Jelentősen megváltozhat a legtöbb húskészítmény összetétele, ha elfogadják a Magyar Élelmiszerkönyvet módosító szabályokat – írja a VS.hu. A kormány honlapján megjelent tervezet nagyobb hústartalmat ír elő a népszerű hústermékekre.

Több húst kell tenni a virslibe, párizsiba

A legfontosabb tervezett változások:

A virsli és párizsi legalább 51 százalék húst kell tartalmazzon, szemben az eddigi 40 százalékkal.

A krinolinnál 55 százalékra kell növelni a hústartalmat az eddigi 40 százalékról.

A Zala felvágottnál 50-ről 60 százalékra, a csemege debreceninél 45-ről 55 százalékra, a sütni való kolbásznál 50-ről 65 százalékra kell növelni a hústartalmat.

A téliszalámi ezentúl nem tartalmazhat rekesz- és rágóizmot.

A máj- és májas termékekben, valamint májkrémekben a minimális májtartalom 25 százalékra emelkedik.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
a rágóizom pedig nagyon finom, azért mindig megy a harc a kocsonyában.
1magyar
@pbalage: Oda nagyon jó, de a téliszalámiban gusztustalan.
szaboria1
Jó, hogy rájöttek mert már húst alig tartalmaztak, szója liszttel és ízfokozókkal állították elő
dr. prédikátor
Már éppen ideje hogy húst is tesznek bele,mert eddig csak a szóját meg a sok "E" betüt kaptuk hús helyett!!!
Tekla
@dr. prédikátor: Mert meg vettétek. Ha senki sem vette volna meg , már húsból csinálnák. És a párizsi fele igy is ki tudja mi lesz, pedig 700 ft-ért már lehet szedelék húst kapni 100%-ban húsból..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.