Jelentősen megváltozhat a legtöbb húskészítmény összetétele, ha elfogadják a Magyar Élelmiszerkönyvet módosító szabályokat – írja a VS.hu. A kormány honlapján megjelent tervezet nagyobb hústartalmat ír elő a népszerű hústermékekre.
A legfontosabb tervezett változások:
A virsli és párizsi legalább 51 százalék húst kell tartalmazzon, szemben az eddigi 40 százalékkal.
A krinolinnál 55 százalékra kell növelni a hústartalmat az eddigi 40 százalékról.
A Zala felvágottnál 50-ről 60 százalékra, a csemege debreceninél 45-ről 55 százalékra, a sütni való kolbásznál 50-ről 65 százalékra kell növelni a hústartalmat.
A téliszalámi ezentúl nem tartalmazhat rekesz- és rágóizmot.
A máj- és májas termékekben, valamint májkrémekben a minimális májtartalom 25 százalékra emelkedik.
5 hozzászólásarrow_drop_down_circle
Új hozzászólás