Tegnapi záróárfolyamnál 6 százalékkal alacsonyabban adta el MNV a hatalmas állami OTP-részvénycsomagot. És igen, a befolyt 75 milliárd forint jelentős része stadionépítésre megy majd. A Reuters szerint 5322 forintos áron adta el a teljes állami OTP-részvénycsomagot az MNV Zrt. Ez hat százalékkal alacsonyabb, mint a szerdai záróárfolyam. Hogy ki a vevő, azt még mindig nem tudni. Közzétette viszont az állami vagyonkezelőcég, hogy mi állt a trazakció hátterében. "A 2015. évi költségvetés bevételi előirányzatainak teljesítése érdekében" történt az eladás, derült ki a szövegből. Ez arra utal, hogy jelentős részben ez a részvénycsomag-értékesítés áll a korábban a költségvetésbe beírt 169 milliárdos MNV-s fantombevétel mögött. A befolyt 75 milliárd forint egyébként a részvények nyilvántartási értékénél tízmilliárd forinttal magasabb – a szerdai piaci árfolyammal számolt értéknél viszont ötmilliárddal alacsonyabb. A pénzt a Beruházási Alapba irányítják majd. Ebből olyan...

Forrás: 444.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Azért nyomják a milliárdokat a betonépítményekbe, hogy a növekvő gazdaság látszatát keltsék. Az állami beruházások százmilliárdjai nélkül csak vegetálnánk, mert Orbán csak a szájkaratéhoz ért.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
@vukkocska: Látom kicsit téged is összezavart Orbán. Az állam mi vagyunk és nem ő. A kormány viszont valóban ő maga. Mikor a kormányt bírálják, Orbán politikáját bírálják és nem az államot.
human
@vukkocska: Pontosabban téged is csak próbált összezavarni, de sikertelenül szerencsére.
vukkocska
@human: na azért, hogy korrigáltál :)
Toby
...még senki nincs sitten a patkányok közül ?
Bandura
Gyáva népnek nincs se kormány, se hazája.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.