberemlékezet óta nincs demokrácia.
A többi nagyjából stimmel. :)
Eriksson
Jó kis írás ez a Felső Bernadett dolgozat.
vonotok
Felső Bernadett ! " Megrökönyödve és felháborodva " állok ezelőtt a szégyenteljes marhaság előtt, amit Ön itt le írt. Az még nem baj ha az ember buta. De legalább ne dicsekedjen ezen képességével. Üdvözlettel. Vonotok.
soljanka
Azért ez a mélymagyar gecihívő elég szépen megerőszakolta a magyar nyelvet.
Eriksson
@vonotok: Az írás melyik része nem igaz?
human
@Eriksson: Úgy a számok alapból. De hallgasd meg Polt Péter beszámolóját. Magyarországon nő a korrupció.
Eriksson
@human: Nem ez a téma, hanem az, hogy az USA éppen hogy ne akarjon egyetlen nemzetet sem kioktatni demokráciából, mert nincs hozzá erkölcsi alapjuk. A világ legagresszívabb államalakulata kezdetektől fogva, napjainkig.
kakaósbögre
a tavalyi adóévben a crow törzs tagjai fejenként-tehát az aggastyánoktól kezdve a csecsemőkig-624000(hatszázhuszonnégy) ezer dollárt kerestek,azaz havi 52 ezer dollár volt a jövedelmük.csak azért mert a törzs tagjai részesednek a törzs teljes bevételéből-szerencsejáték,turisztika etc-és ez ennyire jött ki.ennyiért szívesen lennék egy kiirtott nép tagja.
lópicigáspár
Na majdnem elolvastam félig! Sürgősen hívjon neki valaki orvost!
solidedge
Az indiánokat az Európából kivándorlók expanziója irtotta ki. Mi magyarok pedig nincs 80 éve, hogy ki akartuk irtani a hazánkban élő zsidókat. Talán egy kis visszafogottság nem ártana.
Desischado
Elsőosztályú fidesz nyalonc ez a luvnya! Ha ugyan tényleg így hívják! Hogy nem sül ki a szeme! Az én nevemben ne nyilatkozzon ez a nyalogány felső bernadett! Itt demokrácia van?! Röhögnöm kell! Nem tudtam, hogy az ország kifosztása, és az emberek kirablása demokrácia!
tökéletlen és csodátlan
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
alte trottel
@eugen4402: Nem, ők a telefont lopták el a francia feltalálótól! És zsidók is!
alte trottel
@human: A szavazáson részt vevők 45 %-a!
alte trottel
@Eriksson: Kivéve Kínát (Tibet, Belső Mongólia, Mandzsu, Ujgur), Japánt, Törökországot, Oroszországot, Nagy Britanniát, Franciaországot, Németországot, Olaszországot, Spanyolországot, Portugáliát... stb.
alte trottel
@solidedge: Meg a járványok. _FŐLEG_ a járványok. Ahogy Európa lakosságát megfelezte az arab kereskedők behurcolta kínai eredetű pestis, feketehimlő és az indiai kolera.
eugen4402
@Eriksson: 21:51-kor Vonotok-tól kérdezted, hogy "az írás melyik része nem igaz?" Nem helyette akarok válaszolni, de nekem legalább is gyanús, hogy ha az USA déli határán halomra lövik a Kubából és Mexikóból érkező bevándorlókat, akkor az a rengeteg spanyolul beszélő férfi és nő az mind Puerto Rico-ból érkezett az Egyesült Államokba? Őket miért nem likvidálták?
Eriksson
@alte trottel: A felsorolt országokat miből vesszük ki?
Logogrif
Troll Bernike: ...be ont one's boots...
bakegya
Ezt a nagylányt honnan penderítették ide?melyik bolsi ősanya fia-borja-vagy tán a református egyház küldte???A fideSS királyság orbánbunkócskáját megforgathatod babám,kaphatsz érte a felcsutkai akadémikuss képzőben egy aranylabdát is-de annak a magyar hazának , egy egész fiatal nemzedékre elég korosztályát akiket a munkanélküliség és jövökép hiánya kibaxott ebből a mi hegyek nélküli medencénkből orbánpopulista,nacionalista,rasszista erőszakpolitikájával az egoista teknősötök-nem az USA érdekképviselőjén kell számon kérned-az én nevemben semmiképpen ne tedd!!!
A MAGYAR TERMŐFÖLDDEL EGYÜTT A VIZET,LEVEGŐT-DE MA HOLNAP A NAPFÉNYT IS A MÉSZÁROSUNK NEVÉRE JEGYEZTETI BE A MAGYAR KURMÁNYZÓ-az ellen kalimpáljon FELSŐBBRENDŰ magyarkának LÁTSZANI VÁGYÓ BERNADETTKE!
Eriksson
Ez a cikk elég plasztikusan mutatja be az európai telepesek honfoglalását Amerikában.
vilaghelyzete.blogspot.hu/2013/11/a-legnagyobb-holokauszt-ami-foldon.html
Csizmás Kond
Nem kel parázni. Ez a Colleen Bell csak felolvasott egy levelet amit még megfogalmazni sem engedtek mert neki csak azt szbad mondja amit megengedne.Ő egy pénzen vett állást tart fenn külföldön ahol az a dolga, hogy habzó szájjal hirdesse a gazdái elvárásait mindez valami külügyi politikumba burkolva. Jó hogy elmondja mert így tudni lehet, hogy honnan fúj a szél.
..és nem kell mellre szívni, ezek a saját népükkel is ilyen szaralakok nem csak mással...mert korcs szedett-vedett társaság ahol csak a harács a közös mint a tetvekben.
Eriksson
@Csizmás Kond: Mekkora igazságod van, pedig a Colleen Bell képviselte USA-t és nem is a (bakegya éppen most sorolta fel milyen) fidesz irányítja.
Csizmás Kond
@Eriksson: Ez az a fajta civilizáció amelyik az étkezés után beleköp a tányérjába...
Egy diplomata nem köztéri szonoklatokkal kell kiharcolja az érdekeit, és aki azzal próbál az csak azért teszi mert másként nincs képessége.
karma1
@Január: 10.32-re: Nem hiszem, hogy Colleen Bell-nek lett volna sok penze, neki produceri multja van Hollywoodban, ezt valtotta fel a nagykoveti allassal...Ez legyen Obama legnagyobb gyengeje (vagyishogy a korteskedesert adjon Bellnek az Isten hata mogott egy nagykoveti allast), de ha nagyon belepiszkalsz, akkor ilyen alapon nekunk is van egy hulyegyerek frizuras marionett-babunk, aki futsal-buzi, igy aztan o meg a sajat futsalos haverjait ultette a barsonyszekekbe, szaktudas nelkul.
Bell asszony pedig NEM a sajat velemenyet mondja el, a "magyar emberek" ellen, hanem az orszaga allaspontjat, minden teren oket kepviseli. Ettol nagykovet.
TASzSz
Valóban! A magyar mint melléknév kisbetű mondat közben!!! A többi Netről összeollózott információ!
pistapapa
Ezt inkább egy fidesznyik írta álnéven.Azért gondolom ezt,mert normális ember nem mondja a politikai berendezkedésünkről azt,hogy demokrácia. Ahol az Alkotmánybíróságot,az ügyészséget,a bíróságot,a közmédiát,minden ellenőrző szervet saját politikusaival tölti fel az éppen hatalmon lévő párt,az nem demokrácia,hanem diktatúra felsőfokon.
karma1
@katalin70: 19.31-re: Ha annyira fuggetlenek vagyunk, akkor miert kuncsorgunk allandoan kolcsonokert Brusszelben az Unional? Elarulok egy titkot, Kedves Katalin70: lehet, hogy ez uj lesz Onnek, de Magyarorszag alairta az Europai Unio Alapokmanyat, ami alapjan mi unios TAGALLAM vagyunk, akinek a biztonsagaert a NATO felel, akar tetszik Onnek, akar nem... A fenenagy onallosagatol egy het mulva ehen fordulna fol, az tuti, mert annyi lenne az On jovedelme...
Eriksson
@TASzSz: Ez attól lehet, hogy háromféle magyar van. Úgymint Magyar, magyar, és a többi mélymagyar. Tetszés szerint behelyettesítheted a szavakat.
karma1
@izo: rossz valasz JAJMAR-nak... Latszik, hogy az "emuttotesfelev" neked termeszetes, hogy lopassal telik.
Eriksson
@karma1: Nocsak, Új-Zéland is uniós tag már?
dr. prédikátor
Ez a felsőizéi picha nem rokona véletlenül a nyugdíjvédő kapafogú selmeci gabriellának??? A levelet meg a skiccpali diktálta neki!!!
karma1
@human: 20.39-re: Huuuu, vazze, ezek nem cicoznak! Megnyitottam az oldalt, amit belinkeltel, es a vilagon semmit sem csinaltam, de az "orszag" megjelolesnel mar Uj-Zeland volt beirva, ELORE! Szoval erre aztan van penz, ilyen felso dettike-fele weboldalakat inditani uzemeltetni, kezelni,... Nem irtam semmit, mert azzal kezdtem volna, hogy a holgy eloszor is menjen el megtanulni a magyar helyesirast alaphangon, aztan hogy a valos valasztasi adatokat potyogje be a gepebe, satobbi...
Eriksson
@karma1: Légyszi, olvasd el figyelmesen. Ajánlom elsősorban Neked és a hasonló humorú elvbarátnőidnek:
www.life.hu/intim/20151027-visszataszitonak-tartjak-a-ferfiak-ezeket-a-dolgokat.html
karma1
@Eriksson: 22.10-re: Aki ott eloszor eroszakos volt Amerika felfedezesekor es elfoglalasakor, az az europai SPANYOL hodito volt, a marhanagy katolicizmusaval egyutt. Az indianok, egyeb oslakosok kiirtasa is fokent az o "aldasos" tevekenysegukhoz fuzodik...Hogy jon ennek a hulye nonek az agyaba az indianok irtasa a jelenlegi Amerikai Egyesult Allamokkal kapcsolatba? Hiszen az USA csak alig tobb, mint 200 evvel ezelott alakult meg a jelenlegi prezidencialis formajaban.
Ez a hulye lotyo meg utoljara May Karolyt meg az Utolso Mohikant olvasta - mert talan olvasni meg tud, de irni helyesen es fogalmazni meg plane nem.
A szamadatai sem pontosak, nem biztos, hogy ezzel elo kellett volna rukkolnia.
Az egesz iromany az uj propagandaminiszter otlete lehetett, tudod - uj sopru jol sopor...:o(((
TASzSz
@Eriksson: Ne fesd az ördögöt a falra, mert...
mariaberta
Mintavételre visszamehetett volna az ókorba is.
karma1
@Eriksson: Ne kostolgass, mert attetelesen ugyan, de IGEN! Ha jol tudom, II. Erzsebet kiralyno orszaga Anglia az Unio oszlopos tagja. Mi pedig Ausztraliaval egyutt koronagyarmat vagyunk. Mar kuldtunk onkenteseket a menekultekkel valo kapcsolattartasra. Foleg itteni sziriaiak mentek tolmacsolni. Ne kostolgass, kerlek szepen, ha nincsenek eszerveid...
Eriksson
@karma1: Ja. Közép és Dél-Amerikát a spanyolok és portugálok, északot az angolok és franciák osztották fel maguk között. És képzeld, Észak Amerikában is éltek indiánok. Irtották is őket tűzzel-vassal, bibliával. Aztán rabszolgákat hurcoltak be, hogy legyen ki dolgozzon. Azok utódaival sem bánnak kesztyűs kézzel. Látjuk nap, mint nap. S ez nem elég, távoli országok, nemzetek belügyeibe avatkoznak bele.
karma1
@Eriksson: Koszi a cikket, de szerencsere ez nem rolam szol, es nem is az elvbaratnoimrol...:o))) En meg eletemben nem tettem valakire csak azert megjegyzest, mert rossz ruhat valasztott, vagy eppen zsirosan log a haja, HA IDEGEN az illeto, mert ezt pletykanak es kibeszelesnek hivjak. De MINDaEN BARATNOM elvarja, hogy szoljak nekik, ha valami nem stimmel rajtuk, vagy eppen nem all egy ruha jol rajtuk, es ezt megkoszonik...:o))) A humorerzekem pedig kivalo, mindenki ertekeli ugy az angolnyelvu kornyezetemben, mint ahogy annakidejen otthon is ertekeltek.
Most ezt csak azert fejezzuk be, mert ez szemelyeskedes magasfokon, mindkettonk reszerol, es nem a cikkhez tartozik.
Nagyon orulnel, ha valaha is a barataim koze fogadnalak, nem is hiszed, mennyi elonnyel jar az! Legyen szep napod, mert pitymallik otthon...:o)))))
karma1
@Eriksson:" Mi nem vagyunk az Államok része, mi nem vagyunk egy országnak sem a része. Mi egy szuverén ország vagyunk, mi egy demokratikus és konzervatív nép vagyunk, akik nem fogják hagyni, míg élnek, hogy eltapossák őket."

Szerinted milyen ertelme van ennek a ket mondatnak? Foleg annak, hogy" mi nem vagyunk egy országnak sem a része."
Milyen orszag az , ami egy orszagnak sem a resze, MI VAN??? A tobbi baromsagrol mar emlitest sem teszek, mert annyira nincs ertelme, hogy az mar faj...:o(((
karma1
@Eriksson: Ez mind-mind a korai idoszakban tortent, Bell asszony pedig a ketszazvalahany eves USA nagykovete... Ne gyere nekem tortenelmi peldakkal, mert itt most mi sem, meg ez a felsobernadett vagy ki a fene sem emlitette, hogy viszont mi 150 evig torok uralom alatt voltunk, es Dzsingisz kan is atgyalogolt rajtunk, mert NEM ez a tema.
DE: Amerika igenis megmondhatja, hogy nalunk nagy a korrupcio, akkora, hogy amerikai nagy cegeket is meg akartunk kilora venni, csak nem sikerult, es ezert 6 embert kitiltottak Amerikabol.
Viszont a mi rendkivuli modon ertunk aggodo vezirunk a mai napig elsunnyogta ezt a kerdest, es nem hajlando figyelembe venni az ezugyben Ma.o.-ra kuldott tobb mint 2 eves levelezest sem. Pedig abbol kiderulne, mi az igazsag, de lehet, hogy abba ez az egesz kormany mar reg belebukott volna. Igy csak vida ildinek kellett az oszintesege miatt elhuzni a strategiailag fontos NAV elerol.
karma1
@Eriksson: Igen, kepletesen, termeszetesen...:o((( (Olyan dolgokat kerdezel, amit tudsz, vagy tudnod kene...:o)))
karma1
@Eriksson: Ha mar szegeny indianokat igy sajnalod es felemlegeted az USA-nak (? Meg mindig nem ertem, hogy miert nekik?), akkor szerinted mi volt az a baratsagos akcio, amit legnagyobb kiralyunk, Matyas kiraly muvelt a hires Fekete Seregevel? ("S nyogte Matyas bus hadat Becsnek buszke vara..."), mert mi olyan rohadt buszkek vagyunk a multunkra, hiszen ekkor volt legnagyobb Magyarorszag: 3 tenger mosta a partjait!
(Mert mi egy bekes nepseg vagyunk, az avarok meg maguktol haltak ki, amikor ideerkeztunk a Karpat medencebe...)
Eriksson
@karma1: Ez csak attól lehet, hogy olyan kritikus a világnézeted. Hogy mindenről van határozott nézeted. Hogy olyan széles látókörű vagy. Politikától kezdve a művészetekig, történelmen át az atomfizikáig. De főleg erkölcsi kérdésekben és mások kioktatásában vagy elsőrendű tehetség.
Eriksson
@karma1: Hát persze, az a gaz magyar sose fért a bőrébe. Ettől olyan ellenszenves minden világpolgárnak.
karma1
@Eriksson: Kosz az elismerest, bar tudom, hogy te ezt szarkasztikusan mondtad, de neked ilyen a "humorod" es kesz...:o))
Ha dolgokrol nem lenne hatarozott velemenyem, akkor nem tudtam volna egyedul megallni a labamon, tisztesseges embert nevelni a lanyombol, uj egzisztenciat teremteni a legalso lepcsotol mostanaig, ami mar megfelel egy nagyon jo eletszinvonalnak.
Konzervatoriumban erettsegiztem, belsoepiteszkent, textiltervezokent es uvegmuveskent dolgoztam otthon, most itt is ezzel kapcsolatos az uzletem: engedtessek tehat meg, hogy ertsek a muveszethez, es szerethessem is azt. Nekem kivalo szuleim, tanaraim voltak, imadtam olvasni, es egyetlen partnak sem voltam sohasem a tagja, - erre buszke vagyok, mert mindent magamtol ertem el, nem hatszellel... Az erkolcsi erzekem pedig az otthonrol hozott, konzervativ erkolcsok, jozan paraszti esszel kombinalva. Barkinek lehet utanam csinalnia.
Csak egyetlen olyan hsz-emmel szembesits, amiben barkit barmiben kioktattam. (Az, hogy visszaszolok, az csak annyit jelent, hogy nem hagyom magam "agymosni", foleg nem hiteltelen emberek altal, akiknek csak a penz az ur...Varom a csunya kioktato hsz-emet... Ha talalsz ilyet, akkor bocsanatot kerek erte, DE CSAK HA JOGTALAN VOLT a velemenyem...
rugacs
@karma1: az olyan ország, amely nem része egy másiknak = szuverén! Nem gyarmat, mint a tietek. Önálló. Ha ezeket a szavakat nem érted, gondolj arra, amíg a szüleiddel éltél, laktál, ők beleszólhattak az életedbe, ők irányítottak, mikor elköltöztél tőlük, már önállóan dönthettél a sorsodról. A szuverén ország is ilyen. A gyarmat meg mint a szüleivel együttélő vénkisasszony...
karma1
@Eriksson: Te is nagyon jol tudod, hogy nem CSAK a nyughatatlansagunk miatt utalnak mindenhol - de a rebellis magatartasunk sehol sem segit a beilleszkedesbe. A "kivagyisag" ratartisag tulzasba vitele nem elony sehol sem.
De sajat tapasztalatombol mondhatom, barhol jartam a vilagban, kizarolag magyar akart lehuzni, trukkozni velem, nem az, akinek az orszagaban voltam vendegkent.
Az igazi szintiszta magyar mar nem is letezik, hiszen a tatarjaras utan keveredtunk mi mindenkivel, aki erre jart, mert kulonben mar reg kihaltunk volna. Ezert is olyan jo a magyar verkeveredes, mert mindenbol a legjobb egyesult a genjeinkben, nem maradtunk hulye belterjesek, nem degeneralodtunk el. Nekem nincs rossz velemenyem a magyarokrol, keves ilyen klassz nep van, de most eppen az a par ember jutott hatalomra, akik a magyar elelmesseget, trukkozest a sajat erdekukben hasznaljak fel, nem pedig a magyarsag es Magyarorszag elorejutasara.
izo
@solidedge: Csak magadról beszéljél, mert ehhez nekünk semmi közünk nem volt.
Eriksson
@karma1: Remek ember lehetsz amúgy, de nem vagy felsőbbrendű, csak egy messzire szakadt hazánk lánya. Amit elértél az tiszteltre méltó, lehetsz rá büszke, de nem jogosít fel, hogy mindig mindent és mindenkit magas lóról kezelj.
Egyébként szinte minden hsz-od kioktató és provokatív, kivéve ha éppen az elvbarátnőidet akarod bevédeni. Lehet, hogy észre sem veszed...
karma1
@Eriksson: propeller.hu/itthon/3167657-nyilt-level-felso-bernadettnek

Ezt a cikket nem en jegyeztem, es csak most olvastam el, a mi kis pengevaltasunk utan.
Talan egy ferfinak jobban hiszel, mert talan neki lehet joga az, ami nalam hatrany: nevezetesen a hatarozott velemenyem dolgokrol . Zsebesi Zsolt, egyebkent kivalo , hiteles ujsagiro
Eriksson
@karma1: Kizárólag a Magyar trükközött veled. Értem.
Az a magyar húzna le aki éli mindennapi életét, dolgozik, gyereket nevel, adót fizet, akinek se pénze se ideje a Dunán hajókázni, a Várnegyedben fagyizni, a Belvárosban hamburgerezni, koncertekre, képtárakba járni? Vagy az a Magyar, aki mindezeket működteti?
Eriksson
@karma1: Minden nézőpontnak meg van a maga igazsága. Attól függ, melyik oldalról nézzük.
Én, ha szemben középen állok azt mondom, hogy egy amerikai nagykövet nem kompetens kioktatni egy tőlük (állítólag) független országot.
karma1
@Eriksson: Nincsenek nagybetus magyarok, csak magyarok vannak. Akkor nem ertetted meg pontosan, amit irtam: amikor kulfoldon voltam, akkor kizarolag magyarok akartak trukkozni velem.
Egy magyar csaj peldaul, aki egy utazasi irodaban dolgozott, de 40 eve el kint , es csak a repjegyet kellett volna kiallitania Ujzelandra, amit ki is allitott, de olyan utvonalon, hogy eloszor New Yorkbol haza kellett volna jonnom Londonig, es onnan vissza az Allamokba, es Los Angelesen keresztul utazva. Gyozkodott, hogy csak ez az utjuk van, es ez a legolcsobb. (15 eve 3200 USD-t kert). Kicsit elhultem, mondtam, hogy majd visszajovok, mert ezt at kell gondolnom, nem hiszem, hogy eloszor Europaba, majd vissza kene utaznom, mert 4 napig tartott volna igy az ut, 40 ora ebbol csak a levegoben. Ja, es azonnal ki kellett volna fizetnem egyosszegben, mert ez a szabaly! Masnap visszamentem, es ez a csaj nem volt bent, hanem egy amerikai srac kerdezte, miben segithet. Mondtam, hova szeretnek eljutni, es 10 perc mulva megvolt az utvonal, repulotarsasag, 1880 dolcsiert, normal uton, es raertem az utazas elott egy hettel befizetni a teljes osszeget, csak 10 %-ot kell azonnal, a lefoglalasra. Na, ezt akkor hogy iteled meg? (Ez csak egy eset, a tobbi sem ide tartozik, nem farasztalak vele)
Eriksson
@karma1: Ez egyedi eset lehet, peched volt. Lehet, hogy a kiscsaj első munkanapját töltötte és fogalma se volt más lehetőségekről, csak amit a GPS diktált neki.
Az ilyen esetek nem a magyarokat minősítik, csak azt az egy alkalmazottat.
karma1
@Eriksson: Meg mindig nem mondasz peldat, pedig jo lenne...:o)) Nem vagyok sem felsobbrendu, sem lekezelo, erdekes, hogy ezzel a szoveggel kizarolag Te jossz nekem, senki mas. Mondd, nincs benned egy kis kisebbsegi erzes? Frusztracio? Nem bantasbol mondom, de nagyon ugy tunik...
Kulonben pedig ugy erzem, hogy annak ellenere, hogy nem vagyok neked szimpatikus, rengeteg idot es energiat forditasz ram es a hsz-emire.
NE TEDD! Ha ugy erzed, hogy en negativ vagyok, akkor egyszeruen csak ugord at a hsz-eimet, ne erdekeljen, kinek mit irok, hidd el, nagyon sok problematol megkimelheted magad. (Kulonben 4-es fokozatu prananadi -tanito- es gyogyitomester is vagyok, rengeteg emberrel foglalkozom onkenteskent itt is, foleg betegseg utani rehabilitacios negyszemkozti beszelgeteseken...Tenyleg: ne figyelj ram, senki vagyok, vedd ugy, hogy lekezellek, lenezlek, pfuj, nekem semmi se jo, sot, ki is oktatlak, mikor ugy latom jonak: NE FOGLALKOZZ VELEM, mert nem erdemlem meg, igy jo sok faradsagot, idegeskedest, bosszusagot megsporolsz magadnak. Tedd ezt, es mindjart egy problemaval kevesebb lesz az eletedben! En is azt teszem tehat, igy ez volt az utolso hsz-em hozzad, OK?...:o))) Legyen bekes, jo idotoltesed ezen az oldalon, elj nyugodtan, kiegyensulyozottan a magad valasztotta kornyezetben, mert ez a legjobb, amit tehetsz!...:o))) Szia!...:o))))
darwin
@Butautáló: Az a legrosszabb,hogy 9 hozzászólónak tetszett,hogy ön /,bár még nem tett ilyet,/ milyen módon vágna szájon egy hölgyet a véleménye miatt.
Vosztok
@justhpeter: "Remélem, hogy a hölgy biztonságban odaért a legközelebbi sürgősségi ellátáshoz."

Én biztos vagyok benne. Rendőrségi felvezetéssel, plusz a diplomatáknak járó soronkívüliség. Nem hiszem, hogy bármi gond lehetett volna.
Aki Én
A szekta ereje. Ez ugyan az a kategória, mint az imalánc orbánért.
,,Felső Bernadett vagyok, egyszerű Magyar állampolgár"
Ezzel a hat szóval tökéletesen egyet értek. Már ha valóban úgy hívják a ,,szerzőt". Ami biztos, tényleg egyszerű. Hogy valaki ennyire figyelmen kívül hagyja egy szöveg tartalmát, mondanivalóját, hogy ennyire ne értsen belőle semmit, az egészen ijesztő.
Tulajdonképpen ezen az alapon senki a világon nem mondhatná ki, hogy ,,emberi jogok, korrupció, demokrácia, sajtószabadság...", mert mindenkinek van vaj a füle mögött. Engem cseppet sem érdekel az USA, meg az indiánok, mikor a saját kormányomat kell megítélni. Nem attól van hazánkban kupleráj, hogy ezt kimondja az USA nagykövete vagy nem.
Mondjuk, hogy egy darab indián sem él már a földön. Akkor nálunk nincs korrupció, nincs, ferdítő kormánypárti média, nincs harácsolás, nincs herdálás, nincsenek ferdített, hazug statisztikák?
Az ilyen felső bernadett félék teszik lehetővé, hogy ez az ország teljesen tönkremenjen, és még van pofája a többség nevében butaságokat közzétenni. Tényleg semmi kedvem ezen nevetni.
katalin70
@JAJMÁR: Kedves Jajmár! A függés természetesen elkerülhetetlen, még a mindennapokban egyénenként is függunk sok-sok tényezőtől. A függés minősége,mélysége,az alárendeltseg oka,nagysága, a viszonylagos önkéntesség, és az, hogy akitől függunk, mennyire tudja a tanácsait,elvarasait valós erkölcsi alapokra helyezni(tudom,hogy naivitás, de erkölcs nélkül nincs normális emberi élet), ez a nem mindegy.
perfekt
Minden erővel szemben-fellép egy ugyanolyan nagyságú de ellentétes irányú erő .Ezért--a komment alaphangja,nevezetesen,a tiltakozás a politikusnő durva beszólásai ellen,az abszolúlt helytálló.Még a példák is, mert ahol a felsoroltak előfordulnak, plusz(menekülő néger embert hátba lőni-- másikat,elfogni ,és a földön megölni, elfogott vietnámi katonát elfogó ami tisztnek kapásból főbe lőni stb) azoknak,nincs kompetenciája másokat kioktatni morális kötelességekre-azzal a szóval,hogy odaát aggódva szemlélik hazánk európaiságát.Legyen más országban-bármilyen "színű " kormány,egy nagykövet nem tehet ilyen megjegyzéseket. Ráadásul a Corvinusban-hazánkat barátnak nevezte-mert milyen jól szolgálják katonáink-Afganisztánban-a közös NATO küldetést.Ez azután, fontos dicséret,jogkövető szereplőként.
Eriksson
@karma1: Na látod, ezzel a hozzámszólással megint provokálsz. A közös társalgásaink mindig úgy kezdődnek, hogy leírok valamit, Te annak az ellenkezőjét állítod. Én próbállak ennek ellenére meggyőzni, de az sosem sikerül. Ekkor előveszed a narancsködös elméleteddel, s miután még mindig nem érzed, hogy egyetértenék veled, jössz a sértődött kifakadásaiddal. Veled nem is lehet beszélgetni, csak bólogatni, mert hamar szájba
vered az ellenkezőt.
katalin70
@karma1: Kedves Karma1!Igaza van,egyértelmű.De a függetlenségunk vágya, a körülményeket figyelembe vevő lehetőségeket a viszonylagos önkéntességre azért kapásbol nem dobnam a szemétbe!Ne adjuk meg magunkat csak azért, mert aláirtunk dolgokat!A trianoni szerződést is aláirtak,mégsem tudják sokan elfogadni!
Butautáló
@darwin: Biztos voltam benne, hogy előbb-utóbb rálépek egy feminista fűkörmére...
Engedtessék meg nekem, hogy tízünk nevében válaszoljak. Ön figyelmen kívül hagyott néhány tényt! A "tetszikelők" nagyobbrészt hölgyek, az egész szösszenetet feltételes módba írtam, igyekeztem némi humort, szarkazmust és iróniát belecsempészni. Ön természetesen csak a pofon tényét olvasta ki belőle, jó, szemellenzős feminista módjára! Megteheti! Egyszerre tíz embert minősített nőverővé az egyéni véleményével. Ezt is megteheti! Én meg tisztelettel, 45 fokos ívben szarok a véleményére, mert úgy megy a legmesszebb! Ezt meg én tehetem meg!
JAJMÁR
@katalin70: 09:27 Köszönöm, hogy reagáltál, vártam.
Amiket írtál, elfogadom, de kérlek, helyezd rá a mai magyar politikára.
"erkölcs nélkül nincs normális emberi élet" - írod.

Jellemző, hogy ha valaki szól, figyelmeztet égető hibáinkra, azonnal hibát keresünk abban, aki figyelmeztet. Mi lenne, ha első körben megvizsgálnánk, hogy jogos-e, így van-e? (A saját érdekünkben.)

Sajnos én úgy látom, hogy igen. Meg lehet sértődni, de attól nem leszünk "erkölcsösebbek".

Sokan kifogásolják, hogy milyen alapon szól bele egy másik ország...
nos, NATO tag vagyunk, de tudjuk, hogy ennek a gerincét - pénzben és kaktonai erőben is - az usa adja. Sajnálatos, de az orosz és az usa viszonya hidegebb, mint valaha.
(Ezt nem akarom részletezni, nézz utána.) Mo. pedig, egy tagállam, eléggé próbálja "megülni mindkét lovat", ha nagypolitika szintjén nézzük, le se írom, mit jelenthet.
(Putyin: megértjük egymást - mondta Orbánra)
Szóval kéretik jobban belegondolni, és nem felcsattani. Minden, mindennel összefügg, az ország szuverenitása kb. addig terjed, egy hasonlattal élve: mint az egyén szuverenitása a másik emberrel szemben. Nem árthatok neki csupán azért, mert "szuverén" vagyok.
Amerika pedig túl erős hozzánk képest, még akkor is, ha gyengülni látszik, és csak a hülye kezdi húzogatni az oroszlán bajuszát. Pláne értelmetlenül. Jogosan feltételezik tehát, hogy emögött van hátsó indíték, hiszen időnként "húzogatjuk az oroszlán bajuszát".
Csak remélem, hogy érted, mert ennél világosabban nem írom le.
Vosztok
Pofa kell ám ahhoz hogy ez a nő emberi jogokról, meg demokráciáról beszéljen. Ahhoz a nációhoz tartozik, amelyik kiirtott egy kontinensnyi népet. A Wounded Knee- nél védtelen nőket gyerekeket lemészároló katonáit nemzeti emlékparkba temetve hősként tartja számon, és törvénnyel védett nemzeti lobogója ugyanaz mint ami alatt ezek a "hősök" gyermekek nők, fegyvertelen öregek tucatjait ölték le. Elnökei, kongresszusai, kormányai cselek, hazugságok sorozatával, zsarolással és erővel kikényszerített, "szerződéseknek" nevezett diktátumokkal lopták, rabolták, bitorolták el az indiánok földjét. ÉLETTÉR (nem ismerős a szó? németül lebensraum.) kellett nekik. országának egész állami léte, gazdasági ereje a rasszizmusból ered. "A halott indián a jó indián..., only white...". Az erősek arroganciájával ezen felfogás élharcosáról nevezte el fővárosát. Az őslakosokat állatok módjára gigantikus koncentrációs táborokba, rezervátumba zárták, majd amikor már szinte teljesen kipusztultak elkezdték támogatni őket, hogy láthassa világ az ő fene nagy demokrata voltjukat.

De mi is az a demokrácia?
Pár tucat (többnyire jogot végzett) ember a saját csoportérdeke szerint határozza meg, hogy mit kell a jognak elfogadni, mi legyen a törvény többségnek aszerint élni. Ráadásul ezt periodikusan csereberélve. Ez nem egyéb, mint a diktatúra egy szűk csoportra "tökéletesített" változata, csak annál sokkal drágább és sokkal igazságtalanabb.
Ha ez a demokrácia, ez a jogállamiság, akkor a demokrácia, a jogállamiság társadalmi rendszerek legalja. Semjénkeltető.

Tudni kéne, hogy mi is az igazság! Mert az sokféle lehet.
Közmegállapodásokon, és/vagy erő alapján diktált, hiten alapuló normák, szabályok vannak, amelyek koronként, népenként, hagyományonként, szokásonként eltérőek.
Mindig az erősebb mondja meg, hogy mi az "igazság". Így lehet "igazságos és "szükségszerű" akár emberek tízezreinek elevenen történő megsütése - lásd: Drezda -, törvények utólagos felülbírálása -, és hirtelenjében...
Vosztok
...hozott, addig nem létező törvények alapján emberek legyilkolása - Nürnberg.
Az igazság tehát nem egyéb, mint puszta erő. Az akaratunk másokra történő rákényszerítésének képessége. ha az amerikai polgárháborúban a Dél győz, ma a rabszolgaság elfogadott, a rasszizmus pedig kötelező lenne. Az igazságot a háborúk kimenetele határozza meg. Erkölcs, törvény? Frászt! Puskák, és bombák! Akinek ebből több van, az mondja meg, hogy mi az erkölcs és a törvény. Hogy mit szabad, és mit nem. Mindig így volt, és ezután is mindig így lesz.

Tehát:
Tisztelt Bell Nagykövet Asszony!
Önnek tökéletesen igaza van!
Yoda69
Mennyit keresnek a fideSSes bertollnokok?
világlátó
@JAJMÁR: Lám mekkora vihart kavart a nagykövetasszony, pedig csak szelet szeretett volna vetni. Azt is egy egyetemi hallgatóságnak, akiről feltételezte, értik, megértik, ha nem egészen majd értelmezik a mondanivalóját, amit a nagykövetség munkatársai, az USA külügyminisztériuma és ki tudja még kicsoda állított össze a nagykövetasszony számára.
Világosan látszik miként reagál erre az érdeklődő, vagy csak a felszínesen tájékozódó, vagy a zsigerből útálkozó, magyarságában sértett állampolgár.A pocsolyába dobott kő tipikus esete ez. A pocsolya az bezzeg nem zavaró. A kő sem, de ha azt egy idegen dobta, az felháborító./ jut eszembe, a korai amerika népe honnan is vetődött az amerikai földrészre? Nekem olyan olvasott emlékeim vannak, mint ha Európából özönlöttek volna oda az indiánok földjére. /Végtelenül lesújtó az a sok hozzászólás, amit itt most olvasni lehet. Általános tükörképe, újjlenyomata a mai magyar társadalom szellemi, erkölcsi állapotának. Én ezt most mondhatom, írhatom, mert én is egy kicsiny része vagyok ennek, mert ide születtem, itt élem a mindennapjaimat, itt fognak eltemetni a gyermekeim.Én tehát megszidhatom a hozzám hasonló magyar állapolgár társaimat ezért a mérhetetlen ostobaságért, amit itt összehordtak, tisztelet azon kivételeknek, akik itt megpróbáltak szelidíteni vad gondolatokat és azoknak is tisztelet, akik látva ezt a borzalmat, egy szót sem voltak hajlandók írni ide Én nem tudtam tűrtőztetni magam, de bízom abban, ezért nem fog kitagadni ez a sok útálkozó, gyűlölködő, értetlen. Azért bízom ebben, mert én is és sokan még itt éppen hozzájuk szeretnénk szólni a csendes, békés szavainkkal, még véletlenül sem kioktató stílusban. Előbb elolvasni, aztán talán még egyszer, ha nem világos akkor kérdezni, aztán beszélni róla, napokon át gondolkodni, vajon miért mondta? miért éppen most? kinek mondta? a kormánynak? vagy az ország népének? van erre valami alapos oka? milyen alapon tette ezt ? ez volna a szövetségesi, baráti kötelessége?
És így tovább.
karma1
@katalin70: Koszi a valaszat, Kedves Katalin70, de azt hiszem, nekunk az Uniobol csak hasznunk van, amit a jelenleg regnalo gazdasagi vezetok gondosan titkolnak, ugyanis kiderulne, hogy az Unionak koszonheto nagy multik, (Mercedes, Suzuki, Hankook, stb) cegek ittlete nelkul Magyarorszag es az o stadionepitesbol megelo gazdasaga egy het alatt kartyavarkent osszedolne. Ezert orban latszolag nekimegy nagyhangosan az Unionak, a masik oldalon meg csondben sundorog az unios hozzajarulasokert, amiket gyorsvonati sebesseggel beletom a stromanjaiba, jelenleg meszarosba es vajnaba, akik a kovetkezo jarattal mar mennek is Svajcba, Panamaba, a fene tudja meg, milyen adoelkerulo, offshore cegekben viragzo orszagokba, es ott igyekszenek elhelyezni a nagy penzeket, gyujtogetni arra az idore, ha valaki kitorne a nyakukat, es menekulni kene az orszagbol... Ez van... A Trianoni Paktum bizony mar akkor igazsagtalan volt, mikor alairtak a nagyhatalmak, de mi mindket haboruban a rossz oldalon alltunk, es most is arrafele tartunk, ha ki akarjuk magunkat huzni a NATO-bol csak azert, hogy putyin kebelebn talaljunk menedeket. (Aki mellekesen szepen irtogatja az ukranokat, karpataljai magyarokat, meg akit er...:o((((
JAJMÁR
@karma1: 10:51 Lényegretörő, jó kis hsz. :)
karma1
@Yoda69: Szerintem jo sokat, plane, ha szotagszamban fizetnek erte...Mar csak attol kapok fraszt, hogy ez a hulye ujsagiro ezt a formedvenyt ilyen cimmel teszi kozze, amivel a sajat tudatlansagat is leleplezi: Az Isten szerelmere jusson mar el mindenki tudataba, de legfokepp ennek a hulye firkasznak az agyaba, hogy az USA csak alig tobb, mint 200 eve letezik, es akik kiirtottak az indianokat, azok a SPANYOL, vagyis EUROPAI hoditok voltak, es ok hurcoltak be maguknak a feketeket is Afrikabol, rabszolganak. Tehat az egesz eszak-del harca , majd a rabszolgafelszabaditas is az elso, EUROPAI , MELYEN KATOLIKUS (eroszakkal hitterito!!!) SPANYOLOK VOLTAK!
Colleen Bell mostani Amerikajanak a vilagon semmi koze sincs , elobb emlithette volna ez az idiota firkasz a Ku-Klux-Klant, mint rasszista gyulekezetet, mint az indianokat 400 eve irtogto spanyolokat! Mar faradt vagyok ennyi hulyeseget olvasni, meg fuggesrol , gyarmatositasrol, egymas belugyeibe valo beleugatasrol olvasni...
karma1
@JAJMÁR: Koszi, de mar nem birom tovabb, ez az emberi korlatoltsag felelmetes... Es ha belegondolok, akkor az otthoneloknek a baj eseten ILYEN egyenektol is fugg az elete. Es a vicc az lesz, hogy azok, akik ezen az oldalon most balosok, jol atgondolt vagy eppen kicsit indulatosabbak, de orban ellen vannak, azok gondolkodas nelkul fognak azokon segiteni, akiket a sajat hulyeseguk, orban-imadatuk fog a vegso bajba sodorni...
Mert en is segitenek , sztem Te is, gondolkodas nelkul, ha valaki bajbajutottat latnal... Azt hiszem, ettol vagyok mar faradt... Es attol, hogy megrobaljam atadni azt a tapasztalatot, hogy lehet maskepp is elni, nyugalomban, bekeben, adot fizetve, torvenyeket betartva, es ugy, hogy az allam nem akar ratelepedni kivul-belul a szemelyemre, a vagyonomra... Vannak, akik ezt latjak, belatjak es megertik, vannak, akik kioktatasnak, lenezesnek veszik, pedig ez az a dolog, ami a legtavolabb all tolem,...;O((( Legyen szep napod, errefele gyun az eccaka...:o(
Yoda69
@világlátó: Ne dolj be a levelnek.
Az Felso Bernadett nevu szemely egy fideSSes bertolnok. Pontosan olyan fizetett troll, mint akik az MSZP elott leadtak a valasztasi ivet a vasarnapi zarvatartas nepszavazasarol, kizarva igy ismet egy partot hogy elindihatssak a kezdemenyezest.
JAJMÁR
@világlátó: 10:43 Még szerencse, hogy hozzászólsz a témához, a valóban bölcs és nyugodt szavaiddal. A szemléletes leírásodat különösen értékelem. (A pocsolya és a kő viszonya jó párhuzam a helyzetre.)
Az indiánok kiirtását felróni a mai Amerikának, pláne a nagykövetasszonynak, nem releváns. Nincs olyan nép, amelyiknek ne lenne a múltjában súlyos és felróható esemény, de mint írod, Amerika népessége is nagyrészt Európa népességéből áll.
Persze, én sem tudom, hogy miért mondta a nagykövetasszony és miért éppen most, csak sejtéseim vannak. Egyértelmű, hogy ez a megnyilatkozás több annál, mint az ő személyes véleménye. Ez Amerika kormányának a véleménye.
Az biztos, hogy a magyar emberek sokszor számonkérik a más, nagyobb, fejlettebb országokon, a bele nem avatkozást, aztán meg a beleavatkozást a mi belpolitikánkba. Ha változást szeretnének, de nem tudják elérni, akkor segítséget remélnek, ha pedig elítélő a vélemény, akkor megsértődnek. Szerintem pedig a vélemény még nem beleavatkozás, de ha a belpolitikai események nem maradnak a határokon belül - ahogy nem maradnak, ez látszik -, hanem az érinti más országok fejlődését, rendszerét, biztonságát... bele fognak szólni, akár tetszik nekünk, akár nem és megérjük még, hogy nem csak véleménnyel. Nem miattunk, hanem saját maguk miatt.
JAJMÁR
@karma1: 11:15 Jó pihenést, és szép álmokat :)
dr. prédikátor
Érdekes hogy a fütyi-sz nyaloncok és a mélymagyarok hogy fel vannak háborodva ha valaki a pofájukba mondja az igazságot!!!Én se vagyok odáig Amerikáért de valaki végre kendőzetlenül elmondta az igazságot!!!lehet háborogni rajta , de az igazság néha nagyon tud fájni!És most a nagykövetasszony a fütyi-sz és hívei elevenére tapintott!!!Bár amennyi eszük van valószínű fel sem fogják!!!
karma1
@Yoda69: @világlátó: Nem Ti, de altalaban engem azzal vadolnak, hogy olyan dolgokba szolok bele, amihez semmi kozom, mert nem itthon elek. De azert elmondom, hogy akik elvakultak, es nem latjak a fidesz gazsagait, es itt hirdetik az iget a fidesz mellett, ebbol az esetbol eszreterhetnenek: A legjobb baratnom, aki jelenleg is a IX keruletben el, eloadomuvesz, igy ismeri az onkormanyzatot is, O meselte, hogy amikor a IX. ker.-i onkormanyzati valasztasok voltak, es a nagyon nepszeru, am nem fideszes Gegessy biztos nyeresre allt, es mar csak kb. 1 ora volt hatra a szavazasi idobol, a semmibol erkezett 3 minibusz, es abbol az emberek betodultak a szavazohelyisegbe, es Gegessyt legyozte a fidesz-es kepviselojelolt, aki szorosan Gegessy mogott volt, de enelkul a "tamogatas " nelkul 7 szavazattal lemaradt. Igy viszont 19-cel nyert. No comment.
Hol csinalta volna ugyanezt Gyurcsany?
karma1
@JAJMÁR: Koszi, Neked meg szep napot...:o)))
Yoda69
@karma1: Es meg mennyi ilyet lehet sorolni.
Ezert illegitim a fideSS kormanya
karma1
@Yoda69: Na igen: ezt kene valakinek kimondani vegre, es azonnal cselekedni is, hogy ne igy legyen, hogy ne lehessen tovabb igy...:o((((
Vosztok
@karma1: hazugságnak hazugság volt, de nagyon gyenge. Tudsz te ennél jobbat is! :-)
Szavazatszámlálás csak az urnabontást követően kezdődhet. Az pedig a szavazás befejezése után van. Addig senki nem tudhatta, hogy ki vezet és mennyivel.
Yoda69
@karma1: Sajnos nincs aki cselekedne, es annyira torzak az eroviszonyok, hogy ha lenne is nemigen tudna mit csinalni. Szerintem ez is motivalhatta a nagykovet asszonyt. Jokor idozitett, meg van ket es fel a valasztasokig. Most kell elkezdeni utni a fideSSt. Ujra elo kell venni a regi lemezeket, amiket a menekultvalsag vagvaganyra vitt.
Az egyik legjobb ilyen lemez az USA-bol korrupcio miatt kitiltott fideSSesek nevsora.
karma1
@Vosztok: Asszem, mi nem ismerjuk egymast, tehat nem tudhatod, hogy en mit tudok...:o)) Legalabbis Vosztok neven nem... Viszont a stilusod nagyon emlekeztet tivoliera...

Nem baj, en allitok valamit, ami megtortent, Te allitasz valamit, amit Te gondolsz... A tenyen nem valtoztat, se Te se en,... Ennyi...
karma1
@Yoda69: Amirol melyen fognak hallgatni, ... El sem tudom kepzelni, mivel lehetne kiugrasztani a nyuszit a bokorbol...
demokrata60
Én meg azt üzenem ennek a Felső Bernadett nevű valakinek, hogy menjen már be egy könyvtárba és kérjen valami olvasnivalót a demokráciáról, majd meglátja, hogy milyen nagy a különbség Magyarország és más országok között.
Vosztok
@karma1: Tudom hogy mit tudsz. Hazudni!

Volt itt pár nickem ami alatt ki lettem tiltva, de tivoli nem én voltam.
Csizmás Kond
@Horizont: Mindig értékeltem a képzelőerődet...most is, és főleg azt, hogy sikerül mindig úgy átértékelned a mondanivalót mintha te írtad volna...:)
...tudod kiről gondoltam ezért nem kell részletezzem és külön értékelem, hogy mindig ugyanarra gondolunk csak más-más személyek alakjában...:)
Lepényleső
E levél első ötödében annyi az igaz,mint mozdonyfüttyben a lírikus dallam,tehát végig sem olvastam.
dr Feco
@Lepényleső: az üresfejűek, az ostobák soha sem hisznek a gondolkodóknak, különösen akkor nem,
ha azok olyan valóságról beszélnek, amiről ők semmiképpen nem akarnak tudni.
magyaridok.hu/ahelyzet/retteges-az-ures-fejektol-71407/
dr Feco
@justhpeter: Európa jelenleg gazdag és gyenge,
mellette, az üresfejű liberális, zöld, baloldali alkalmatlan, ostoba, nemzetellenes merkel féle vezetők,
ez pedig a lehető legveszélyesebb kombináció az EU-nak és egész Európának. www.thehungariantimes.hu/thetimeshirolvasas.php?id=1360&n=54762
Szeparepa-
Az emberi mélyostobaság nem ismer határokat... akkor meg USA vágjon vissza a középkori ősmagyar kalandozásokkal?
Butautáló
@dr Feco: Inkább olvass Benedek Eleket! Az a Neked való!
karma1
@Vosztok: Ugyan mondd mar meg, hogy miben hazudtam, rendkivul kivancsiva tettel! Egyebkent pedig nagyon rosszul veszi ki magat, hogy valaki hazajar egy oldalra, mint egy kisertet, es rogton mindenkit [email protected], viselkedj egy kicsit kozossegien, es a cikkel legyel elfoglalva, ahogy itt mindnyajan tesszuk...
A kitiltasaidrol pedig nem en tehetek, en az eletben nem tiltattam ki senkit, a hatbatamadas nem a kenyerem.
Hazugnak nevezni valakit, akit nem is ismersz, ez pedig egy rendkivul eros, igaztalan megnyilvanulas, a gyengek fegyvere. Vegyel vissza, mert - nem miattam es NEM altalam, de megint repulsz, mint a Vosztok... (ja, epp ezert a neved jo valasztas volt...:o)))
alte trottel
@Eriksson: A dyslexia ma már kezelhető. És egyéb problémákra is van megoldás, bár az bentlakásos. Lásd: Frim Jakab (www.nyest.hu/media/a-hulyeseg-tortenete.png?large)
Eriksson
@alte trottel: Bocsi, ezt nem tudtam, de kösz a felvilágosítást. Most már értem, hol töltöd a szabadidődet.
A kérdésemre nem válaszoltál, hogy miből vesszük ki a felsorolt országokat, holott ez lényeges lett volna a válaszom szempontjából.
alte trottel
@Eriksson: Nyuszómuszó, ez a "frappáns visszavágás" már az óvoda középső csoportjában is nyomorúságos! Ha nem vagy képes valami, legalább középsúlyos debilek szintjét elérő válaszra, akkor inkább kussolj, azzal kevésbé égeted magad.
troppauerhumer
Most is mi történt?
Az amerikai személyiség nyíltan, köntörfalazás nélkül őszintén beszélt a problémákról, erre föl jön megint a mihígmélymagyar kappankommandó, amely ezúttal megint a náciribanc jobbik "szoknyája mögül" szidalmakat szór az amerikai nép képviselőire, ahogyan azt még Horthy-Rákosi is megirigyelhetné.
Mindez annak is igazolása, hogy a magyarországi jobboldal diplomáciája örökös kudarctörténet; még a legügyetlenebb román diplomata is két nagyságrenddel hatékonyabban képviseli nemzete érdekeit, mint a legkiválóbb a FideSSnáciribancjobbikosok közül… Márpedig diplomáciai butaságokat tartósan elkövetni igen súlyos árat jelent majd a jövő nemzedéke számára. Sokak szerint persze a náciribancjobbik eleve a magyarság eloroszosítására tesz föl mindent, vagyis szerintük ellenérdekelt a magyarság nemzeti ügyeivel szemben.
Így persze már érthető a papagájkappan-kommandó badar szövege.
Ezzel a mihígmélymagyar népséggel és az félhülye ájult szavazóival SOHASEM lesz ebből egy normális ország.
El kellene fogadni azt a tényt, hogy az orbánszekta nem jobboldali, nem keresztény, nem polgári vagy nemzeti, hanem szimpla populista-demagóg zsákmánypárt.
A populista halandzsával szerzi a támogatást, és a szerzett pénzzel tömi a kegyenceit, közben az országrablás akadálytalanul folyik tovább.
Aki pedig szót emel a végtelen korrupció, a közmédia egyoldalúsága, és a többi ellen, azt ahogyan a mellékelt ábra mutatja, mindennek lehordják.
Van itt nyomozó szerv, Polt Péter vezeti.A nagykövet nem fogja elvégezni helyette a munkát.A nagykövet csak közli, hogy bármennyire is korrupt a kormány, az USA azért nem hülye, hogy ne tudnák, mi történik.
Sose tértek észre.
Ez az ország a süllyesztőbe került az orbáni vezetés alatt mind erkölcsileg, társadalmilag és anyagilag egyaránt, mindössze a FideSS gazdagodik
Menjetek vissza ba+ legelteni az őshazába, arra talán még jók vagytok.Nem megy ez nektek itt Európában, csak tányérnyalónak vagytok jók ott is.
Seggem verem a földhöz a...
troppauerhumer
@Január: Derág a Baro,...gügye,hogyis mondta Hofi?..előbb tájékozódni aztán futni..heheee.
Akkor segítek :

"Diplomáját kitüntetéssel Édes Briar College egy főiskolai diplomát a politikai gazdaságtan, kettős nagy a politikai tudományok és a közgazdaságtan." (Forrás: angol nyelvű Wikipedia)

Ha neked ez nem elég ahhoz, hogy valaki nagyköveti pozíciót vállalhasson, akkor elég fura világban élsz.

A korrupció pedig azt jelenti, kis tudatlankám, hogy olyan esetekben, amikor egyenlő feltételekkel kéne elbírálni eseteket, jelentkezőket vagy pályázatokat, a bíráló ellenszolgáltatás fejében jogosulatlan előnyben részesít egyes embereket. Lásd pl. anno Simicska nyert mindent, most meg hirtelen semmit, ami ékes bizonyíték az állam korrupt működésére. Nagyköveti pozíciókat viszont evidens módon nem közbeszerzási eljárásban vagy pályázati úton osztogatnak, ahogy a kedvenc segged birtokosa, Orbán Viktor sem pályáztatja meg a miniszteri posztokat, amikor kormányt alakít vagy átalakít. Ez bizalmi kérdés, és ez így is van rendjén.

Máskor akkor szólj hozzá, ha átgondoltad, hogy mit akarsz leírni, különben könnyen hülyének néznek majd.
troppauerhumer
@verum: Egy fenét!A magyarok a besenyők elől menekülve,rabolva,gyilkolva ,nőket elrabolva Ázsiából Etelközön át , beértek a Kárpát Medencébe. Elvették az avarok és a szlávok munkáját és földjeit, átverték ,hazudtak Szvatopluknak ,hisz csak egy marék földet,füvet és egy itatás vizet kértek egy fehér kifáradt gebéért cserébe.Nem tartották be a törvényeiket (lásd fehér ló mondája):
És nem tartották tiszteletben a kultúrájukat. Aztán jött a kalandozások korszaka számtalan illegális határátlépéssel, rablással, fosztogatással, gyilkolással. Erre nagyon büszkék vagyunk, hiszen ez a magyaros virtus egyik alapja.
Aztán az európai kultúrnépek megelégelték a folyamatos rablásokat,fosztogatást,csecsemőgyilkosságokat, az Augsburg melletti Lech mezején a feje leválasztásával tudomására hozták Lél(Lehel)rablóvezérnek,hogy elegük van,vagy változunk,beilleszkedünk vagy takarodunk vissza Ázsiába,vagy írmagunk se marad.
1000 éve pedig István aki nem tartotta tiszteletben a magyarok törvényeit (lásd vérségi vonalon lett király, míg az addigi törvények szerint nagybátyjának kellett volna átvenni a torzsfőnöki címet), ide hozta a kereszténységet már apjával Gézával együtt, ezzel megsértve a magyarok kultúráját, teljesen átalakította a magyarok törvényeit.
troppauerhumer
Mert mégis mire lehet számítani egy ilyen orbáni mihígmélymagyar hívőtől mint ez a"szőke nő"?
Ezek nem tanultak a katonák jogainak elvételéből,a visszamenőleges törvényekből,a korkedvezményes nyugdíj elvételéből,azóta nem változott a fityisz,sőt erőszakosabb lett,ők is sorra kerültek,mint minden más réteg:Egy komment a sok száz közül:
"Csak nyugi. Öt év alatt seggbe lettek toszva a rokkantak, a tanárok, az egyetemisták, a magánnyuggerek, a nyuggerek, a kiskeresetűek, a segélyezettek, a szegények, a rendőrök, a kisvállalkozók, az autósok. Azaz kb húszmillió a tízből. És mégis: minden választáskor az derül ki, hogy bárki szívesen leszopja vityát. Hát mit várok én egy ilyen ork néptől? Egy mekegő kecskének nagyobb az öntudata...".
kopeba
Igaza volt , az amcsi a legmocsokabb ország a világon.
Eriksson
@alte trottel: Micsoda szarzsákok járnak erre időnként. :O
silber13
@Lepényleső: okt.30. 18:11-re: Hallgass Honeggert, tőle is a " Pacific-ot" Ott hallhatsz mindent!
www.youtube.com/watch?v=xp80cHYVh2Q
Január
@troppauerhumer: Én a véleményemet megtartom magamnak és nem befolyásol a beszólásod.
Amúgy pedig nagyon tévedsz párt szimpátiám tekintetében...
Amint látom Téged véleményformálónak "raktak" ide, kösd is fel a fehérneműdet, mert nem lesz könnyű dolgod.
alte trottel
@kopeba: Tárt karokkal vár Észak Korea!
perfekt
@troppauerhumer: Bocs de a hozzászólásaid, minősíthetően hányadékok.tegnap 07:29 es, remek mű, nemzetgyalázó szinten!
magyarbakancs
"Aki azt mondja, hogy Magyarországon nincs demokrácia, sajnos ki kell mondanom, azt, hogy hazudik. "
Nem hazudik, mert nincs demokrácia Magyarországon.
Demokráciának álcázott központilag irányított korrupció az van.
Meg sok idióta ki ezt a politikának nevezet szart támogatja.
Ön elégedett azzal, hogy egy futballcsapatnak 3 milliárdért kazánházat építenek, közben meg éhező gyerekek és fűtetlen lakások vannak hazánkban?
Ezt a politikát ön támogatja?
magyarbakancs
@justhpeter: Halőságyat felszabadítok a kedvéért.
Várom szeretettel a hölgyet.
.
vukkocska
@troppauerhumer: Ne szőke nőzz, hallod-e! :) Neki csak az agya szőkült ki, vagy teljesen eltűnt. Szijjártó véleményére is nagy ívben tennének, ha eljutna oda a hír, amit mond. Hát még ezé a nőé??? Röhej. Még jó, hogy nem kér választ. Milyen szerencse. Szegény Bell most bajban lenne a válasszal :)
JAJMÁR
@troppauerhumer: 07:29 Amit mondani akarsz, az jónak tartom, legalábbis a végkövetkeztetést. Vannak azonban tévedések, kevered a mondákat a történelmi tényekkel, (a mondáknak igen csekély a valóságalapjuk) de nem baj. Nem is ezért írok, hanem a végkövetkeztetésedet kiegészíteném.
Minden népnek megvan a maga bejárt útja, amelyben vannak sötét foltok is, meg fénylők is, nem különbözünk mi annyira a többi országtól.
A külországoktól mindig is függött mindegyik nép, hol ők, hol meg őket igázták le, és eközben keveredtek a nyelvek, a kultúrák, a szokások, és az emberek is. Spontán migráció is volt mindig.
A nagyon elszigetelt nép nem fejlődött, a keveredett népek fényévekkel lehagyták őket. (Gondoljunk csak a bennszülöttekre.).

Igaz, népvándorlással kerültünk ide, de meg kell jegyeznem, hogy egész Európa átalakult előtte, az a kor a nagy népvándorlás kora volt, és eltartott több száz évig.
Ennek a nagy népvándorlásnak a vége felé értünk ide mi, a Kárpát-medencébe, de nem hinném, hogy nagy csodát okoztunk volna a jöttünkkel. A már itt, Európában élők épp kezdtek lenyugodni, és ehhez a kialakuló életmódhoz alkalmazkodnunk kellett - István tudta, hogy elszigetelten nem maradhatunk meg - de maga a migráció igazából soha nem ért véget. Kisebb-nagyobb mozgások mindig is voltak. A kultúra nem állandó, hiszen már mi sem úgy élünk, mint akárcsak 100 évvel ezelőtt az őseink. Amúgy pedig az elmúlt ezer évben többet fejlődtünk, mint addig.
Bocs, hogy beleszóltam, de ezek kikívánkoztak belőlem, mert a magyarság megítélésekor túlságosan leszűkül a látásmód "csak" a magyarokra. Nem a Tiéd, hanem úgy általában, holott kiragadni az egészből nem szerencsés :)
iluminati
@verum: Ezzel a Bernadettel baj van szerintem agyára ment egy két dolog...lehet,hogy ő is a kitíltottak listáján van...
Első sorban kellene utazgatnia és megismerni Amerika és más nyugati nagyhatalmak társadalmi kúltúráját, viselkedés mododorát...

Igazad van mikor azt emmlítetted mi is bevánorló barbár nép vagyunk vagy voltunk..és ugyan úgy ha tetszik, ha nem, migráncsok... ...nem is akár milyen kegyetlen...migráncsok..
BERNADETT jó ha megtanulja a múltból okulni lehet, nem példaként szokták emlegetni.
Amerikaiak okultak a múltjukból, és tovább léptek...A fityisz társadalom sóvárog a múltrért és vissza vágyik oda... A hölgy melyik iskolába tanult nem tudom, az is lehet hogy az új tantervet vette a kezébe...
Túl kellene már lépni a múlton és haladni előre...megfogadni egy kivül álló véleményét..amely mellesleg jól működő társadalmi rendszer... mint a többi nyugati államoké...meg kell nézni százalékban mennyivel jobban és nyugottabban élnek hétköznapi emberek ott mint itthon..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.