A Tubesnél szóltak a turisták a rendőröknek, akik azonnal riasztották az állatkert illetékeseit. A farkas fenyegetően lépett fel. Ezért – és a sötétedés miatt – Szatyor Miklós, a pécsi állatkerttől éles lőszerrel lőtte ki az állatot, írja a Bama.hu.

Szatyor Miklós elmondta, hogy gyorsan kellett dönteni, hogy éles lőszerrel, vagy altatólövedékkel lőjenek. Az állat 60-70 méterre volt tőlük. Természetesen altatólövedék is volt náluk, de annak a hatótávolsága nem éri el ezt a hosszt. Nem kockáztattak, hogy egy sikertelen lövéstől megijedve szem elől tévesszék az állatot.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
"A farkas fenyegetően lépett fel."
Gondolom, kicsit "ideges" volt. Talán nem akart újra fogságban lenni. Az hiszem kábító lövés is elég lett volna! Nem hiszem, hogy ne szerzett volna magának élelmet! Vadállat az ösztöne vitte!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bencemacska
@kutyahűség: ma, 08:00
Szóról szóra osztom véleményedet.
bencemacska
"Csak éles lövedék volt nálam, de ilyen távolságból az altatólövedékkel felesleges is lett volna próbálkozni. Döntöttem. Két lövést adtam le, az Csak éles lövedék volt nálam, de ilyen távolságból az altatólövedékkel felesleges is lett volna próbálkozni. Döntöttem. Két lövést adtam le, az állat elpusztult."

Tegnap még azt mondta a sajtónak, hogy azért nem altatólövedéket lőtt rá, mert nem tudta volna eltalálni! Most kiderül, hogy nem is volt nála, tehát fennáll az előre megfontolt ölés szándéka. Nem véletlenül nem lőttek a rendőrök sem, meg a vadászok sem.
Ez az ember nem hülye, hanem fideszes!!!
bencemacska
Helyesen így hangzik a fenti idézetem:

"Csak éles lövedék volt nálam, de ilyen távolságból az altatólövedékkel felesleges is lett volna próbálkozni. Döntöttem. Két lövést adtam le, az állat elpusztult."

(Sajnos haldoklik a gépem, már a szöveget sem viszi rendesen!)
Butautáló
@aremy: Nem láttam mostanában, talán igen! :)))
kamazuka
Ha bár egy vadállatról van,volt szó, az talán mégis megilleti a jószágot,hogy rendkívüli inteligenciával áldotta meg a sors.
A farkas egy roppant érdekes lénye a természetnek.Beszámolók szerint ha közúton közlekedünk,gyalogszerrel,és a közelben van farkas,az lehet,hogy éppen követ minket,az is ,hogy ha sétánk közben megállunk,a sűrű takarásában ő is megáll.Szemmel tart.Falkában ha éhes veszélyes lehet de csak végső esetben támad emberre.Akkor megszorítva kell hogy érezze magát,vagy termeténél kisebb a "préda,,.Gondolom a pavlovi reflexek ennél a teremtménynél is működtek, s mivel tudja,hogy hol kapott éveken keresztűl élelmet,az ösztöne súgta neki,hogy hol keresse azt.
Bár nem vagyok farkas,de a Ceasar Milan biztosan megmondta volna,hogy zavart vagy lekileg összetört volt e a jószág.Ha ,és ebben az esetben ugye kikerűlt mesterséges környezetéből,ez szokás a háznál tartott elkóborolt ebekre is azonnal gondolható,hogy belehempergett minden féle mocsokba,dögbe trágyába,hogy a falkaszaghoz hozzájusson,ez minden kutyaféle alapvető szocializálódó magatartása.a hierarchia,és a falkában elfoglalt hely meghatározása szempontjából.

Szóval lehet farkasra vadászni a Mecsekben így is,de rábízom,és bízom a szakemberben,hogy helyes döntést hozott,és aszerint cselekedett.
bencemacska
@kamazuka: Nekem meg az a véleményem, ha életveszély lett volna, lőttek volna a rendőrök is, meg a vadászok is. Nem várták volna meg a szakembert, akinél nem is volt altatólövedék!
Ő gyilkolni ment oda.!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.