Üljenek le. Az atv.hu megszerezett egy titkos, az MSZP elnökének eddigi teljesítményét értékelő belső tanulmányt. Mi is leültünk, mert állva nem tudtuk végigolvasni – még a tanulmányról szóló tudósítást sem, úgyhogy mondom, üljenek le!

Nem fogják elhinni: a tanulmány szerint mindenki hülye, csak Tóbiás helikopter, az atv.hu-nak nyilatkozó (természetesen névtelen) forrás pedig úgy látja, a pártelnököt leváltani egészen biztosan senki nem akarja. Persze meg lehetett volna még néhány névtelen forrást kérdezni, nemcsak Tóbiás közvetlen munkatársait, de akkor más eredmény jött volna ki. No, de zárójel bezárva, ahogy a szintén zseniális Nógrádi Tanár Úr mondaná.

A tanulmány szerint Tóbiás József, szegény, annyira nehéz időszakban vette át a pártot, hogy csoda, hogy van még párt. Bezzeg alig másfél év alatt sikerült csodát tenni. Tessék jól odafigyelni:

A dokumentum szerint épeszű embernek ma már nem jut eszébe a szocialisták alkonya, hiszen méréseik alapján az emberek legalább egyharmada gondolja úgy, hogy az MSZP civil, független és szakszervezeti szövetségesekkel képes lesz leváltani a Fideszt.

A Tóbiás-fényezés különösen kellemetlen akkor, amikor az MSZP olyan alacsonyan áll a Tárkinál, hogy 15 éve nem állt ennyire alacsonyan. Igaz, ez az atv.hu forrását nem zavarja, mert szerinte ők mást, jobbat mérnek. A forrás nyilván el is hiszi, amit mond, mert ha hihetünk a tanulmánynak, akkor mások is ezt hiszik:

a dokumentum a mérések alapján úgy ítéli meg, hogy az MSZP-s választók körében megszűnt az átszavazási hajlandóság mind a DK, mind a Jobbik irányába, ugyanakkor a DK szavazók nagy hányada voksolna az MSZP-re a győzelem reményében. Ha a választókerületi rendszer aktiválásával sikerül átstrukturálni a pártot, és még az óriási „örökséget” is leküzdik, a belső anyag optimista jövőképe szerint képesek lesznek a legesélyesebb kihívóként ráfordulni a két év múlva esedékes választásokra.

Esélyes? Kihívó? Győzelem? Biztos, hogy ez az MSZP, vagy az a valaki, aki ennek az izének a szerzője, ugyanabban a világban él, amelyikben a Propeller.hu szerkesztősége található?

Nyilván nem. Vagy ha igen, akkor itt a bizonyíték, hogy nem érdemes szervilis barátokkal tanulmányokat íratni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rugacs
Fogjuk rá, hogy jó írás, bár nekem újat nem tudott mondani. Elég volt párszor végighallgatni Tóbiást - nem volt könnyű, mert stílusa nem nagyon haladja meg egy háromévesét -, rögtön le tudtam vonni a következtetést az elméje állapotáról: a selejtes májszterházy egy észkombájnnak tűnik hozzá képest...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.