A Magyar Hírlap jogi lépéseket tesz az arculatát felhasználó "álújság" miatt – közölte a médium pénteken az MTI-vel.

Azt írták, a Magyar Hírlap szerkesztősége és kiadója arról értesült, hogy a lap arculatával egyező módon, védjegyével, tulajdonosának, szerzőinek nevével visszaélve, az újság jellegzetes megjelenését másolva – áltartalommal és álhírekkel – pénteken ismeretlenek tízezer példányszámú kiadványt adtak ki és terjesztettek.

Az "álújság" utolsó oldalán annak állítólagos kiadójaként a Kétfarkú Kutya Pártot tüntették fel.

A Magyar Hírlap Kiadói Kft. álláspontja szerint mindez jogellenes és nemcsak a kiadónak, illetve a szerkesztőségnek, de a jóhiszemű olvasóknak is kárt okoz.

Attól ugyanis, hogy valaki humorosnak érzi magát, nincs joga törvényszegéshez, nem másolhatja le, majd nem terjesztheti más szellemi termékét

- fogalmaztak.

A Magyar Hírlap szerint elgondolkodtató, hogy a nyilvánosan hozzáférhető bírósági adatok szerint csak július 20-án bejegyzett, tényleges társadalmi támogatottsággal nem rendelkező Kétfarkú Kutya Párt miként rendelkezhet olyan személyi, tárgyi, valamint pénzügyi feltételekkel, amelyek lehetővé tették az "álújság" elkészítését, tízezer példányban való kinyomtatását és terjesztését – olvasható a közleményben.

A Kétfarkúak ennyivel reagáltak Facebook-oldalukon:

Jöhet az évszázad pere. Feljelenti a Magyar Hírlap a Magyar Hírlapot.

Az "álújság" ide kattintva olvasható el.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
már megint honnan van a pénz, honnan van... magyar hírlap / fidesz színvonal.
gyurcsány adta, meg a gyíkemberek.
cs.n.
@pbalage: Sorost kihagytad. :)
Egyébként volt a comment blogon erről egy bejegyzés, de azt törölték nemrég. Talán mert Hírcsárdát írtak a címben KKP helyett, fene tudja. De ezt már előrevetítették ott is :
"Az (ál)lap hátsó oldalán van egy keretes írás, amiben figyelmeztetik az olvasókat, hogy ez nem az a Magyar Hírlap, és csak azért jött létre, hogy pozitív, a kiadónak kedves híreket jelenítsenek benne, de lehet ez kevés lesz egy perben, mert a lap nevét, a tipográfiai elemeket és a Magyra Hírlap url-jét azért sikerült a címlapon úgy használni, hogy az megtévessze az embert, és láttunk mi már olyan pert ebben az országban, amiben ennyi elég is volt egy elmarasztaló ítélethez."
(Ezt a reggeli bejegyzés RSS feedjéből másoltam be, magát a posztot már törölték, mint írtam.)
cs.n.
@cs.n.: Jav.: valóban törölték a posztot, de azért, mert másikat raktak be helyette, amiben már a KKP szerepel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.